En härlig inställning

Igår träffade jag en vän för en fika. Hennes dotter fyller snart 13 år och hon hade klargjort för sin mamma att hon önskade sig en enda sak i födelsedagspresent - att de skulle stödja någon djurrättsorganisation som Forska utan djurförsök eller WSPA. Istället för prylar var det vad hon ville ha i födelsedagspresent. En härlig inställning tycker jag av flera skäl. Dels avsaknaden av materialistiskt tänkande och habegär och dels att hon ville ge pengar till de organisationer jag själv stödjer :)


Mindfulness

Lektion 27 - Låta vara
 
 
"Läkedom är att låta tingen vara som de är, hellre än att anstränga sig med att tvinga dem att vara som de en gång var eller som vi skulle vilja att de vore, att kämpa för att känna oss trygga eller få det vi ibland tror är det vi vill."
Jon-Kabat Zinn

Storrensning

Oj, vad jag har rensat i helgen :) Detta har numera lämnat mitt hem:
 
 
* En kofta som jag sällan använde
 
 
* En kjol och två klänningar
 
 
* En tunika
 
 
* Sju böcker
 
 
* Tre filmer
 
 
* En ljusstake och en takljuskrona i smide (när jag tände alla ljusen blev det för ljust, och inte så mysigt som jag hade tänkt)
 
 
* En stråväska
 
 
* En fejkblomma (katterna äter upp de riktiga så för att ändå få lite växter får det bli konstgjorda, men denna gillade jag inte)
 
 
* Oöppnat pysselmaterial
 
 
* Gamla handtag till köksskåpen som blev kvar när jag bytte för ett bra tag sen
 
 
* Trådbackar från IKEA som jag hade i min garderob tidigare men som nu är överflödiga
 
 
Jag rensade även i trädgården:
 
 
* En fotskrapa som inte var tillräckligt stabil
 
 
* Sju krukor, varav en i zink med en pyramid på som aldrig stod kvar. Åh så irriterande :(
 
 
* Ett fat
 
 
* En spaljé
 
 
Sen tog jag även en tur upp på vinden och sorterade bort en hel stor svart plastsäck med saker, mest papper från min psykologutbildning som jag nu släpper taget om. Vill jag veta något av det som står där finns det massor av litteratur att köpa eller låna :)
 
 
Det har även kommit in litegrann :) Igår var jag och köpte dynor till nya trädgårdsmöblerna. Fyndade på rea :) Egentligen är det ju nu man ska handla saker till trädgården då det mesta reas ut. Jag vill även ha några nya krukor, en ny parasollfot (den jag har är helt värdelös och klarar knappt att hålla parasollet), ett planteringsbord och en trädgårdsbåge för att markera ett nytt trädgårdsrum där fina växter kan klättra. Åtminstone krukor och parasollfot har jag sett till reapriser. De andra sakerna har jag sett sådana som jag gillar, men tänkte vänta ett tag och se om det blir rea på dem också :)

Ta en paus

"Det finns ingen musik i en "paus" men det uppstår musik i den. Och människor missar hela tiden den delen av livets melodi."
John Ruskin
 
 
Åh, så rätt han har. Det är i stillheten, tomheten, pausen som något nytt uppstår. Våga ta en paus i livet, kanske jobba mindre, ta ledigt en längre tid, låta semestern få vara en stund av vila utan något inbokat. Ta en paus och se vilka nya tankar som dyker upp. Det är när vi inte gör något, utan tillåter oss att bara vara som vi får tid att tänka.
 
 
Även i inredning är det ofta i tomheten som något intressant uppstår. Våga ha ytor som är tomma, kanske en vägg utan något på, ett hörn där det är tomt. Jag har själv börjat plocka bort tavlor och grejer på väggarna, och njuter av lugnet det ger. Några tavlor har jag kvar men det är de tomma ytorna som inspirerar mig och mina tankar.
 
 
För att något nytt ska uppstå behövs det plats. I livet, precis som i musik, kan en paus vara det som skapar spänning, variation, nyfikenhet.
 
 
"Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra"
Nalle Puh

Vad är viktigast för dig?

När jag läste ikapp inlägg på Gretchen Rubins blogg The Happiness Project hade hon ställt en fråga till sina läsare vilken förändring som skulle påverka deras lycka mest om de lyckades hålla den.
 
 
Det fanns flera olika svar, naturligtvis då vi är olika som människor, men något som återkom ofta var att gå och lägga sig tidigare på kvällen och sova mer. Hur är det för dig? Har du svårt att komma i säng i tid? Vi behöver vår sömn för att kroppen, och hjärnan, ska kunna fungera då det är under djupsömnen mycket reparationsarbete görs. Nuförtiden, till skillnad mot bara 10-20 år sedan, sover vi allt mindre och mindre. Samhället, med den nya tekniken, gör det möjligt att göra precis samma saker kl 2 på natten som kl 2 på dagen. Det går TV-program dygnet runt (kommer ni ihåg när TV-tablån slutade vid 22-tiden och så var det inget mer förrän dagen därpå?), internet är alltid tillgängligt för att surfa, chatta, shoppa osv. Detta gör att många människor går och lägger sig för sent för att hinna sova tillräckligt innan det är dags att gå upp.
 
 
Själv brukar jag gå och lägga mig vid 22.30 och sover för det mesta innan 23.00. Det är egentligen för sent då jag går upp 06.00, och vid en bra natt blir det bara sju timmars sömn. Jag skulle egentligen behöva somna vid 22.00 för att få tillräckligt mycket sömn. Ett sätt att börja komma i säng i bättre tid är att gå och lägga sig 15-30 minuter tidigare, och så fortsätta att flytta fram läggtiden tills du av dig själv blir trött vid en tid som ger dig tillräckligt många timmars sömn.
 
 
Vad är det som håller dig uppe för sent? Är det jobb, datorn, TV:n, läsning i sängen, hushållssysslor? För min del är det tyvärr ganska ofta så att jag fastnar framför något TV-program och sen gör jag mina kvällsssysslor för sent. När jag har TV:n avstängd och kanske läser en bok istället, blir jag för det mesta trött mycket tidigare.
 

Ibland behöver vi en kram


Mjukstart

När det är dags att gå tillbaka till jobbet igen, efter en semesterperiod är det lika viktigt att starta lugnt, som det är att varva ner lite innan semestern. Att köra på för fullt igen direkt när arbetet börjar mår inte kroppen bra av.
 
 
Jag började arbeta igen idag, och jag har ett bra jobb på så sätt. Att arbeta inom skolan och arbeta när varken elever eller lärare finns på plats, innebär tid för planering, reflektion, rensa bland papper, sortera, organisera, läsa litteratur och det är precis så jag kommer tillbringa mina första två arbetsveckor - och sen har jag ytterligare en veckas semester, då jag ska på ridläger, innan höstterminen kickar igång.
 
 

Liv i trädgården

Att locka till sig olika levande varelser i trädgården ger trädgården energi och är också bra Feng Shui. Vilka djur du vill ha i din trädgård kanske varierar, men vill du ha fåglar passar det bra med ett fågelbad, en fågelholk och en matplats, vill du ha in grodor dras de till vattendrag, igelkottar gillar snår och lite skräpiga högar med grenar så samla ihop allt i en del av trädgården och gör iordning en plats för igelkotten.
 
 
Vill du ha vackra fjärilar i din trädgård så tycker de om doft, och vissa blommorälskar dom tex buddleja som också kallas för fjärilsbuske.
 
 
 
 
Andra blommor som fjärilar gillar är tex trädgårdsnattviol, såpnejlika och kinesisk kärleksört.

En härlig semester

Det har varit lite stiltje här på bloggen några dagar, för vi har haft så underbart fint sommarväder denna veckan, och då har jag mest varit utomhus och datorn har fått lite sommarvila ;)


Nu är min semester nästan slut, och på måndag börjar jobbet igen, men när jag tänker på denna semester har jag haft fyra underbara veckor.


Jag har bla läst en hel del böcker och en bok jag hittade i bokhyllan, som jag köpte för flera år sedan men inte kommit mig för att läsa förrän nu är Ett smartare sätt att leva av Dianna Boohner. Jag vet inte varför det inte blivit av att läsa den tidigare, för det är en riktig pärla till bok. Den är skriven av en tjej som gick in i väggen på 90-talet och som har skrivit en bok om att få balans både på jobbet och hemma. Den är fylld av härliga tips och inspiration. Ett kapitel heter "Ta riktiga, vilsamma semestrar och minisemestrar" och där hittade jag ett citat som jag gillade. (Tyvärr finns boken bara på engelska hos adlibris, men kanske finns att hitta på antikvariat)
 
Ett smartare sätt att leva (kartonnage)"Förra året hittade vi en semesterort som är lätt att ta sig till, bekväm och avkopplande. Den är skräddarsydd för vår budget och man slipper klä upp sig. Det kallas vardagsrummet".


Precis en sådan semester har jag haft i år. Jag har utgått från mitt hem, och sovit hemma alla nätter. Sedan har jag gjort utflykter i närområdet, varit på stranden, haft besök, umgåtts med dottern, läst böcker, pysslat hemma, grejat i trädgården - ja en otroligt skön och avkopplande semester som dessutom inte har kostat mer än några uteluncher, några besök på glasscafeét och någon restaurangmiddag ;))

Det blir en dag på stranden

Äntligen har vi fått sommarvärme, min sista semestervecka. Igår blev vi kvar hemma hela dan, fixade i trädgården och rensade bort flera krukor som inte används. Där har jag själv hamnat i bra-att-ha fällan och sparat alla krukor jag någonsin köpt, men nu åkte de ut ;) Idag däremot blir det en heldag på stranden och vi har laddat upp med tidningar, badminton och lite annat så vi inte blir sysslolösa ;)


Oas i Göteborg

Häromdagen hittade jag ett nytt smultronställe i Göteborg, bara några minuter från Frölunda Torg. Det heter Ängås Gård. Där har de trädgårdscafé, odlingar, gårdsbutik med ekologiska plantor, höns, bin och egen honungsproduktion
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 

Att våga

Förra lördagen var vi i Skara där dottern, med ett antal ungdomar, hade tillbringat en vecka på singer/somgwriterläger. På avslutningskonserten framförde de låtar de skrivit själva.
 
 
Dottern hade skrivit en fantastisk låt som med sitt positiva budskap stod ut bland alla kärleksballader. Hennes låt heter Dare to take a chance och handlar om att våga ta steget, testa något nytt och vad som än händer har man iallafall haft roligt. Om man misslyckas är det inte hela världen för imorgon är en ny dag och då kan man försöka igen.
 
 
En oerhört stark låt med ett budskap som passar bra här på bloggen. Jag är oerhört stolt över min duktiga dotter!! (Hade jag varit lite mer tekniskt bevandrad hade jag kunnat lägga upp den här för er att höra, men, men....)
 
 

Ny bäddmadrass

Du vet väl att man bör byta bäddmadrass med jämna mellanrum, ca vart sjätte år brukar rekommenderas. Du bör också byta bäddmadrass, och få in ny energi, när en relation tagit slut eller efter en längre tids sjukdom. I bäddmadrassen finns gammal energi lagrad, och när du gör en nystart i livet vill du ha ny energi, fri från negativ energi.
 
 
Igår var jag och köpte mig en ny bäddmadrass efter att ha funderat på det ett tag, utan att komma till skott, och i natt har jag sovit som en prinsessa ;))
 
 
 
 
Jag köpte också ett nytt underlakan och det var härligt att krypa ner i sängen igår kväll. Tänk också på att det är bra att vända på bäddmadrassen emellanåt så den används jämnt.

Ett pärlband av dagar

Vilken härlig känsla det är när man har haft semester några veckor, gått ner i varv helt, har inget inbokat och inga tider att passa. Vaknar på morgonen, kollar vädret och ser vad jag vill fylla dagen med. Då dagarna flyter i varandar tappar jag lätt bort vad det är för veckodag - är det söndag eller onsdag? Det spelar ingen roll :)
 
 
Igår var det iallafall tisdag, och vi tillbringade hela dagen på Marstrand. Jag bläddrade i en ny kokbok av systrarna von Sydow som jag gillade. De tillbringar sina somrar på Marstrand, och jag gillar den typen av kokböcker som är varvade med recpet, berättelser och härliga bilder.
 
 
 
 
Marstrand är så mysigt, med sina vackra trähus, smala gränder, bryggan där alla människor flanerar runt, mysiga uteserveringar längs med vattnet, men vi åt varsin fish and chips till lunch som vi åt direkt på kajen. En härlig, solig men rätt blåsig dag. Jag kände inte direkt någon längtan efter att slänga mig i vattnet, och hade svårt att förstå hur någon kunde tycka det var skönt med det iskalla vattnet, men visst var det människor som badade :)
 
 
I mitt collage av mitt drömhus finns det bara faluröda hus, med vita knutar, spröjsade fönster och en glasveranda, men jag skulle även kunna tänka mig ett vitt skärdårdshus ;))

Naturlig enkelhet

Jag är så glad att jag i mitt badrum har två små fönster. Dels ger det ett fint ljusinsläpp och dels går det att släppa in ny luft i badrummet.
 
 
Tidigare hade jag en kruka med en blomma i varsitt fönster, men då det försvårade att öppna fönstren samtidigt som det stal ljuset, har jag nu tagit en enkla dekorationer från naturen istället.
 
 
 
 
I det ena fönstret har jag några runda, släta stenar, några snäckor vi plockat med oss från en strand i Italien samt en bit drivved jag hittat på en strand i närheten.
 
 
 
 
I det andra fönstret ligger en stor snäcka och ett par ljusstakar med doftljus i. De tänder jag både när jag badar och ibland när jag duschar (men då får nyfikna katter stanna på andra sidan dörren).
 
 
Att ta in saker från naturen är både ett enkelt sätt att dekorera, och något som höjer chi enligt Feng Shui. Ute i naturen finns det massor vi kan använda inomhus (eller i trädgården). Det är bara fantasin som sätter gränser vad man kan använda det till.
 
 
Vackert på en ett enkelt sätt.

Utrensat

Det stora samtalsämnet bland många de senaste veckorna är vädret, det dåliga sommarvädret. Visst är det inte så varmt som det brukar vara i juli, och jag har bara legat på stranden en dag, och inte varit i närheten av att bada, men jag tycker ändå att det är ganska sköna dagar. Solen skiner, även om temperaturen inte är så hög, vilket gör att det är skönt att vara utomhus och göra saker utan att bli så trött som man lätt blir av värme. Samtidigt är det lättare att välja att göra saker inomhus utan att få dåligt samvete när vädret inte är toppen.
 
 
 
Idag har jag verkligen haft en yindag, legat på soffan och läst ut boken jag började på igår och har plockat fram en ny bok jag ska läsa ikväll. Där emellan har jag passat på att rensa lite, igen ;)))
 
 
 
Den här gången åker bla detta ut; en filt i en färg jag inte gillar, en blommig klänning plus en kjol jag nästan aldrig använde, boken jag läste igår samt en bok jag börjat på men inte fastnade för. I garderoben hänger några Odd Molly-kläder jag tröttnat på som ska fotograferas och läggas ut på Tradera.
 
 
Det enda som kommit in den senaste veckan är en jättefin svart tunika från Bloomingville jag fick i present när vi var på Hönö häromdagen.
 

Sommar med Ernst

ag gillar verkligen Ernst TV-program, och har precis sett en repris av Sommar med Ernst. Han har en skön inredningsfilosofi, där mycket hämtas från naturen eller är återbruk. I dagens program var han på loppis och fyndade fina saker till huset han håller på att göra iordning. Jag gillar även hans tankar när det gäller matlagning, enkelt och okomplicerat med härliga smaker.

Med enkla medel får han till en skön och avslappnad inredning, som känns harmonisk. I det programmet jag just såg gjorde han en kryddträdgård som jag absolut hade kunnat tänka mig i min egen trädgård.

 

 

Husen han väljer till programmen är alltid spännande och annorlunda hus, men årets hus, en gammal hytta, har inget bra Feng Shui-läge med en brusande fors precis bakom huset. Vatten i trädgården är positivt enligt Feng Shui då det står för flöde och möjligheter, men man vill helst ha det framför huset (och då ska vattnet rinna mot huset och inte bort, då även pengar och möjligheter rinner ifrån en). Att ha vatten bakom huset är alltför osäkert på många sätt och ger inte huset någon kraftposition. Bygga om, inreda, fixa till kan man alltid göra både inomhus och utomhus om det inte är så man vill ha det, men läget kan man aldrig göra något åt, så det viktigaste när man letar hus är ett bra läge!!!

 


En dag på golfbanan

Solen sken så gott så det blev några timmar på golfbanan. Gå ensam i vacker natur är en lisa för själen. Ett bra sätt att koppla av men samtidigt vara igång. Att koppla av och att vila behöver inte innebära att ligga ner och vara passiv utan man kan även ha aktiv avkoppling men nu ska jag slänga mig på soffan med en bok :)


Skrivbord

 
 
Jag är på jakt efter ett nytt skrivbord. Vitt vill jag ha och detta är fint tycker jag. Att använda utrymmet under trappan är bra så att det inte bara blir ett dött utrymme, där energin stagnerar. Men jag skulle inte vilja sitta vid detta skrivbord med ryggen åt allt som händer i hallen. Ingen bra kraftposition med andra ord om man sitter här mycket och arbetar. Att använda utrymmet till förvaring däremot fungerar utmärkt och hyllorna ovanför skrivbordet gillar jag.  

Härliga dagar

Som ni märkt har jag tagit en paus från bloggen i några dagar. Min andra semestervecka fick jag besök i några dagar, så vi har haft fullt upp med att njuta av utflykter runt om i Göteborg. Torsdagen tillbringade vi hela dagen på vackra Hönö, åt äkta Hönökaka, som är något helt annat än det man kan köpa i affären, bakade i vedeldad ugn, kikade runt i affärer, åt glass och bara njöt.
 
 
 
Igår var vi i Skara hela dagen då det var dags för avslutningsshow på dotterns singer-songwriterkurs. Åh, vad duktiga de var. Ett gäng ungdomar, 13-17 år, som framförde låtar de skrivit själva. Mycket talang!
 
 
 
Så med flera dagar av umgänge, utomhusvistelse i sol och blåst dvs dagar av yangaktiviteter är det i dag dags för en dag i stillhet och vara ensam. Jag behöver yin som balans. Jag börjar med några timmar i tvättstugan för med gäster och dottern på läger har alla mina lakan och handdukar använts ;) De är ju inte så många numera efter mina rensningar.

En härlig plats

 
 
En härlig somrig bild. Såhär skulla jag gärna inreda i mitt kök. Den rosa taklampan älskar jag, och har köpt en liknande skärm till en bordslampa till dotterns rum. En skön plats vid fönstret att krypa upp med en kopp te bland alla kuddar. Med min kökssoffa framför fönstret får jag en liknande känsla. Även om det är platsen som är minst skyddad och därmed har sämst kraftposition, så är det alltid den platsen folk sätter sig vid ;)
 
 
De bruna flätade stolarna bryter av alla ljusa färger, och tillför jordelementet. Utan dom hade inredningen känts mer platt och livlös.

Vardagslyx i allra högsta grad

Åh, vad jag älskar denna tid på året då det finns så mycket gott att äta att hämta gratis från vår underbara natur.
 
 
Detta känns som ren lyx för mig. Här vankas det färsk, nyfångad makrill som jag har fått av en entusiastisk fiskare som inte gillar fisk ;) Desto mer blir det till mig när fångsten varit god.
 
 
 
 
 
I en pajform väntar lite blåbär på att åka in i ugnen och bli en god blåbärspaj
 
 
 
 
Som ska avnjutas med lite vaniljsås och ekologisk flädersaft (inte hemmagjord, men kanske nästa flaska, det finns ju gott om fläder nu)
 
 
 
 
 
Häromdagen kokade dottern och jag rabarbermarmelad med kanel. I skogen finns det gott om kantareller, men jag är lite dålig svampletare och hittar sällan svamp när jag ger mig ut, medans andra kommer hem med mängder. Dags att göra ett nytt försök! Åh, så mycket gott det finns att äta, som inte kostar en krona ;) Det är vardagslyx för mig!

Barbie i köket

Om jag skulle göra om i mitt kök hade jag kastat ut vårt stora kylskåp och det stora frysskåpet. De är alltid bara halvfulla båda två, då ett tvåpersonshushåll med nära till affären inte behöver så stort utrymme. Jag är dessutom inte en person som hamstrar, så i frysen är tre hyllor helt tomma.
 
 
Jag hade istället valt att sätta in en kombinerad kyl/frys från Smeg. Jag gillar de mjuka, bulliga formerna som påminner om 50-talet. De finns i en mängd olika färger. Kanske jag skulle välja Barbierosa?
 
 
 
Fint med rosa, men jag tror den cremefärgade varianten hade passat bättre i vårt kök. Den mittersta är en tvättmaskin ;) Söt eller hur?
 
 

Utrensat och nyinköp

Dottern kom hem från läger och konstaterade att hennes skor hade gjort sitt. Trasiga både ut och invändigt, så de åkte i soporna och vi till affären. Där blev tre nya skor inhandlade då det är bra för fötterna att variera och inte ha samma sko varje dag. Skorna håller även bättre om de får vila från användning emellanåt.

 

 

Det blev även ett par jeansshorts inköpta men med kravet att det även skulle rensas i garderoben hemma. Det blev inte så mycket rensats som jag tänkt men två shorts rensades bort som blivit för små. Så totalt sett blev det ett par skor utrensade, tre nya inköpta, två shorts utrensade och ett par nya inköpta, vilket gav ett resultat på + 1 i hennes garderob.

 

 

När det gäller rensning av någon annan familjemedlems saker får man respektera att de inte rensar i samma takt som en själv, men gärna inspirera och initiera rensningar. Förhoppningsvis känner de också hur skönt det är att rensa bort onödiga prylar som inte använts :)


Vilken bra idé!

 
Hur konsumerar du? När konsumerar du och vad lägger du dina pengar på? Lägger du dina pengar på sådant som berikar dig själv, som gör dig själv glad eller på sådant som du tror att andra förväntar sig av dig?
 
 
På bloggen livetliteenklare.blogspot.se har hon gjort en utmaning för sig själv att under 30 dagar, enligt ett månadsschema, kartlägga vilka dagar hon handlar, vad hon handlar och på så sätt se hur många dagar utan någon konsumtion hon egentligen har under en månad.
 
 
Jag skulle gärna lägga till en rad där, och skriva till vilka känslor som fanns när inköpet skedde. Var det något som inhandlades för man hade långtråkigt, var ledsen, för att njuta av stunden, var det en impuls, var det tillsammans med andra eller själv?
 
 
En sådan kartläggning ska jag också göra! Jag vet att min konsumtion oftast är hos ICA, då jag inte handlar så mycket åt gången, utan istället går dit ofta. För det mesta är det kattmaten som har tagit slut och jag måste fylla på, men när jag väl är där så blir det ofta mer handlat, kanske något jag blir sugen på. Så jag har de senaste månaderna kartlagt för att se hur mycket kattmat och kattsand som går åt på en månad, och när jag handlar köpa mer på samma gång för att slippa gå till affären så ofta, och därmed slippa onödiga inköp som lätt slinker med.
 
 

Sommar,sommar, sommar....

De senaste dagarna har vi haft riktig högsommarvärme i Göteborg, och jag har passat på att vara utomhus så mycket som möjligt. Lugna, stillsamma dagar där jag har varit otroligt tacksam att jag har så vacker natur nära min bostad.
 
 
 
 
 
Först stannade jag på den fantastiska inrättningen biblioteket där jag bara skulle snabbt låna två nya böcker till dottern, men blev kvar i nästan två timmar ;) Så mycket härliga böcker att bläddra i. Lånade med mig ett par stycken, köpte en god sallad och några jordgubbar och parkerade mig här på klipporna och läste i flera timmar. Njöt av värmen, trots molnen, och tittade på båtarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På hemvägen tog jag en promenad. Älskar att gå på en sådan här spång genom våtmarker. Det påminner mig om min barndom då jag ofta var ute och gick i skogen med min farmor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna är lite dålig kvalitet då de är fotograferade med min mobil. Men här är några platser där jag har tillbringar de senaste dagarna. Sverige är fantastiskt och jag är så glad att jag har så många vackra platser att välja på i min närhet.
 
 
En semester i enkelhetens tecken, men minst lika skön som en utlandssemester ;)
 
 
 
 

Utrensat

Häromdagen passade jag på att rensa i kylskåp och skafferi och slänga bort sådant där bäst-före-datum redan varit. Även om jag förvarar ganska lite saker, så händer det att en del saker blir använt så sällan att det hinner bli gammalt.
 
 
 
Jag rensade även bland de fåtal flaskor jag har i mitt "barskåp". Jag dricker alkohol så sällan så den här flaskan innehöll numera ett grumligt, oidentifierbart innehåll som hälldes ut.
 
 
 
Nu finns där bara kvar en flaska likör, som är oöppnad. I ett svagt ögonblick på en utlandsresa köpte jag en flaska och tänkte att jag skulle blanda exotiska dringar. haha. Det flaskan skänker jag vidare till någon som kanske tänker öppna den. Det finns även en liten flaska konjak (som jag använder när jag flamberar, en halv flaska gin och en halv flaska Bacardi Razz. Ingen av dem har blivit öppnad på länge men kanske det blir en liten sommardrink med hallon någon sommarkväll ;))

Den som väntar på något gott....

Äntligen kröp temperaturen över tjugogradersstrecket, och här har jag tillbringat hela dagen
 
 
 
 
Med denna härliga utsikt
 
 
 
 
Och ingen dator så långt ögat kan nå :)) Här har jag njutit av en dag i varm sand, och läst ikapp hästtidningar jag fått under våren och inte hunnit läsa. Då mina ögon blivit ganska ljuskänsliga har jag solglasögon på hela tiden när jag läser, så nu har jag en underbar solbränna i ansiktet (ser mer ut som en panda ;)))
 

Längtar....

Så här skulle jag vilja tillbringa dagen....
 
 
 
 
Men än så länge är vi långt från sommarväder i Göteborg, så idag är nog en perfekt dag att måla inomhus, och packa för dottern som åker på fotoläger i morgon

Härligt med sommarregn

Efter en supergod middag tog jag en promenad runt kvarteren trots att regnet hängde i luften. Men jag har inget emot sommarregn, utan tycker att det är ganska så mysigt. När temperaturen ändå är runt 18 grader så jag inte fryser är det helt ok.
 
 
Till middag idag gjorde jag ett recept jag hittat i ICA:s broschyr, muscovadogrillad lax med jordgubbssallad. Oh my, vad gott! Det kommer jag helt klart göra fler gånger. Tyvärr hade jag ingen kamera i närheten så det blev inga bilder, och att prata om mat utan bild blir ju helt fel. Men för er som är nyfikna kommer receptet. Jag köpte ett par färska laxfileér hos fiskbilen. På dessa klappade jag in en kryddblandning bestående av mörkt muscovadosocker, havssalt, malen koriander, chilipeppar och några varv med svartpepparkvarnen.Då jag inte ville sätta på grillen stekte jag dem i smör, vilket blev supergott. Jordgubbssalladen till bestod av babyspenat, tunna skivor rödlök, kalamataoliver, smulad fetaost och så skivade jordgubbar. Till det blev det några små färskpotatisar också. Jag tycker det är gott med frukt i maten, speciellt i sallader; jordgubbar, mango, vattenmelon, äpplen, päron - ja inte alla på en gång ;))
 
 
Hur använder du frukt i maten?
 
 
Ikväll visar TV en romantisk komedi jag sett förut, men som jag gärna ser om - Matte söker husse.
 
 
 

Den vackra, frånskilda förskoleläraren Sarah Nolan (Diane Lane) börjar misströsta och tvivlar på att hon någonsin ska finna den "rätta". Hon är hopplöst dejtlös ända tills hennes syster lägger in en kontaktannons på en dejtingsajt i hennes ställe. Nu kan hon plötsligt välja och vraka bland uppvaktarna.

Men den ena katastrofala dejten följs av den andra ? Det är idel knäppgökar, snuskhumrar och tråkmånsar, och sen Jake förstås (John Cusack), en passionerad båtbyggare. Jake är snygg och smart, men Sarah tycker att han är lite väl intensiv, så hon ger honom nobben, och går kanske miste om sitt livs kärlek på kuppen!

 

En charmig, lättsam film med många hundar - som gjort som söndagsavkoppling ;))

 


Attraktionslagen

Igår när jag skulle gå ut i vår fina skog på promenad gick jag först över ängen. Jag gick och tänkte att jag hade velat rida ut i skogen en sån härlig dag som vi hade igår. En bit bort ligger ett stall så jag bestämde mig för att gå upp till stallet efter promenaden och höra mig för om det fanns någon som var intresserad av att ha en medryttare på sin häst.
 
 
Jag hann bara gå några meter in i skogen så möter jag en liten tjej på en ponny med sin mamma. Jag stannade och frågade dom om de hade sin häst i stallet och om de visste någon som ville ha en medryttare. Då visade det sig att de hade tre hästar, i olika storlekar, och att de faktiskt behövde ha en medryttare på D-ponnyn och på den stora hästen. Idag åker dom på sommarbete men efter det ska jag provrida och kanske bli medryttare på en av dom. Det tog inte lång tid från det att jag skickade ut tanken i rymden som den infriades ;))
 
 
 
 
Hästen är något större än denna, men visst är den söt den lilla minihästen ;))
 
 
Är det någon mer än jag som ägnar en regnig söndagsförmiddag med att städa? Nu luktar det gott i hela hemmet. Ville gärna bädda rent i sängen också och gick ut till tvättstugan för att se om det fanns någon tid ledig. Det brukar sällan finnas någon ledig tid på flera dagar, men idag fanns det en tid, kl 13 som passade mig perfekt. Sen var det bara dags för mig själv att bli ren. Ett riktigt träningspass att städa ;)

bloglovin
RSS 2.0