Behov av balans

Den sista tiden har det blivit väldigt dåligt med uppdateringar på bloggen. Det beror på att jag just nu har ett stort behov av att skapa balans i mitt liv.
 
 
Mina arbetsdagar är ofta intensiva där jag går från det ena mötet direkt till nästa, hela dagarna. Och i mitt arbete som psykolog är alla möten jag är på också något där det förväntas olika saker från mig. Man har bett om att få hjälp i olika sammanhang och när jag kommer dit så förväntar de sig att jag ska leverera, vilket gör att när jag åker hem på eftermiddagen känner jag att jag har använt mycket energi under dessa möten.
 
 
I bilen på väg hem tycker jag ofta om att ha tyst, sitta i min egen bubbla och varva ner. Ibland känner jag för att lyssna på musik, kanske ösiga låtar som ger mig ny kraft, eller lugna stillsamma låtar som hjälper mig att gå ner i varv, men ofta tycker jag om tystnaden.
 
 
När jag kommer hem vill jag göra saker som inte känns krävande, klappa en katt, laga mat - hacka, steka och röra runt i grytan. Låta hjärnan koppla av och göra enkla saker med kroppen.
 
 
I det tillståndet har jag ingen lust alls att ens ta fram datorn, än mindre sätta på den. Så mina kvällar när jag har intensiva jobbperioder behöver jag lugn och återhämtning.
 
 
Jag har också med tiden insett att jag behöver ganska mycket tid i mitt eget hem för att riktigt kunna landa, så aktiviteter på andra ställen försöker jag hålla till ett minimum. Max en kväll i veckan är jag borta på något. Förra veckan var det en kväll på biblioteket med dottern där vi fyllde på med nya spännande böcker (i helgen läste jag Sara Kadefors bok Borta bäst som jag kan rekommendera när det gäller att fundera kring livsval och konsumtion). Veckan innan dess var jag på en inspirationsföreläsning med 4good och denna veckan ska jag på en föreläsning med Charlie Söderberg. Det bästa för mig är när dessa dagar ligger på onsdag kväll för då har jag varit hemma en del på min lediga dag och åker gärna iväg några timmar på kvällen.
 
 
Så när det blir tyst här på bloggen är jag inne i en återhämtningsperiod då datorn får vila :) Men något jag har fastnat för är faktiskt en app på min iPhone som dottern introducerade mig till: Quizkampen. Jag älskar frågesport och här får jag mitt lystmäte i alla möjliga kategorier.
 
 
 
Att bara sätta sig någonstans, inne eller ute på en vacker plats och fokusera på sin andning är ett väldigt bra sätt att landa i sig själv, gå ner i varv och koppla av.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Å vad jag förstår dig o känner igen mig. Ta du hand om dig! Du har ett krävande jobb. Jag tror du gör helt rätt som prioriterar din återhämtning. Mvh / Hanna

2013-03-04 @ 16:13:04
Postat av: Anonym

Hej! Förstår att du har ett krävande jobb och behöver
vila när du är ledig! Ta hand om dig! Men sluta inte
blogga. Din blogg är sååå bra!
Kram Carola

2013-03-04 @ 16:35:18
Postat av: Hanna

Hej igen. Vill tipsa om en bra meditationsapp för nybörjare som heter headspace. 10 min i 10 dagar. Jag brukar rekommendera den till mina patienter. Men det går ju fint att meditera på egen hand som du beskriver genom avskildhet o att följa andningen. /Hanna

2013-03-04 @ 20:07:00
Postat av: PiaFia

Hej! Klart att vila och balans är viktigt.Det är ju det som får oss att må bra! Ser alltid fram emot dina blogginlägg- som alltid får mig att tänka till.
Kram till dig.

2013-03-05 @ 14:33:35
Postat av: Anne

Grattis att du har hittat hur du fungerar! :)

2013-04-26 @ 11:40:05
URL: http://jupitersplace.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0