Intresse?

Jag ser på statistiken att antalet läsare har ökat något de senaste månaderna, men kommentarerna har blivit färre.
 
 
Därför vill jag fråga er som läser vilken typ av inlägg som ni är mest intresserade av? Vad vill ni läsa om?
 
 
 
 
 
Mitt mål när jag startade bloggen för lite drygt tre år sedan var att inspirera till att skapa en bättre balans och en bättre hälsa.
 
 
Hälsa för mig definierar jag som att dels ha de fysiska delarna som ger en bra hälsa, dvs bra mat, vila, rörelse men också alla psykiska delarna som ger en livsglädje och en livstillfredsställelse. Att skapa mer tid, mer energi, våga följa sina drömmar (ja, kanske börja med att hitta sina drömmar), skapa ett harmoniskt hem där man kan ladda batterierna, skapa, njuta, odla fritidsintressen.
 
 
 
 
 
Kanske våga gå en annan väg än vad de flesta runtomkrin en gör. Välja den väg som får mig att må bra. Som ger mig hälsa. Som ger mig ett meningsfullt liv.
 
 
Jag vet inte om jag har lyckats förmedla allt detta i min blogg. Därför frågar jag er som läser här varje dag, som återkommer för att läsa mina inlägg (och jag blir lika glad varje gång när något jag har skrivit har inspirerat eller hjälpt någon annan, någon annanstans) vad som inspirerar er mest. Vad önskar ni läsa här när ni kollar in?
 
 
Själv känner jag mig så sjukt glad och tacksam just nu. Jag vaknar varje morgon och tycker att livet är underbart. Fast inget särskilt har hänt känns varje dag som en bra dag. Igår pratade jag med en kollega på telefon, och hon frågade vad som hade hänt. Inget särskilt svarade jag sanningsenligt. Du låter så glad och trevlig säger hon då. Det kanske iofs innebär att jag inte brukar göra det annars ;))
 
 
Jag känner att jag har hittat ett sätt att hitta njutningar och guldkorn i det lilla. I vardagen. Av att se en fantastisk soluppgång på väg till jobbet. Av att ha ett bra samtal med dottern där det känns att vi kommer varandra nära. Att skratta tillsammans med arbetskamrater över något. Att få en blöt puss av min favorithäst när jag gett honom en bit morot. Att sjunka ner i soffan efter en lång dag med en kopp te och något gott att äta och känna hur mjuk och omfamnande soffan är. Att värma min frusna kropp i en skön dusch (där är jag inte så miljövänlig för jag gillar att duscha läääänge, och varmt :)). Att ha en hel dag framför mig utan att ha något inbokat. Att köpa en kruka påskliljor och ställa på köksbordet och se hur hela rummet lyser upp. Att ha en varm, mjuk, spinnande katt som lägger sig tillrätta i knät och får mig att stanna upp och bara njuta.
 
 
Ja, varje dag har en hel hög med små guldkorn. Stunder där jag känner lycka över att befinna mig just där, just då. Alla dessa små stunder är livet. Och mest av allt är jag tacksam för att jag har möjlighet att leva just det livet jag vill, och att jag är frisk. Jag har flera människor runt mig som varit väldigt sjuka senaste året, med den ena mycket allvarliga sjukdomen efter den andra. Så jag är så tacksam för varje dag som jag är frisk, och min kropp kan göra alla dessa saker som jag har glädje av.
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Din blogg är bra precis om den är! Läser allt med behållning! Du inspirerar till en balanserad livsstil, att våga gå sin egen väg och att våga vara sig själv. TACK! FORTSÄTT!
Kram / Hanna i Norrköping

Svar: Tack Hanna! Vad roligt att se var i landet ni som läser bor också :) Jag ska fortsätta blogga som jag har gjort hittills, och även försöka utveckla lite grann
None None

2014-03-05 @ 15:56:50
Postat av: Inger

Jag giller din blogg jättemycket men är dåligt på att kommentera. Tycker om att läsa om allt som ger balans i livet och jag uppskattar även dina inlägg om katter. Jag har själv katt och bor på landet några mil från Gbg. Ha det bra. Kram Inger

Svar: Tack Inger! Visst är det härligt med katter! Blev just liggande på sängen i en halvtimme och klappa två av mina katter som spann så härligt. Ger mig lugn i både kropp och själ. Och ett hem utan en katt, eller en hund, blir inte riktigt så hemtrevligt. Något saknas om man inte har husdjur som ser till att hemmet inte ser så perfekt ut :))
None None

2014-03-05 @ 17:36:09
Postat av: Britt Blomquist

Jag tittar in på din blogg dagligen och tycker om att läsa om klädprojekt,hemprojekt=less is more! Försöker själv också rensa i min röra och tankar dvs vara glad över det jag har och vara glad åt vardagen och hitta det vackra i det! Lånar massor av böcker på biblioteket och känner mig rik när en boktrave väntar på mig!
Njutning,: mat, miljö, kläder, natur och naturen i små skalighet tilltalar mig nu, när jag har vuxna barn och "rår mig själv" på ett annat sätt än förit. Kort sagt: fortsätt att skriva som du gör! Läser din blogg, yogavita, Malin berghagen, Andrea engsäll, Sanna lundell och
köpstopp! Tack för trevlig läsning!!! mvh Britt

Svar: Tack för din feedback Britt och jag känner mig djupt hedrad att befinna mig i så fint sällskap. Några av de bloggar du nämner läser jag gärna själv också :)
None None

2014-03-05 @ 17:55:46
Postat av: Frida

Jag upptäckte din blogg för ett tag sen och älskar att läsa om dina "rensa-inlägg". Likaså gillar jag städ-inläggen! Du har fått mig att tänka om här hemma :) älskar din blogg :)

Svar: Tack Frida! Vad roligt att jag har inspirerat dig att börja tänka i nya banor :) Det är lite av min förhoppning. Dels att det ska finnas något som får en att fundera, kanske bli inspirerad av för att kanske göra något på ett nytt sätt
None None

2014-03-05 @ 18:05:16
Postat av: tina

Jag gillar din blogg precis som den är - en salig blandning av att leva mer på mindre, med bra och tänkvärda tips för att se det stora i det lilla.

Fortsätt som du gör - du är bra :)

Med vänlig hälsning tina i umeå

Svar: Tack Tina! Vad roligt att ha läsare i Umeå. Jag gillar Umeå, och skulle jag någon gång bestämma mig för att flytta norrut skulle Umeå ligga bra till :)
None None

2014-03-05 @ 20:17:32
URL: http://atwaterlilyroad.blogspot.se
Postat av: nillashalsaharmoni

Hej!
Märkligt, jag har tänkt detsamma som du. Jag har fler läsare på min blogg, men kommentarerna är ganska få!?
Jag tittar in på din blogg så gott som varje dag och den är inspirerande som den är. Jag tycker verkligen att du lyckas att beskriva hur man kan uppnå ett liv i balans på olika plan. För det är svårt att göra det då "hälsa" innefattar så många delar!
Varma hälsningar, Gunilla

Svar: Tack Gunilla! Ja visst kan det vara svårt med begreppet hälsa ibland. För precis som du skriver är det så många olika delar, och vilka som är allra viktigatst kan ju variera från person till person. Men jag försöker beskriva vad vi väljer, vad som är viktigt för oss och även vad man har funnit i forskning. Så lite blandning mellan personligt och vetenskapligt :)
None None

2014-03-05 @ 20:24:18
URL: http://nillashalsaharmoni.wordpress.com
Postat av: Anonym

Hejsan!
Tycker om din blogg den handlar om livet och att leva enkelt men ändå väldigt njutbart.Ekologisk mat,husdrömmar,skapande av basgarderod jag gillar din blogg precis som du skapar den.
mvh Birgi

Svar: Tack Birgi. Vad glad jag blir att du gillar mitt mischmasch av saker som för mig är basen för ett bra liv
None None

2014-03-05 @ 20:47:49
Postat av: Lotta

Har hittat dej för några månader sen.Det är så roligt nu när du gör inlägg oftare.
Vill läsa om hur du våga ta medvetna beslut och leva så som du/ni tycker är viktigt.Göra val som passar just er.Ekologi-tänk som inte blir för "präktigt"är också inspirerande.
Blandningen av djupa tankar och vardags mys gillar jag.Fortsätt som du gör!Du fyller en viktig funktion som balans till alla andra bloggar!Tack!

Svar: Tack Lotta! Ja jag försöker ge tankar kring ett ekologiskt och miljövänligt tänk utan för mycket pekpinnar, eller att bli präktgt och tråkigt. Livet är ju till för att njuta av :)
None None

2014-03-05 @ 20:59:52
Postat av: Lena Sågerås

Hejsan!
Jag är inne o löser din blogg varje dag.
Tycker om din blandning av de ämnen som ligger mej varmt om hjärtat.
Har ochså katt:-) En kille vid namn Oskar, grå/vit norskskogskatt/huskatt.
Tror tyvärr det är vanligt att man läser utan att ge en kommentar.
Maken hade en fotoblogg för några år sedan. Den toppade bloggstatistiken i den kategorin men han tröttande på bloggandet då han saknade feedbacken.
Kram o tack för din trevliga blogg! Lena i Jönköping

Svar: Tack Lena! Ja visst är det så att motivationen och inspirationen går ner om det blir ensidigt. Det är ju feedbacken från de som läser som ger bränsle till att vilja skriva mer. Sen behöver man ju naturligtvis inte kommentera :) Vad härligt med norsk skogskatt. Jag har alltid gillat den rasen, stor och lurvig. Det gillar jag. Men mycket pälsvård :)
None None

2014-03-05 @ 21:05:02
Postat av: Marie

Hej Ansi! Jag gillar allt i din blogg men är ju väldigt dålig på att kommentera.
Psykologi, attraktionslagen, dina tankar om att röja och rensa ut, husfunderingar och inte minst dina katter!
Varma hälsningar från Marie (som du gjorde trädgårdsutvärdering hos)

2014-03-05 @ 22:27:23
Postat av: Marie

Jag kom precis på att du hemskt gärna får skriva om katter! Eftersom du har ett flertal :) så har du säkert fått en del kunskap. Jag har en katt som klöser inne:( fastän hon också är ute mycket.
Och så undrar jag om samspelet katterna emellan, de verkar ju trivas tillsammans.
Gärna lite praktiska tips, hur sköter du pälsarna tex.
Marie (igen)

Svar: Intressanta frågor Marie. Pälsarna är ett problem som jag försöker hitta en bra lösning på. De är ju korthåriga och de borstar jag har hittat är främst för långhåriga katter, men även deras päls skulle behöva borstas. Klorna klipper jag regelbundet på de flesta. Några går inte alls :) Numera fungerar katterna bra tillsammans allihop, men det är bara sedan i maj förra året som jag släppt ihop Celine med de andra. Hon fräste och slog på dem så fort hon hade en möjlighet innan, men efter hon ble väldigt sjuk och inlagd på djursjukhuset har det fungerat bra
None None

2014-03-05 @ 22:43:26
Postat av: Åsa

Jag läser din blogg flera gånger dagligen men är tyvärr dålig på att kommentera.
Du är en stor inspirationskälla och jag älskar att läsa dina inlägg om feng shui, simple living, rensa och röja, god och nyttig ekologisk mat och hur man kan lyxa till vardagen med små och enkla medel.
Tack för en underbar blogg / Åsa

Svar: Tack Åsa. Dina ord, och din feeback värmer verkligen. Och jag blir så glad att jag kan inspirera med de sakerna som jag själv tilltalas av, och hur jag har valt att leva mitt liv
None None

2014-03-06 @ 04:31:32
Postat av: Mia

Hej, jag har läst alla dina blogginlägg sedan starten och jag tycker att din blogg är intressant! Gillar allt i din blogg djur, hälsa, eko, feng shui mm och favoritämnet är nog rensa och röja. Jag kommenterade ibland förut men är dålig på det nu (vet ej vad det beror på). Din blogg är toppen! Mia :-)

Svar: Vad glad jag blir Mia, och vad roligt att du varit med hela tiden sedan jag startade bloggen. Hur hittade du min blogg i början? Vad roligt att du gillar min blandning. Naturligtvis är det ju inget krav att kommentera :) men roligt med feedback ibland, då det höjer motivationen och inspirationen hos mig
None None

2014-03-06 @ 06:35:08
Postat av: Annette

Ännu en bloggläsare som är dålig på att kommentera,ska försöka bättra mig där.
Är nöjd med din blogg precis som den är,fortsätt så!
Annette i Luleå

Svar: Tack Annette! Vad roligt att ha läsare norrifrån också. Så roligt att se hur bloggen har spridit sig över landet. Tack för din feedback
None None

2014-03-06 @ 11:57:47
Postat av: emma

Fint skrivet om de enkla guldkornen i livet! Mer sånt! Gillar också när du skriver om rensning! Vill läsa mer om det. Hittade dig genom en av mina favoritbloggar om rensning och feng shui... "wangborgs hem". Har påverkats mycket av henne. Fortsätt skriva som du gör, du påverkar också! kram Emma

2014-03-07 @ 20:19:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0