Roligheter

Oj, vad mycket roligt det händer nu i april/maj :) Det behöver inte kosta så mycket för att skapa lite vardagslyx som ger en större känsla än vad som ger avtryck i plånboken.
 
 
Igår var jag med en väninna på inspirationsdag för tjejer på vackra Onsala herrgård.
 
 
 
100 kr kostade det i inträde, men det kunde man sedan använda till tex inköp av uställarna (så borde det vara på alla mässor tycker jag!!). Där fanns kläder, sjalar, smycken, trädgårdsdesign, blommor, pyssel men också massage, hudvård, fransförlängning och jag använde min 100-lapp till att göra manikyr så mina naglar är vackrare än någonsin nu när jag knattrar på tangenterna :) Det var även massvis med utlottningar av tex en trädgårdskonsultation eller sommarträning av yoga och mycket mer (men jag brukar sällan ha tur med lotter så ingen vinst hamnade hos mig)
 
 
Och med så vacker och inspirerande miljö kan man inte annat än njuta. Solen sken och från havet kom det lite kalla vårvindar men det är så vackert ändå att titta ut över havet.
 
 
 
 
 
 
I veckan är det Valborgsmässoafton med vårbrasor och nu till helgen kommer en första försmak av sommaren med Lisebergs trädgårdsdagar som jag brukar gå på och bli inspirerad.
 
 
 
 
Detta är också ett budgetnöje då jag brukar köpa årskort på Liseberg som gäller för alla aktiviteter under hela säsongen.
 
 
Och snart är det dags för våran efterlängtade resa, som väl inte räknas blan budgetnöjen, men som ska bli så roligt att dela med dottern.
 
 
  
 
 
Vi ska till New York!!! Jag ska visa dottern mitt älskade New York där jag bodde en period i början av nittiotalet, och jag har inte varit där sedan dess så det kommer bli en härlig känsla att åka över Brooklyn Bridge igen. Jag hoppas vårt hotell är lika fint som det ser ut på bild.
 
 
 
Alla rum har väl inte sådan här utsikt men här skulle man ju kunna ligga länge och bara titta på utsikten. Eller slå sig ner i restaurangen och se detta
 
 
 
I övrigt tror jag att det bli hemmaplan mycket denna sommar. Detta blir vår stora resa, men alla ni som gissade Bjärehalvön hade ju naturligtvis helt rätt. I början av juni har de en matmarknad där som jag gärna vill vara med på så några dagar på vackra Bjäre har jag tänkt planera in.
 
 
 
Denna bild är tagen i en liten by som heter Grevie strax utanför Båstad. Där köpte jag en tomt för många år sedan, med tanken att bygga hus och bosätta mig här, men av olika anledningar blev det inget hus då. Jag har också vid ungefär samma tidpunkt varit mycket nära att köpa en hästgård så det är något med Bjäre som lockar mig.
 
 
Men när jag läste Evas fina bok Smultrongården - livet och smakerna
 
 
där hon har otroligt vackra bilder från ett av mina favoritställen i Örebro med recept på både kakor och mat, bla från deras härliga lägenhet i Vence, Frankrike som vi hyrde några dagar för ett par år sedan väcktes en längtan att återvända även dit några dagar.
 
 
 
Vence är en vacker liten bergsby som ligger ca 10-15 min körväg från Nice. Hela Rivieran och Provence, men även Italien finns nära och här kan man utforska omgivningen länge.
 
 
 
 
Lägenheten, som de hyr ut när de inte är där själva, ligger i gamla stan i Vence där det är massor med vindlande små gränder, fruktmarknader, butiker, restauranger överallt.
 
 
 
Lägenheten är en liten, men mysig studio med terass som blickar över bergen. Ja, dit längtar jag också :))
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0