Yoga som livsstil

Igår hämtade jag Malin Berghagens bok Yoga på biblioteket, som jag ställt mig på kö för. Visst är väl biblioteken fantastiska? Jag lånar massor av böcker där, istället för att köpa, och är det en bok jag vill läsa som de inte har så köper de in den. Jag älskar mitt bibliotek :)
 
 
Jag var så nyfiken på boken så jag läste den från pärm till pärm direkt när jag kom hem. Jag säger bara en sak - läs den!! Jag gillar Malin (som jag har träffat på en yogaresa) då hon är vacker, varm, ödmjuk och hela hennes bok förmedlar dessa saker på varje sida. Första halvan av boken berättar hon sin historia, hur hon först kom i kontakt med yogan och hur den kom att få väldigt stort inflytande på hennes liv och hennes relationer.
 
 
I andra halvan av boken beksriver hon mer om den yogiska livsfilosfin och ger en del enkla övningar att börja med själv hemma.
 
 
 
 
En underbar bok, som också kan få en att börja fundera på - Vilken sorts person vill jag vara? Vad vill jag fylla mitt liv med?
 
 
Själv har jag under sommaren kommi fram till att jag vill vara en person som:
 
- äter nyttigt
- tycker om att röra på mig (detta jobbar jag fortfarande på, då en av de bitarna är att jag gärna skulle vilja vara en person som tycker om att springa med lätta steg)
- inte skjuter upp saker
- säger ja till roliga saker, samtidigt som jag värnar om mig själv och min tid
- väljer kvalitet när jag handlar nya saker, och hellre handlar färre saker
 
 
 
Ja, det var några saker jag har kommit fram till. Listan skulle kunna göras mycket längre, och vissa punkter är lättare att genomföra medan andra kräver lite mer arbete :)
 
 
Även Malins lillasyster, Kristin Kaspersen har precis kommit ut med en bok; Stark till kropp och själ med inspiration kring träning, kost, sömn och hur man skapar balans mellan olika saker i livet. Den boken har jag inte läst än, men köar på den på biblioteket och den ska komma i nästa vecka :))
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena

Jag köpte den förra sommaren och har läst och bläddrat i den hur många gånger som helst under året. En fin bok som ger massor!
Helena.

2013-08-08 @ 10:15:57
URL: http://hesan-hesan.bloggspot.com
Postat av: Kristina

Jag har också Malins bok. En underbar bok, vackra bilder och massor av feelgood och inspiration. Jag rekommenderar den skarpt.

2013-08-09 @ 09:05:23
Postat av: Kristina

Ge gärna en recension av Kristins bok när du läst den också...

2013-08-09 @ 09:08:17
Postat av: nillashalsaharmoni

Fick boken i julklapp och jag bara älskar den! jag håller med dig om att det är toppen med bibliotek...men det här är en bok som jag vill bläddra och njuta av länge!

2013-08-09 @ 22:16:27
URL: http://nillashalsaharmoni.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0