Meditativ lek

I Göteborg idag skiner solen, men det är ingen vidare värme, bara 16-17 grader och så denna blåst som vi ju i och för sig är ganska vana vid, men blåsten gör det ännu svalare.


Katterna var ute i trädgården och jag gick ut för att klappa lite på dom. Kände att solen hade värmt trägolvet så det var riktigt skönt. Satte mig på det varma träet, såg ett grässtrå som var rejält långt. Plockade av det och började föra det fram och tillbaka över gräset och trätrallen till båda katternas förtjusning. De tyckte det var jättkul att jaga gräset och försöka fånga det. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Just lugna, repetetiva rörelser är väldigt meditativt och vi hade en lång skön stund i solen katterna och jag. Nere vid marken kom inte blåsten åt och solens strålar värmde skönt. La mig ner en stund på trätrallen och bara njöt av tillvaron.


Andra lugna, repetetiva rörelser du kan göra som är som balsam för själen och lugnande för hjärnan är att rensa ogräs, stryka kläder, klappa ett djur eller kanske qi gong.

En lugn, meditativ dag är precis vad jag behöver idag. Både fredag kväll och lördag kväll har varit sociala, och jag behöver balans mellan att vara social och att vara för mig själv. Lördagar är alltid en mer hektisk dag och för att få balans låter jag söndagar vara en lugnare dag. Snart är det dags för en promenad i solskenet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0