Avstressande veckoslut

Helgerna är för många hektiska dagar. Det är projekt som ska avslutas, besök, olika aktiviteter som ska göras. Samtidigt är helgen den tiden då vi behöver gå ner i varv och få återhämtning från vardagens stress. Här kommer några tips för att få ett avstressande veckoslut


- Förbered i god tid. Börja några dagar före veckoslutet och titta över planeringen


- Planera. Skriv en lista på allt du behöver göra för att få ett lyckat veckoslut: gör shoppinglistor på det du behöver handla hem, aktivitetsplaner och annat du behöver förbereda. Leta fram så du har allt du behöver tillgängligt. Förbered med musik som får dig i rätt stämning, och även med kläder som inbjuder till avkoppling.


- Delegera. Om din planeringslista har blivit för lång, och känns helt omöjlig - ta bort och skär ner till vad som faktiskt är möjligt att genomföra. Skär bort onödiga uppgifter, och delegera. Dela ut olika uppgifter till olika familjemedlemmar.


- Ta en femtonminuters avkoppling minst en gång varannan timme under helgen. Hitta en lugn plats och ligg eller sitt bekvämt. Låt tankarna vandra och gör gärna en avslappningsövning. Tänk på andningen, fokusera på dina andetag.


- Avsätt tid för egen tid tex ta ett bad på fredag kväll. Tillåt dig att ligga länge i badkaret, sätt på musik, dämpa belysningen och tillåt dig att bara vara. Tänk på saker som får dig att må bra.


- Under helgen, avsätt även tid för en promenad. Använd alla dina sinnen och registrera detaljer som du vanligtvis inte lägger märke till tex ljud, färger, former. Var närvarande i stunden.Kommentarer
Postat av: Emelie S

Så härligt att läsa din blogg och få en daglig dos av kloka tankar och övningar som skapar mer balans i livet.På något vis känns det som jag ställer mig lite utanför samhället när jag tar in det här tänket. Samhället känns så stressat att det nästan blivit norm. Då behövs ett gäng kloka människor att ställa sig tillsammans med, om det så "bara" är via en blogg eller bok.Kram och tack för att du delar med dig!

2011-05-25 @ 21:46:53
Postat av: balansilivet

Tack Emelie! Vad glad jag blir av dina ord!! JAg håller med dig om att samhället är superstressat idag, och de allra flesta människor dras med i den stressen. Stressen är på så många olika områden också, så det kan bli svårt att veta vad man ska börja med. Jag tror att vi alla skulle må bra av att dra ner på tempot, få andra prioriteringar i livet och lära oss att må bra igen.

Dina ord värmer mig verkligen!

Kram och hoppas du får en fantastisk dag

2011-05-26 @ 11:09:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0