Hur mycket är "lagom"?

Jag  gillar vårt unika svenska ord "lagom". Ordet kommer innebar från början att man inte skulle ta för mycket, för det skulle räcka laget om, vilket sedan har blivit ordet lagom. Jag gillar innebörden av ordet. Ta inte för mycket - det ska räcka till alla. Men hur mycket är då lagom? Det är särkert olika hur vi tänker kring det från person till person. Det någon tycker är precis lagom kan av någon annan uppfattas som för lite/för mycket.
 
 
En blogg jag läser ibland hade ett intressant inlägg häromdagen. Vad är rimligt, eller lagom, att lägga på kläder? Hur stor är en rimlig klädbudget? Katarina menar i sitt svar att en rimlig klädbudget är 3-4 % av ens inkomst. Är årsinkomsten 200.000 kr är 6-7000 kr en rimlig summa på ett år, 3500 per säsong eller 500 kr per månad om man delar upp det. 500 kr per månad låter ganska rimligt. Konsumentverket räknar med 600 kr per månad för en vuxen kvinna.
 
 
Men om jag tittar på hur det ser ut för mig när det gäller budget för kläder lade jag för ett par år sedan betydligt mer pengar på kläder, lite drygt 2000 kr per månad. Då köpte jag kläder jag tyckte var vackra och som var ganska tidlösa, som jag visste att jag skulle vilja ha länge. Nu lägger jag nästan inga pengar alls på kläder, utan det räcker med de sakerna jag köpte då. Jag köper ett par nya jeans när det behövs, eller ett par nya skor när de jag har går sönder, men i övrigt är jag ganska restriktiv när det gäller nyinköp.
 
 
Katarina, med bloggen Sätt stilen med som ni hittar här http://katarinaalthin.blogspot.se/ frågade också sina läsare för ett tag sedan hur mycket de tyckte var lagom att spendera på olika typer av kläder. Resultatet varierade naturligtvis, men i snitt svarade de så här:
 
* vardagsjeans 1000 kr
* vår/höstjacka 1500 kr
* vardagstoppar 300 kr
* sommarballeringa 700 kr
* vinterskor 2000 kr
* finklänning 1300 kr
 
 
Det är som sagt väldigt olika hur vi ser på vad kläder får kosta, och också hur mycket pengar man har att röra sig med, men jag skulle aldrig lägga tusen kronor på ett par jeans!
 
 
Ett annat sätt att tänka ekonomiskt kring kläder är hur mycket det kostar per gång man använder ett plagg. Med det resonemanget skulle ju ett par jeans kunna kosta mer då de oftast blir ett basplagg som används ofta, medan en trendig topp som kanske bara används någon säsong måste vara billigare för att inte kosta hutlöst mycket pengar per användningstillfälle. Ett plagg i bra kvalitet som håller, och fungera i många år, som man använder ofta kan kosta mer i inköp men inte många kronor per användningstillfälle.
 
 
Vad tycker du är lagom att lägga på kläder? Tänker du i procent av inkomsten, eller kostnad per användningstillfälle, eller på något annat sätt?
 
 
 

Stark i kropp och själ

 
Sådär, då har jag läst Kristin Kaspersens bok och den ger mig blandade känslor.
 
 
Jag har alltid gillat Kristin av det jag har sett av henne på TV. Hon verkar både klok, jordnära, snäll, omtänksam och energisk. En sådan jag gärna skulle vilja ha som vän.
 
 
Nu har hon skrivit en bok om hälsa och att skapa balans i livet, så det var med stort intresse och nyfikenhet jag tog mig an denna bok. Men den grep inte tag i mig på det sättet jag hade trott. Den känns lite platt även om Kristin delar med sig av sitt liv, sina erfarenheter och hur hon har löst olika delar av sitt liv.
 
 
Första delen av boken handlar om träning på olika sätt - löpning, skidåkning, boxning, skridskor, styrketräning, golf.
 
 
Sen kommer det korta avsnitt som tar upp mental träning som meditation, mat, sömn,självkänsla. Om man tänker att detta är en bok om att skapa balans tycker jag att träningsdelen har alldeles för stort utrymme.
 
 
Men jag tycker också att det känns något förenklat. Kristin skriver tex om hur hon hanmande i anorexi, men att hon "tog sig ur den akuta fasen av ätstörningen ganska snabbt"
 
 
 
 
När Kristin skriver om de olika delarna känns det som att det är så enkelt att fixa olika delar - det är bara att ringa dit, ta hjälp av den och den kompisen så pang sitter den rutinen.
 
 
Man ska inte jämföra, men då båda Kristin och systern Malin ungefär vid samma tidpunkt kommit ut med varsin bok som handlar om hälsa, och där båda två skriver om sin mamma och sin relation med sin pappa och vad han har betytt för dem, så känns Malins bok mycket mer äkta, personlig och berör på ett helt annat sätt än vad Kristins bok gör.
 
 
 
 
Men det finns saker med boken jag gillar också. Fotona i boken är vackra (alla på Kristin - är det en egotripp att få ge ut en bok för på senare tid är det många böcker som kommit ut som kända människor skrivit, och de är själva på varenda bild i hela boken), kapitlet om mat tycker jag är enkelt att ta till sig och en del recept som jag blir sugen på att testa. Alla delarna Kristin skriver om är viktiga, och även sådant jag skriver om på bloggen, så jag gillar tanken med boken.

Morgonrutiner

Hur brukar du börja dina morgnar? Att starta dagen på ett bra sätt ger återkopplingar resten av dagen, men även tvärtom. Brukar du börja dagen med att vara trött när väckarklockan ringer, snooza ett tag och så en gång till för att sedan stressad kasta dig upp ur sängen, hoppa över frukosten eller slänga i dig något snabbt, bråka med familjen, stress,stress,stress för att, något försenad, kasta dig iväg till jobbet.
 
 
Hur mår du efter en sådan morgon?
 
 
Jämför det mer hur du mår när du utvilad vaknar av dig själv strax innan klockan ringer, stänger av den för att sedan låta kroppen, och själen, få vakna i lugn och ro. Du sträcker på dig och säger god morgon till dig själv. Kanske du använder de nästa 10-15 minuterna till en mjuk yoga eller meditation. Du äter frukost i lugn och ro, gör dig klar för att sedan bege dig till jobbet.
 
 
Min ambition är att mina morgnar ska se ut som i nedersta exemplet, vilket de oftast gör. Jag vaknar för det mesta innan klockan, tillåter mig att ligga kvar i sängen 10-15 minuter för att vakna till ordentligt. Låter frukosten få ta tid, ger mig tid att sätta mig tillrätta med en kelig katt i knät en stund. Det lustiga är att även om jag tar det lugnt så är jag oftast klar i god tid ändå, men min start på dagen har blivit så mycket bättre.
 
 
Om dina morgnar ser ut som i första exemplet - vad kan du göra för att förändra dina morgnar? En första sak för att få bättre morgnar är att se till att komma i säng i tid, och ge kroppen förutsättningar för en bra sömn. Då vaknar du mer utvilad. Du kan även förbereda så mycket som möjligt kvällen innan så du kan få mer tid till lugna morgonrutiner - kanske ett kort yogapass, frukost med tända ljus, en lång stund i duschen.
 
 
Vårt samhälle idag är så stressigt på många sätt. Att börja dagen utan stress ger så mycket bättre förutsättningar att möta dagen, och kanske lyckas hålla tillbaka stressiga situationer under resten av dagen.
 
 
Charlie Söderberg skrev sina tankar kring stress, och allt vi fyller vår tillvaro med i sin senaste krönika:
 
 
 
 

header-rokare

Bara den som röker hinner bli rik!

Vårt samhälle går på högvarv och det är du och jag som springer fortast. Vi är mitt i den karriär vi drömde om alla de där åren i skolor och på universitet. Vi jäktar oss igenom frukosten, lämnar barnen, sitter i bilkö, levererar på topp hela dagen, hämtar på vägen hem, lagar mat, kör barnen till olika aktiviteter och ovanpå det ska vi pricka av alla sociala åtaganden. Samtidigt är vi ständigt uppkopplade och nåbara.

Det är förstås inget fel i att köra hårt, ha kul och leva. Men kanske tillhör du dem som redan någon vecka efter semesterns slut har ett batteri som gått från fullt till halvtomt. Kanske är problemet att du springer av rädsla för vad som skulle hända om du stannar snarare än att du springer för att du är sugen på att komma någonstans.

Det här handlar om stress, om att känna sig otillräcklig och att inte kunna ta rast utan att känna skuld. Tro heller inte att du går säker bara för att du har ett jobb som du gillar. Det är den som brinner som mest som oftast blir som mest utbränd.

Kommer du hem slutkörd efter jobbet men kan inte riktigt säga vad du har sysslat med hela dagen?
Går du på datorn när barnen lagt sig för att kolla så du inte missar något?
Går du till jobbet även om ni är sjuka för att jobbet MÅSTE bli gjort?

Då är risken stor att du inte hinner bli framgångsrik!

Tveklöst är det så att vi gör mycket på dagarna men gör vi verkligen det som skulle göra störst skillnad eller gör vi allt FÖRUTOM det som egentligen gör skillnad? Tänk om vi lurar oss själva med att vi är effektiva bara för att vi gör mycket saker, snarare än att göra de fåtal saker som skulle göra störst skillnad. Kanske är det så att vägen till ett rikare liv går via att göra mindre snarare än att göra mer.

Här är mina råd till extraordinära resultat med mindre jobb:

  1. Skriv ner målet du vill uppnå.
  2. Titta på allt du gör som inte för dig närmare målet och sluta göra hälften av det.
  3. Titta på det du gör som för dig närmare målet och gör mer av det.
  4. Ställ dig själv frågan: Vilken enskild aktion skulle jag kunna ta som skulle föra mig närmare målet än allt annat jag idag gör tillsammans.
  5. Om du inte har svaret (det har du troligen), ge dig inte förrän du hittar någon som har det.
  6. Gör det!

På sätt och vis handlar det om att börja röka. Rökarna har alltid haft en enorm fördel i just detta. Lyckligtvis behöver du inte förgifta dig för att uppnå effekten utan kan kopiera allt FÖRUTOM cigaretten. Ta en paus på fem minuter varannan timme. Djupandas och begrunda om du verkligen gör rätt saker just nu. Och ta hjälp av andra! Prata med de som står bredvid om vad du kan göra idag som skulle göra störst skillnad i framtiden.

Charlie Söderberg
Rikedomscoach – Balansekonomi


Håll kvar sommaren

Vilket härligt väder vi har. Sommarvärmen håller i sig och jag njuter av sommaren även om jag är tillbaka på jobbet. Igår blev det en heldag på stranden där jag i lugn och ro kunde läsa klart en jobbok. I lördags kväll satt jag på en uteservering hela kvällen med några kompisar och njöt i fulla drag.
 
 
Men även om jag älskar sommaren, och gärna ser att den håller i sig ett tag till så längtar jag också efter nästa årstid! Jag tycker hösten är den mysigaste årstiden på året, så i sommarvärmen frossar jag i alla mina hösttidningar som jag sparat.
 
 
 
Amelia Höst har jag köpt ända sedan första numret 2008. De sparar jag och plockar fram så här i augusti/september och njuter av allt härligt hösten för med sig. Höstmaten är så god. Efter mycket sallader och omeletter, (grillning för de som är grillfantaster) är det nu dags för soppor, grytor, långkok, rotfrukter och frossa i grönsaker och frukt. Höstkläderna är också de mycket mysigare än sommarkläderna. Stickat, strumpbyxor, stövlar.
 
 
 
 
Även naturen är så vacker när färgerna ändrar sig, luften är lite kyligare - klar och lättare att andas.
 
 
Jag läser också Allt om Trädgårds höstspecial Fixa Höst. Där får jag massor av tips på att göra mina trädgård höstfin. Bilderna är också så vackra.
 
 
 
 
Denna höst har jag massor med roliga saker att se fram emot så jag välkomnar september och oktober med öppen famn. Här är allt roligt som händer runt Göteborg som jag tänker ta del av:
 
 
* Jordens Mat på Gunnebo Slott. Ekologisk matmarknad där man kan provsmaka, se kockar arbeta, handla med sig ekologiska grönsaker hem och sedan strosa runt i vacker natur. En höjdare
 
 
* Skördefest i Båstad. Ja, jag åker tillbaka ner till mitt älskade Bjäre när det är dags för skördefest och Äpplets dag
 
 
* Skördefest på Tjolöholms Slott. Vill man gå på en enda skördefest i höst är detta den största, och med massor av saker att erbjuda för hela familjen
 
 
* Bokmässan
 
 
* Choklad- och delikatessfestival
 
 
* Stadsteatern där vi ska se Som ni vill ha det. Man kan ju tro att jag bara tänker äta i höst, men lite kultur ska vi också hinna med ;))

Lönsam utflykt?

Första arbetsveckan efter alla mina semesterveckor, och igår hade jag min lediga dag (efter två dagars hårt arbete :)). Som jag skrivit om tidigare på bloggen är jag ibland med i marknadsundersökningar av diverse slag och får ersättning för det i antingen presentcheckar eller biobiljetter. Nu var det ett tag sedan jag var med på något senast, men för ett tag sedan hörde de av sig och frågade om jag kunde vara med en halvdag på Vann Spa för att bli intervjuad om hygien på arbetsplatsen.
 
 
Eftersom det inföll på en onsdag, och ridningen inte börjat för terminen ännu och jag inte hade något annat inbokat tackade jag ja. En anledning var också att ersättningen var mer än vad det brukar vara, 1000 kr i presentcheckar fick jag plus ersättning för resan dit.
 
 
Så igår hade jag en intensiv eftermiddag här
 
 
 
 
I bilen hem kände jag mig rätt så trött och började fundera på om det var värt att spendera ett par timmar i bilen fram och tillbaka plus ett par timmar på plats. Hur mycket värderas tid egentligen? Då jag inte hade något annat som jag ville göra tänkte jag att det var ok att åka, och presentkorten har jag tänkt använda till nya träningskläder då jag är sugen på att komma igång ordentligt med träningen igen, men jag är fortfarande inte helt säker på att det var värt min motprestation.
 
 
Vad tycker ni? Hade ni lagt fem timmar av er dag för 1000 kr plus 500 kr i reseersättning? Hur värderar man tid?

Oväntat möte

Nu ikväll upplevde jag ett oväntat, men trevligt möte. Jag tog på mig sköna kläder och skor för att ta en snabb promenad i mitt bostadsområde och samtidigt lämna några böcker till dottern som är hos sin pappa denna vecka.


Men bara en kort bit hemifrån, mitt i området sprang jag på en älgko med en liten kalv. Mäktigt men oväntat möte :) jag drog mig försiktigt tillbaka så de inte skulle känna sig hotade. Jag bor precis vid kanten av ett skogsområde och har några gånger de år jag bott här stött på älg i skogen men aldrig en årskalv.


Naturupplevelse mitt i radhusidyllen ;)


Lycka

Denna vecka är det dåligt med uppdateringar för jag är på ridläger ;) varje dag rider vi två pass plus ett teoripass så när jag kommer hem på kvällen är jag glad, trött och har ont i varje muskel. Härligt :)


Den viktiga maten

Igår pratade man på nyheterna om att det hittats upp till sju olika gifter i bananer från olika leverantörer, ja i stort sett från alla utom de ekologiska. Det handlar om bekämpningsmedel för skadedjur och mögel.
Ofta brukar man säga att speciellt när det gäller frukt och grönsaker med tunna skal ska man köpa ekologiskt för gifter kan tränga igenom skalet. Bananer har ju relativt tjocka skal men även där hade gifterna trängt igenom till fruktköttet.
 
 
Vi har börjat handla så mycket som möjligt ekologiskt, och nyttig bra mat i största allmänhet, men det innebär också att våra matkostnader har ökat med ca 40%. Vilken sorts samhälle lever vi i när möjligheten till att äta mat som är bra och nyttig för kroppen blir en klassfråga? Bra mat ska vara tillgänglig för alla, oavsett om man är en fattig student, fattigpensionär, medelklass, barn i skolan, åldringar på äldreboende. Ingen ska behöva äta mat där det har fuskats, tillsatts mängder av kemikalier eller som har besprutats med diverse olika gifter.
 
 
 
Drömmen om att bo på landet, med en långsammare och enklare livsstil är det fler och fler som drömmer om. Jag ser också fler och fler exempel på människor som vill bli självförsörjande, odla sina egna grönsaker, ha höns och ta färska ägg osv. Litar vi på våra matproducenter? Igår pratade nyheterna också om kycklingar som föds upp utomlands, främst i Danmark och Nederländerna, men som sedan vi förpackningen får svenska namn så vi ska tro att det är svenska kycklingar. Fusket inom matindustrin förekommer på alla plan. Jag har tröttnat på det! Jag vill äta mat som min kropp mår bra av.
 
 
I en tidning läste jag om ett projekt som kallas för Drömgården. På en ö i Stockholms skärgård kommer de bygga hus och lägenheter där man kan bo permanent, eller på deltid. Där kommer finnas ekologiska bönder och matproducenter där man kan bli delägare, och även finnas ett bryggeri mm. Ni kan läsa mer om detta stora projekt här https://www.dromgarden.com/
 
 
Hade man gjort ett liknande projekt på västkusten hade jag varit väldigt intresserad. Så vill jag ju leva! Nära naturen, fast inte så långt från staden, i en mindre community med gemenskap och sammanhållning där jag kan leva naturnära med ekologiskt hus, miljövänliga alternativ som solenergi och vindkraft och möjlighet till att odla själv. 

Att välja

Varje dag står vi inför massor av olika val. Ett av de valen vi har är hur vi väljer att uppfatta världen, händelser, kommentarer osv. Vi kan välja hur vi vill respondera på dessa. Att först bli medveten om sina reaktioner, sina tankar och sedan bestämma sig för om det är så vi vill reagera.
 
 
Det är detta man arbetar med i kognitiv beteendeterapi, där tanke, känsla och handling hänger ihop. Då börjar man arbeta med någon av dessa tre bitar - ofta med att börja tänka annorlunda. När vi tänker på ett annat sätt följer känslorna med och i slutändan vårt beteende.
 
 
I love this

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions.." - Dalai Lama

D
@[172567162798498:274:Juicing Vegetables]
 
 
För vissa människor, oftast de som redan har en mer optimistisk personlighetsstruktur är det lättare att börja med dessa förändringar, medan det är svårare för andra. Vi har ett val, men det behöver inte innebära att det valet är enkelt.

Yoga som livsstil

Igår hämtade jag Malin Berghagens bok Yoga på biblioteket, som jag ställt mig på kö för. Visst är väl biblioteken fantastiska? Jag lånar massor av böcker där, istället för att köpa, och är det en bok jag vill läsa som de inte har så köper de in den. Jag älskar mitt bibliotek :)
 
 
Jag var så nyfiken på boken så jag läste den från pärm till pärm direkt när jag kom hem. Jag säger bara en sak - läs den!! Jag gillar Malin (som jag har träffat på en yogaresa) då hon är vacker, varm, ödmjuk och hela hennes bok förmedlar dessa saker på varje sida. Första halvan av boken berättar hon sin historia, hur hon först kom i kontakt med yogan och hur den kom att få väldigt stort inflytande på hennes liv och hennes relationer.
 
 
I andra halvan av boken beksriver hon mer om den yogiska livsfilosfin och ger en del enkla övningar att börja med själv hemma.
 
 
 
 
En underbar bok, som också kan få en att börja fundera på - Vilken sorts person vill jag vara? Vad vill jag fylla mitt liv med?
 
 
Själv har jag under sommaren kommi fram till att jag vill vara en person som:
 
- äter nyttigt
- tycker om att röra på mig (detta jobbar jag fortfarande på, då en av de bitarna är att jag gärna skulle vilja vara en person som tycker om att springa med lätta steg)
- inte skjuter upp saker
- säger ja till roliga saker, samtidigt som jag värnar om mig själv och min tid
- väljer kvalitet när jag handlar nya saker, och hellre handlar färre saker
 
 
 
Ja, det var några saker jag har kommit fram till. Listan skulle kunna göras mycket längre, och vissa punkter är lättare att genomföra medan andra kräver lite mer arbete :)
 
 
Även Malins lillasyster, Kristin Kaspersen har precis kommit ut med en bok; Stark till kropp och själ med inspiration kring träning, kost, sömn och hur man skapar balans mellan olika saker i livet. Den boken har jag inte läst än, men köar på den på biblioteket och den ska komma i nästa vecka :))
 
 

Smart garderob

Jag har tiidgare skrivit om Project 33, vilket innebär att i tre månader limitera sin garderob till 33 saker. Jag är fascinerad över hur pass bra garderobskapslar en del får till på sina 33 olika saker. Jag har försökt att minska antalet plagg och accessoarer i min garderob, men jag är inte nere på 33 saker än :)
 
Bor man i Sverige där vi har fyra olika årstider, så blir det naturligtvis olika garderobskapslar för de olika årstiderna, då behoven ändras. Denna sommar har jag mest bott i mina jeansshorts och ett linne, alternativt en tunn klänning då det varit så varmt. Men nästa dag kan det vara 12 grader och regn, fast det är sommar, så det behövs en del olika plagg. Ett bra tips då är att tänka i olika lager - tex linne, tunika, kofta.
 
 
På bloggen projectminify.com hittade jag den här fina sommargarderoben, där hon har blandat basplagg i neutrala färger med några färgstarka inslag, där allt passar ihop vilket ökar möjligheten till att variera. Egentligen behöver vi inte fler kläder än så här per säsong!! Några underdelar (och där är det olika om man gillar byxor, jeans, shorts eller kjolar), några toppar (som bör vara dubbelt så många som underdelarna då de tvättas oftare), några koftor för att kunna använda lager-på-lagerprincipen, något eller ett par olika ytterplagg, skor, några favoritaccessoarer. That´s it! :)
 

Handarbete

Den senaste boken jag läste klart var denna, som jag hittade på biblioteket
 
 
 
Den handlar om en ensamstående mamma, Georgia som driver garnaffären Walker & Dotter på Mahanttans West Side. Där samlas en brokig samling kvinnor varje fredagkväll för att sticka tillsammans. Detta är en varm roman som handlar om vänskap, och hur människor ibland kan överraska än på ett sätt som man inte räknat med.
 
 
Själv blev jag oerhört sugen på att börja sticka när jag läste boken. Min farmor brukade alltid ha en stickning på gång, och jag tyckte det var roligt att sticka när jag var yngre. Jag ser framför mig hur jag ska skapa fantastiskt fina kreationer; en fin tröja, en varm poncho, kanske ett par raggsockor - istället för att köpa. Jag får se om jag slår till med det i höst :)
 
 
Brukar ni handarbeta och skapa något med egna händer?

Vilseledande reklam???

En sak med att blogga är att jag alltid har spröten ute över sådant som kan passa att skriva om på bloggen.
 
 
I somras hörde jag en radioreklam som jag blev så irriterad på. Ett av våra större elektronikföretag hade en reklam där de sa något i stil med "många föräldrar delar på semestern för att kunna vara med barnen, men köp mer prylar till barnen och dela upp betalningen istället".
 
 
Jag förstår ju att de vill sälja sina prylar de fyller affären med, och reklamen tror jag var meningen att den skulle vara lite humoristisk, men vi blir mer påverkade av allt vi har omkring oss än vad vi är medvetna om. I denna reklam är det flera saker som irriterade mig, dels budskapet om att föräldrar kan ersättas med elektronik som förströelse och underhållning och dels budskapet om att fler prylar löser alla problem.
 
 
Vad våra barn behöver är mer tid med föräldrar, som orkar engagera sig och göra saker tillsammans med dem. Det är oftast inte så viktigt vad man gör, bara man gör det helhjärtat. Våra barn behöver definitivt inte fler prylar, snarare färre. Det är så intressant att höra resultatet i familjer där man skurit ner på elektronik som TV, dator, iPhone osv och istället börjat umgås med varandra.
 
 

En rikare sommar

Nu är jag tillbaka igen efter semestern. lagom tills regnet kom hit till Göteborg :) Vilken fantastiskt sommar vi har haft i år, även om jag är medveten om att alla inte tycker om sol och värme. Jag gillar att sommaren i år har varit solig och lagom varm, då jag tycker om våra årstider, men idag njuter jag av det stilla sommarregnet som smattrar mot rutan.
 
 
Vad glad jag blev när jag tittade in på bloggen och såg att så många av har fortsatt att titta in dagligen här trots att jag varit på semester :)
 
 
För några år sedan gick jag en utbildning i Balansekonomis regi. En av deras uppgift är att hjälpa människor till att skaffa sig ett rikare liv, och med ett rikare liv menar de mer tid, mer pengar och mer energi. Under sommaren har flera av deras medarbetare lagt upp små korta definitioner av vad de menar med en rikare sommar.
 
 
Jag blev inspirerad av det och började fundera på vad det är som gör sommaren härlig, och rik, för mig. En del av mina vänner har knappt satt sin fot i sina hem på hela sommaren då de har flängt runt på olika ställen hela semestern. För mig är det inte en rikare sommar då jag kände mig matt bara av att höra alla stopp de gjort. Denna sommar har jag haft fem veckors semester, och inte haft något inbokat. Att kunna ta dagen som den kommer och ta det lugnt är rikedom för mig. Denna semester har jag läst 15 romaner och ett antal fackböcker inom olika områden. Det är rikedom för mig.
 
 
Andra vänner har tillbringat varje dag på stranden då vädret varit så fint. Rikedom för mig är att både njuta av långa lata dagar på stranden med sköna bad, men också att veta att jag måste inte skynda mig dit för solen skiner, för det kommer den göra imorgon också, och dagen efter det också, så jag har varvat mina stranddagar med sköna utflykter där dottern och jag har varit och paddlat kanot, hyrt Segway och kört runt i Slottsskogen, promenerat i skogen, varit i skärgården.
 
 
Vad är en rikare sommar för dig????
 
 
Här är några exempel på Balansekonomis tankar kring en rikare sommar (från Facebook):
 
 
Det som gör min sommar rikare är att bara få ligga en stund och titta ut över vattnet, båtarna och höra måsarna skrika, en underbar känsla. (Mikaela Sernemar - Medlem i Teamet vid Kickoffer, Seminarium och Utbildning (Göteborg)
Foto: Det som gör min sommar rikare är att bara få ligga en stund och titta ut över vattnet, båtarna och höra måsarna skrika, en underbar känsla. Mikaela Sernemar - Medlem i Teamet vid Kickoffer, Seminarium och Utbildning (Göteborg)
 
 
En rikare sommar för mig är att bo 10 minuter från stranden. 27 grader i luften och 22 i vattnet idag! Charlie Söderberg - grundare till Balansekonomi
Foto: En rikare sommar för mig är att bo 10 minuter från stranden. 27 grader i luften och 22 i vattnet idag! Charlie Söderberg - grundare till Balansekonomi
 
 
En rikare sommar för mig är att tillbringa varma, härliga dagar på stranden med mina barn. Allra helst här i Tylösand. Peter Lundgren - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)
Foto: En rikare sommar för mig är att tillbringa varma, härliga dagar på stranden med mina barn. Allra helst här i Tylösand. Peter Lundgren - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)
 
 
En rikare sommar för mig, är lata dagar i solen och en ljummen avslutning på altanen, en stund för bara mig själv Camilla Gyllensvan - Teamledare för Balansekonomi (Göteborg och Malmö)
Foto: En rikare sommar för mig, är lata dagar i solen och en ljummen avslutning på altanen, en stund för bara mig själv :-) Camilla Gyllensvan - Teamledare för Balansekonomi (Göteborg och Malmö)
 
 
En av de saker som gör min sommar rikare är att på sensommaren gå ut och leta efter skogens guld. Där kan jag gå runt i timme efter timme och sen blir det en god kantarellsmörgås på kvällen. Marie-Louise Lind - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Göteborg)
Foto: En av de saker som gör min sommar rikare är att på sensommaren gå ut och leta efter skogens guld. Där kan jag gå runt i timme efter timme och sen blir det en god kantarellsmörgås på kvällen. Marie-Louise Lind - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Göteborg)
 
 
En rikare sommar för mig är att ta en lång morgonpromenad längs med stranden och sen avsluta med ett dopp i havet.
Cecilia Rafiei - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)
Foto: En rikare sommar för mig är att ta en lång morgonpromenad längs med stranden och sen avsluta med ett dopp i havet.
Cecilia Rafiei - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)

bloglovin
RSS 2.0