Ta en paus

"Det finns ingen musik i en "paus" men det uppstår musik i den. Och människor missar hela tiden den delen av livets melodi."
John Ruskin
 
 
Åh, så rätt han har. Det är i stillheten, tomheten, pausen som något nytt uppstår. Våga ta en paus i livet, kanske jobba mindre, ta ledigt en längre tid, låta semestern få vara en stund av vila utan något inbokat. Ta en paus och se vilka nya tankar som dyker upp. Det är när vi inte gör något, utan tillåter oss att bara vara som vi får tid att tänka.
 
 
Även i inredning är det ofta i tomheten som något intressant uppstår. Våga ha ytor som är tomma, kanske en vägg utan något på, ett hörn där det är tomt. Jag har själv börjat plocka bort tavlor och grejer på väggarna, och njuter av lugnet det ger. Några tavlor har jag kvar men det är de tomma ytorna som inspirerar mig och mina tankar.
 
 
För att något nytt ska uppstå behövs det plats. I livet, precis som i musik, kan en paus vara det som skapar spänning, variation, nyfikenhet.
 
 
"Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra"
Nalle Puh

Kommentarer
Postat av: Carina S

Nalle Puh är en klok nalle.

2012-08-12 @ 22:30:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0