Ett ekologiskt liv

Ni som följt bloggen ett tag minns kanske att jag för ca tre år sedan skrev ett inlägg utifrån boken Simple living av Gitte Jörgensen. Ni hittar inlägget här http://balansilivet.blogg.se/2011/february/hur-har-andra-gjort.html#comment
 
Jag kollade igenom alla inlägg jag skrivit under kategorin Simple living och blev inspirerad av mig själv :) Kan man bli det? Klart man kan. Jag kände att jag kanske ska läsa igenom alla gamla inlägg jag gjort under de tre åren jag har bloggat. Kanske kan hitta fler saker som inspirerar mig.
 
 
I boken skriver iallafall Gitte om en undersökning hon gjort vilka förändringar människor har gjort när de valt att leva ett enklare liv. Köpa mer ekologiska produkter var en av dem.
 
 
Jag gjorde även en bedömning hur jag själv hade förändrat under de olika kategorierna. Ni kan läsa det inlägget här http://balansilivet.blogg.se/2011/march/mitt-enklare-liv.html#comment
 
 
Då hade jag börjat köpa mer ekologiska matvaror. När man tänker på ekologiska varor är det ofta maten man tänker på först. Och att börja handla mer ekologiska matvaror är en jättebra början. Själv började jag med ekologisk mjölk och ekologiska ägg, till att nu handla nästan all mat ekologiskt.
 
 
Så nu har vi tagit det ekologiska tänket vidare även till andra delar av tillvaron och hemmet. Rengöring har jag under en ganska lång tid valt ekologiska produkter som är snälla mot miljön. Kemikalier för rengöring kommer inte in här längre.
 
 
Nu har tiden kommit till hygienprodukter och badrumsskåpet.
 
 
 
Ekologiskt shampoo från Faith in nature med aloe vera. Jag tycker det är jättebra. Mitt hår blir mjukt och skönt och håller sig rent länge.
 
 
 
Jag har även köpt ekologisk tandkräm med aloe vera. Flourfritt står det på. Nu ska det även inhandlas ekologisk ansiktsrengöring, deo, hårinpackning och en skön kroppsolja. Ekologiska handdukar är beställda.
 
 
Så nu är steget kommit till badrummet. Kanske nästa steg blir mer ekologiska transporter? Kanske det är dags att rensa bort bilen? Nja, för mig sitter det fortfarande ganska långt inne. Dels har jag ett par mil till jobbet och förflyttar mig inom hela kommunen i egen bil, men det är även skönt med friheten att kunna ta sig vart som helst, när som helst.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Milda

Älskar din blogg och dina inlägg, följt din blogg i snart ett år och älskar att läsa dina bra tips!Du inspirerar verkligen!! God job! :)

2014-01-26 @ 19:42:07
URL: http://mildamoz.blogg.se
Postat av: Anna-Lena

Inspirerande blogg, jag önskar jag kommit en bit på väg med det ekologiska. Jag har dock börjat lite smått med sopsortering och det känns riktigt bra. Ingen reklam och ingen papperstidning, de flesta räkningarna på e-faktura :)

2014-01-26 @ 22:50:16
Postat av: Lena Sågerås

Hejsan!
Här har nästa hela badrummet åkt ut:-)
Det som fanns på hyllan i alla fall.
Efter att ha läst boken "Badskumt" började jag prova att göra egna produkter. Ekologiskt och verkligen ekonomiskt samt att de funkar lika bra:-)
Tvättade håret i morse med bikarbonat och sköljde efteråt med äppelcidervinäger. Håret blir fräscht fylligt o glansigt.

2014-01-27 @ 20:33:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0