En rikare sommar

Nu är jag tillbaka igen efter semestern. lagom tills regnet kom hit till Göteborg :) Vilken fantastiskt sommar vi har haft i år, även om jag är medveten om att alla inte tycker om sol och värme. Jag gillar att sommaren i år har varit solig och lagom varm, då jag tycker om våra årstider, men idag njuter jag av det stilla sommarregnet som smattrar mot rutan.
 
 
Vad glad jag blev när jag tittade in på bloggen och såg att så många av har fortsatt att titta in dagligen här trots att jag varit på semester :)
 
 
För några år sedan gick jag en utbildning i Balansekonomis regi. En av deras uppgift är att hjälpa människor till att skaffa sig ett rikare liv, och med ett rikare liv menar de mer tid, mer pengar och mer energi. Under sommaren har flera av deras medarbetare lagt upp små korta definitioner av vad de menar med en rikare sommar.
 
 
Jag blev inspirerad av det och började fundera på vad det är som gör sommaren härlig, och rik, för mig. En del av mina vänner har knappt satt sin fot i sina hem på hela sommaren då de har flängt runt på olika ställen hela semestern. För mig är det inte en rikare sommar då jag kände mig matt bara av att höra alla stopp de gjort. Denna sommar har jag haft fem veckors semester, och inte haft något inbokat. Att kunna ta dagen som den kommer och ta det lugnt är rikedom för mig. Denna semester har jag läst 15 romaner och ett antal fackböcker inom olika områden. Det är rikedom för mig.
 
 
Andra vänner har tillbringat varje dag på stranden då vädret varit så fint. Rikedom för mig är att både njuta av långa lata dagar på stranden med sköna bad, men också att veta att jag måste inte skynda mig dit för solen skiner, för det kommer den göra imorgon också, och dagen efter det också, så jag har varvat mina stranddagar med sköna utflykter där dottern och jag har varit och paddlat kanot, hyrt Segway och kört runt i Slottsskogen, promenerat i skogen, varit i skärgården.
 
 
Vad är en rikare sommar för dig????
 
 
Här är några exempel på Balansekonomis tankar kring en rikare sommar (från Facebook):
 
 
Det som gör min sommar rikare är att bara få ligga en stund och titta ut över vattnet, båtarna och höra måsarna skrika, en underbar känsla. (Mikaela Sernemar - Medlem i Teamet vid Kickoffer, Seminarium och Utbildning (Göteborg)
Foto: Det som gör min sommar rikare är att bara få ligga en stund och titta ut över vattnet, båtarna och höra måsarna skrika, en underbar känsla. Mikaela Sernemar - Medlem i Teamet vid Kickoffer, Seminarium och Utbildning (Göteborg)
 
 
En rikare sommar för mig är att bo 10 minuter från stranden. 27 grader i luften och 22 i vattnet idag! Charlie Söderberg - grundare till Balansekonomi
Foto: En rikare sommar för mig är att bo 10 minuter från stranden. 27 grader i luften och 22 i vattnet idag! Charlie Söderberg - grundare till Balansekonomi
 
 
En rikare sommar för mig är att tillbringa varma, härliga dagar på stranden med mina barn. Allra helst här i Tylösand. Peter Lundgren - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)
Foto: En rikare sommar för mig är att tillbringa varma, härliga dagar på stranden med mina barn. Allra helst här i Tylösand. Peter Lundgren - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)
 
 
En rikare sommar för mig, är lata dagar i solen och en ljummen avslutning på altanen, en stund för bara mig själv Camilla Gyllensvan - Teamledare för Balansekonomi (Göteborg och Malmö)
Foto: En rikare sommar för mig, är lata dagar i solen och en ljummen avslutning på altanen, en stund för bara mig själv :-) Camilla Gyllensvan - Teamledare för Balansekonomi (Göteborg och Malmö)
 
 
En av de saker som gör min sommar rikare är att på sensommaren gå ut och leta efter skogens guld. Där kan jag gå runt i timme efter timme och sen blir det en god kantarellsmörgås på kvällen. Marie-Louise Lind - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Göteborg)
Foto: En av de saker som gör min sommar rikare är att på sensommaren gå ut och leta efter skogens guld. Där kan jag gå runt i timme efter timme och sen blir det en god kantarellsmörgås på kvällen. Marie-Louise Lind - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Göteborg)
 
 
En rikare sommar för mig är att ta en lång morgonpromenad längs med stranden och sen avsluta med ett dopp i havet.
Cecilia Rafiei - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)
Foto: En rikare sommar för mig är att ta en lång morgonpromenad längs med stranden och sen avsluta med ett dopp i havet.
Cecilia Rafiei - Medlem i Teamet vid Kickoffer och Seminarium (Malmö)

Kommentarer
Postat av: Irene

Oj, 15 romaner!?! Jag har knappt läst 3, haha...
Här har vi inte haft många solfria dagar i sommar, så tack och lov för persienner :-).. jag blir helt matt av värmen och föredrar de andra årstiderna, så en rik sommar är för mig gröna, frodiga gräsmattor ( inte bruna ), regnsmatter på plåttaket och svalkande badvatten...

Svar: Ja, visst är det härligt med sommarregn :) Jag älskar att gå ut i regn som är så ljummet att jag inte fryser.....eller så sitter jag inne och bara lyssnar på det mysiga smattrandet och bäddar ner mig i soffan igen med boken jag håller på med för tillfället ;)
None None

2013-08-06 @ 12:02:42
URL: http://fengshuiblogg.blogspot.se
Postat av: Carola

Hej! Så kul att du är tillbaka igen! Har saknat dig och
ditt skrivande. En rikare sommar för mig är att ha obokad
tid att göra vad jag vill med och att ta mig tid då och då
att verkligen "se"allt runt omkring mig.
Carola

2013-08-06 @ 22:48:32
Postat av: Nillas Hälsa & Harmoni

Hej!
Så härligt att höra att du har haft en skön semester! Nu är jag inne på min femte och sista semestervecka och min man och jag har njutit av en del utflykter, promenader och en annorlunda resa till Kreta. Men mest av allt att de flesta dagarna har varit oplanerade. Den bästa semestern är att få vara ifred med varandra, sig själv och sina tankar.

2013-08-07 @ 10:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0