Vilseledande reklam???

En sak med att blogga är att jag alltid har spröten ute över sådant som kan passa att skriva om på bloggen.
 
 
I somras hörde jag en radioreklam som jag blev så irriterad på. Ett av våra större elektronikföretag hade en reklam där de sa något i stil med "många föräldrar delar på semestern för att kunna vara med barnen, men köp mer prylar till barnen och dela upp betalningen istället".
 
 
Jag förstår ju att de vill sälja sina prylar de fyller affären med, och reklamen tror jag var meningen att den skulle vara lite humoristisk, men vi blir mer påverkade av allt vi har omkring oss än vad vi är medvetna om. I denna reklam är det flera saker som irriterade mig, dels budskapet om att föräldrar kan ersättas med elektronik som förströelse och underhållning och dels budskapet om att fler prylar löser alla problem.
 
 
Vad våra barn behöver är mer tid med föräldrar, som orkar engagera sig och göra saker tillsammans med dem. Det är oftast inte så viktigt vad man gör, bara man gör det helhjärtat. Våra barn behöver definitivt inte fler prylar, snarare färre. Det är så intressant att höra resultatet i familjer där man skurit ner på elektronik som TV, dator, iPhone osv och istället börjat umgås med varandra.
 
 

Kommentarer
Postat av: Yve

Hej o välkommen tillbaka från semestern.
Det jag ska skriva om kanske inte handlar så mycket om färre teknikprylar, men jag håller med dig och jag reagerade också på den reklamen. Tror väl också att den skulle vara "rolig" men jag tycker den var dum!!
Av flera anledningar har vi varit hemma hela sommaren vilket ganska naturligt resulterat i mycket dator o ipod för mina tonåringar(snart) Men vi har gjort lite dagsutflykter och bl.a när vi var i Skagen över dagen, så såg jag hur mina barn njöt av att umgås med oss föräldrar.Vi badade, sprang som tokar i sanddynerna,gick på museum,fikade på en filt med utsikt över havet,spelade minigolf och vi njöt allihopa. På vägen hem sa mina barn att det var den bästa dagen på länge och att det kändes som vi varit borta länge :) Därmed inte sagt att datorn inte lockade morgonen därpå...

Svar: Mmm, jag känner igen det där ;) Jag skulle önska att vi hade ett mer digitalfritt hem, men med en tonårsdotter i huset som inte alls är inne på samma tanke så försöker jag skapa det genom att hitta på saker utanför hemmet istället :) för när vi är hemma är det ofta datorn som lockar (och med hörlurar på så försvårar det kommunikationen ytterligare)
None None

2013-08-06 @ 14:48:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0