Roligheter

Oj, vad mycket roligt det händer nu i april/maj :) Det behöver inte kosta så mycket för att skapa lite vardagslyx som ger en större känsla än vad som ger avtryck i plånboken.
 
 
Igår var jag med en väninna på inspirationsdag för tjejer på vackra Onsala herrgård.
 
 
 
100 kr kostade det i inträde, men det kunde man sedan använda till tex inköp av uställarna (så borde det vara på alla mässor tycker jag!!). Där fanns kläder, sjalar, smycken, trädgårdsdesign, blommor, pyssel men också massage, hudvård, fransförlängning och jag använde min 100-lapp till att göra manikyr så mina naglar är vackrare än någonsin nu när jag knattrar på tangenterna :) Det var även massvis med utlottningar av tex en trädgårdskonsultation eller sommarträning av yoga och mycket mer (men jag brukar sällan ha tur med lotter så ingen vinst hamnade hos mig)
 
 
Och med så vacker och inspirerande miljö kan man inte annat än njuta. Solen sken och från havet kom det lite kalla vårvindar men det är så vackert ändå att titta ut över havet.
 
 
 
 
 
 
I veckan är det Valborgsmässoafton med vårbrasor och nu till helgen kommer en första försmak av sommaren med Lisebergs trädgårdsdagar som jag brukar gå på och bli inspirerad.
 
 
 
 
Detta är också ett budgetnöje då jag brukar köpa årskort på Liseberg som gäller för alla aktiviteter under hela säsongen.
 
 
Och snart är det dags för våran efterlängtade resa, som väl inte räknas blan budgetnöjen, men som ska bli så roligt att dela med dottern.
 
 
  
 
 
Vi ska till New York!!! Jag ska visa dottern mitt älskade New York där jag bodde en period i början av nittiotalet, och jag har inte varit där sedan dess så det kommer bli en härlig känsla att åka över Brooklyn Bridge igen. Jag hoppas vårt hotell är lika fint som det ser ut på bild.
 
 
 
Alla rum har väl inte sådan här utsikt men här skulle man ju kunna ligga länge och bara titta på utsikten. Eller slå sig ner i restaurangen och se detta
 
 
 
I övrigt tror jag att det bli hemmaplan mycket denna sommar. Detta blir vår stora resa, men alla ni som gissade Bjärehalvön hade ju naturligtvis helt rätt. I början av juni har de en matmarknad där som jag gärna vill vara med på så några dagar på vackra Bjäre har jag tänkt planera in.
 
 
 
Denna bild är tagen i en liten by som heter Grevie strax utanför Båstad. Där köpte jag en tomt för många år sedan, med tanken att bygga hus och bosätta mig här, men av olika anledningar blev det inget hus då. Jag har också vid ungefär samma tidpunkt varit mycket nära att köpa en hästgård så det är något med Bjäre som lockar mig.
 
 
Men när jag läste Evas fina bok Smultrongården - livet och smakerna
 
 
där hon har otroligt vackra bilder från ett av mina favoritställen i Örebro med recept på både kakor och mat, bla från deras härliga lägenhet i Vence, Frankrike som vi hyrde några dagar för ett par år sedan väcktes en längtan att återvända även dit några dagar.
 
 
 
Vence är en vacker liten bergsby som ligger ca 10-15 min körväg från Nice. Hela Rivieran och Provence, men även Italien finns nära och här kan man utforska omgivningen länge.
 
 
 
 
Lägenheten, som de hyr ut när de inte är där själva, ligger i gamla stan i Vence där det är massor med vindlande små gränder, fruktmarknader, butiker, restauranger överallt.
 
 
 
Lägenheten är en liten, men mysig studio med terass som blickar över bergen. Ja, dit längtar jag också :))
 

Återanvändning

 
Förra helgen var jag på den stora klädbytardagen som anordnades av Natruskyddsföreningen runt om i landet. I min kommun var det på biblioteket den anordnades.
 
 
Jag lämnade in tre plagg, som ändå hade sorterats ut från min garderob, och lämnade in dem mot tre kuponger. När dörrarna sedan öppnades gick det fort. Kläderna flög iväg från sina ställningar, och jag sonderade terrängen snabbt, och gick därifrån med en beige kofta, en ljusrosa kofta och en svart sommarklänning. Om dessa sedan kommer bli långlivade i min garderob vet jag inte än, men om jag känner att de inte var helt hundra lämnar jag dem till en loppis istället. What goes around comes around ;)
 
 
Jag tycker det är en jättebra idé att byta kläder med andra. På så sätt kan kläderna få en längre livslängd, och jag kan förnya min garderob utan att det kostar mig en krona. Win-win för alla.

Besvärlig kund?

Häromdagen tog jag med mig min dammsugare till affären där jag köpt den för slangen hade gått sönder.


På dammsugaren står det 5 års garanti. Vad bra tänkte jag för det är inte så länge sen jag köpte den.


Garantin gäller inte tillbehör sa de i affären utan bara själva dammsugaren. Det argumentet köpte inte jag för jag köper väl inte en dammsugare utan slang. Vi argumenterade lite fram och tillbaka och de tyckte att tillbehör måste jag köpa separat.


Men jag gav mig inte så till slut fick jag en ny slang. Gratis! Men varför är det bara när man står på sig som man får rätt??


Längtan

Foto: Margareta Ivarsson
 
 
Detta är ett av mina absoluta favoritställen i vårt vackra land. Nu var det några år sedan jag var här sist, men oj vad jag längtar. Sitter och tittar på datorn och funderar på att boka några dagar på en bed & breakfast i slutet av maj, kanske rida en tur eller slå några slag med golfklubban, eller bara vandra och njuta av härlig natur och fantastisk utsikt överallt, eller besöka alla mysiga gårdsbutiker och en härlig fika någonstans. Japp, här ska bokas några extra semesterdagar :))
 
Någon som vet var i Sverige vi befinner oss på denna bilden?

Tack och förlåt

Tänk vad dessa små ord har för betydelse i vårt dagliga liv och ivåra kontakter med andra människor.


Jag hjälper gärna människor som står mig nära med allt möjligt. Jag tycker det är roligt om jag kan göra skillnad eller underlätta för någon annan. Jag väntar mig inget tillbaka mer än det lilla ordet tack.


Likaså om någon gjort mig illa, eller har sårat mig behövs det inte mer än ordet förlåt för att jag ska lägga det bakom mig.


Varför är då dessa små ord så svåra att säga ibland?


Att göra slut

Har ni tänkt på vad svårt det är att göra slut? Att avsluta en relation är alltid svårt och jobbigt. I en kärleksrelation där man upptäcker att kärleken har försvunnit kan det bli ett naturligt steg att ta. Någon av parterna, eller båda, tar upp relationen till diskussion och man bestämmer sig för att göra slut och gå skilda vägar.
 
 
Men hur gör man i andra typer av relationer? Om den relationen man vill göra slut på handlar om vänner, eller familjemedlemmar? Där är det inte lika självklart att diskutera relationen, var man befinner sig, hur relationen har utvecklats och om man fortfarande har något att ge varandra. Jag blev själv smärtsamt påmind om det i helgen, då jag till slut insåg att en vänskap som jag under flera år har benämnt "en av mina bästa vänner" även om jag under de senaste åren känt att det inte är sant längre. Från att tidigare ha haft en nära kontakt, prata ofta, göra saker tillsammans och dela varandras liv har relationen numera reducerats till vissna fragment av detta, och vår relation består numer i huvudsak av en fika någon gång i månaden. Även om jag har sett hur utvecklingen varit under de senaste åren har jag inte riktigt velat se det, men i helgen kunde jag inte blunda för det längre - och insåg att det är dags för oss att gå skilda vägar.
 
 
 
Under en solig och skön helgpromenad såg jag också att en av kvällstidningarna hade en artikel om Maria Montazami där hon beskrev hur hennes och Mindys relation numera är ett minne blott. Om man sett dessa två på TV verkade det nästan som de levde i symbios med varandra, och var BFF, både nu och för alltid. Men relationer ändras, individer utvecklas och ibland utvecklas man åt olika håll och även vänskapsrelationer kan ha ett slut.
 
 
Då kommer också nästa svåra fråga - hur skaffar man nya vänner i vuxen ålder? Jag såg en fråga om detta på nätet, och detta är en fråga som många brottas med. Hur träffar man nya vänner när man gjort slut med någon man inte längre har något gemensamt med, eller när man flyttar till en ny stad där man inte känner någon?
 
 
Ett svar jag såg som var så bra formulerat var detta

"Mina tips är att fundera över vad man själv tycker är roligt, sedan börja göra det och träffa likasinnade. Man kan antingen gå med i en klubb/förening/kurs eller söka på nätet och dra igång en grupp själv. Kan ju vara precis vad som helst, från sport till bokcirkel till bakning eller gemensamma hundpromenader osv.
Sedan kan man givetvis träffa nya vänner genom jobb/utbildning eller vänner/släkt man redan har.
Volentärarbete kan också funka, ex med djur eller människor, där brukar folk vara sociala och engagerade. Och man gör något gott på samma gång.
Tror en bra inställning är att inte vara för fokuserad på att träffa vänner, utan bara vara öppen för det, försöka njuta av livet och sedan lyssna på andra människor, vara empatisk (för alla gillar när någon lyssnar på dem och bryr sig om vad de känner/tänker). Och vara sig själv. Sedan brukar livet sköta resten. Men det kan ju ta några år att bygga en riktig djup vänskap, så man får ha tålamod."

 

Och det är så jag tänker själv också. Att träffa människor som delar samma intresse gör att man njuter av relationer med dessa under kursen, eller som i mitt fall när jag vistas i stallet. Ibland kan dessa relationer fördjupas och leda till att man börjar umgås även utanför. Själv njuter jag ofta att vara ensam, men ibland vill jag ju göra saker som är roligare när man är två eller flera.

 

Vilka tankar har ni om vuxen vänskap, och finns det fler tips på hur man skaffar sig nya vänner i vuxen ålder får ni gärna lämna kommentarer :)

 

 


Litteraturtips

I början av denna veckan tog jag en tur till biblioteket och där hittade jag en intressant bok som passade mig väldigt bra.
 
 
 
 
Författaren delar med sig massor av användbara tips utifrån sin egen erfarenhet om att leva ett enkelt liv. Där finns tips när det gäller bostad, transport, mat, kläder, semester, fritid.
 
 
 
 

"Avfall är bara ett tecken på bristande fantasi. Det mesta går att använda till något annat".

 

 

 


Lugn i sinnet

Jag känner mig numera väldigt lugn i sinnet, vilket bloggen ibland blir lidande för då jag inte längre känner ett omedelbart behov av att skriva varje dag. När jag startade min blogg hade jag så mycket saker jag kände att jag ville, och hade behov av, att skriva så jag kunde lätt skriva sju inlägg på en dag.
 
 
Men i takt med att jag valt ett enklare liv, och rensat bort massa onödigt hemma, i min kalender och bland mina åtaganden har jag fått ett helt annat lugn. Oj då, har det gått en vecka sedan jag hade igång datorn kan jag konstatera :))
 
 
På min ridlektion förra veckan konstaterade även min ridlärare att min ridning utvecklats. Jag har ett helt annat lugn och en annan trygghet än tidigare, vilket gjort att ridningen blivit väldigt mycket bättre.
 
 
I början av året bestämde jag mig även för att ha köpstopp på allt utom det jag bedömer som nödvändigt, och hur har det gått nu när vi är inne på årets fjärde månad? Jo, ganska bra måste jag säga :))
 
 
I januari månad spenderade jag 1.600 kr på olika inköp. I det ingår klädinköp till dottern på drygt 700 kr som gjordes innan beslut om köpstopp. Övriga inköp den  månaden handlade om present till en vän som fyllde år, ett par gröna växter till hemmet, nytt lysrör till badrummet och en ny mascara. Inget av detta kändes onödigt :))
 
 
I februari månad minskade inköpen mer. Då spenderade jag 426 kr på olika inköp och de fördelade sig på ett par nya ridbyxor då de gamla gått hål på, dressyrspö och hästgodis, present till dottern som fyllde år och inget förutom detta. Jag är nöjd med denna månad.
 
 
I sammanräkningen för mars månad upptäckte jag att jag endast gjort ett enda inköp på hela månaden, och det var ett par nya vinterridbyxor som jag hittade på 70% rea, och då de andra var betydligt tunnare bestämde jag mig för att ha ett par tunna på vår/sommar och ett på tjockare höst/vinter.
 
 
För min del känns det oerhört befriande att inte shoppa - kanske även det har påverkat mitt lugn i rätt riktning ;))

bloglovin
RSS 2.0