Njutning och mindfulness

Jag får passa på att göra detta inlägget, innan jag ska prata om sund kost och en bra väg till att minska några kilo, men nu är det dags att njuta av denna säsongens absolut godaste fika : SEMLOR

Mmmmm, så gott :) Men istället för att bara trycka i dig semlan när du äter, fokusera på din totala upplevelse. Mindfulness innebär att vara i nuet och vara helt fokuserad på vad du gör i stunden. Ett sätt att öva upp den totala närvaron är att njuta med alla sinnen när du äter något, särskilt när du äter något gott som du tycker om. Börja med att titta på semlan. Hur ser den ut? Är den mörk eller är den blek? Vilken form har den? Hur ser locket ut, är det runt eller trekantigt? Hur ser grädden ut? När du har undersökt semlan med blickan, ta den i handen och känn hur den känns. Är den hård eller mjuk? Sjunker fingrarna in i bullen eller ligger den stum i handen? Hur luktar den? När du har sett, känt och luktat på semlan är det nu dags att smaka på den. Ta en tugga. Vilka smaker känner du? Grädden? Vetebrödet? Mandelmassan? Vilken smak känns mest? Hur känns de olika delarna i munnen? Vetebrödets lite degiga och kanske kladdiga konsistens mot gräddens fluffiga lätthet, och så kommer mandelmassan som ofta är lite kornig.

Om du äter på detta sättet så njuter du verkligen av det du äter istället för att bara proppa i dig snabbt, och knappt känna hur den smakar.

Så passa på att ha en dag av njutning i dag!! Finns det andra saker som du kan försöka ta in med flera av dina sinnen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0