Meditation förändrar hjärnan

Studier har visat att regelbunden meditation gör oss lugnare och gladare. Nya studier från USA visar även att hjärnan förändras av meditation. Efter ca två månaders meditation i trettio minuter om dagen blev strukturen tätare i hippocampus, som är den del som står för minnen, känslor och sinnesförnimmelser, samtidigt som amygdala minskade. Det är ett område som påverkar vår ångestnivå och stress.


Att meditera en halvtimme om dagen strukturerar alltså om hjärnan så att vi känner oss mindre stressade, mindre ångestfyllda, lugnare, gladare och vi får förbättrar minne. Då kan man undra varför inte alla ägnar sig åt meditation?


Kommentarer
Postat av: Meditation

I och för sig så tror jag att inte bara meditation utan alla sorters bra och positiva tankar strukturerar om hjärnan. Varje litet ögonblick räknas!

2011-07-16 @ 20:53:24
URL: http://meditation.theinformationguru.com
Postat av: balansilivet

Visst påverkar allt vi har omkring oss, så även våra tankar. Och jag tror hjärnan är betydligt mer plastisk och påverkbar än vad man hittills har kunnat se i några studier. Men vad som än så länge är vetenskapligt belagt, med flertalet studier, är att regelbunden meditation bygger om hjärnan. Det kommer säkert fler studier framöver som visar att även andra saker påverkar vår hjärna, tex vilka miljöer vi vistas i

2011-07-17 @ 09:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0