Håll kvar sommaren

Vilket härligt väder vi har. Sommarvärmen håller i sig och jag njuter av sommaren även om jag är tillbaka på jobbet. Igår blev det en heldag på stranden där jag i lugn och ro kunde läsa klart en jobbok. I lördags kväll satt jag på en uteservering hela kvällen med några kompisar och njöt i fulla drag.
 
 
Men även om jag älskar sommaren, och gärna ser att den håller i sig ett tag till så längtar jag också efter nästa årstid! Jag tycker hösten är den mysigaste årstiden på året, så i sommarvärmen frossar jag i alla mina hösttidningar som jag sparat.
 
 
 
Amelia Höst har jag köpt ända sedan första numret 2008. De sparar jag och plockar fram så här i augusti/september och njuter av allt härligt hösten för med sig. Höstmaten är så god. Efter mycket sallader och omeletter, (grillning för de som är grillfantaster) är det nu dags för soppor, grytor, långkok, rotfrukter och frossa i grönsaker och frukt. Höstkläderna är också de mycket mysigare än sommarkläderna. Stickat, strumpbyxor, stövlar.
 
 
 
 
Även naturen är så vacker när färgerna ändrar sig, luften är lite kyligare - klar och lättare att andas.
 
 
Jag läser också Allt om Trädgårds höstspecial Fixa Höst. Där får jag massor av tips på att göra mina trädgård höstfin. Bilderna är också så vackra.
 
 
 
 
Denna höst har jag massor med roliga saker att se fram emot så jag välkomnar september och oktober med öppen famn. Här är allt roligt som händer runt Göteborg som jag tänker ta del av:
 
 
* Jordens Mat på Gunnebo Slott. Ekologisk matmarknad där man kan provsmaka, se kockar arbeta, handla med sig ekologiska grönsaker hem och sedan strosa runt i vacker natur. En höjdare
 
 
* Skördefest i Båstad. Ja, jag åker tillbaka ner till mitt älskade Bjäre när det är dags för skördefest och Äpplets dag
 
 
* Skördefest på Tjolöholms Slott. Vill man gå på en enda skördefest i höst är detta den största, och med massor av saker att erbjuda för hela familjen
 
 
* Bokmässan
 
 
* Choklad- och delikatessfestival
 
 
* Stadsteatern där vi ska se Som ni vill ha det. Man kan ju tro att jag bara tänker äta i höst, men lite kultur ska vi också hinna med ;))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0