Mindfulness - en bra start på dagen

Hur började du din morgon idag? Försov du dig, vaknade, tittade på klockan och tänkte "shit, klockan har inte ringt, jag skulle ju gått upp för en timme sen", kastar dig ur sängen. slänger i dig något som ska likna frukost i förbifarten, en snabbis in i badrummet, kastar på dig kläderna och ut i bilen. På väg till jobbet fastanar du i bilkö, känner stressen öka och sitter och trummar med fingrarna på ratten och tycker att medtrafikanterna är idioter som inte kan köra snabbare....


Även om din dag inte började som ovanstående, så kan du känna pulsen öka bara genom att läsa texten och tänka dig in i situationen. Känslan i kroppen efter att ha börjat dagen på detta sätt sitter i länge, och ibland hela dagen.


Börja istället din dag på ett lugnt och harmoniskt sätt, och fyll din kropp, din själ och din sinne med lugn och ro. Låt kroppen få en mjuk start på dagen, som du sedan kan bära med dig resten av dagen.


När du vaknar, ligg kvar i sängen en stund, ta kontakt med din andning och följ några djupa andetag - hela vägen in och sen hela vägen ut. Känn hur lugnet fyller kroppen. Sträck på dig och bli så lång som möjligt. Tänj ut kroppen, väck den på ett mjukt sätt.  Lägg märke till ljud i rummet, hur är ljuset? Ha inte för bråttom upp ur sängen. Sätt dig på sängkanten en liten stund, känn in din kropp, hur känns den i dag? Ta ytterligare några djupa andetag och sträck dig igen. Tänk på en katt som precis har vaknat och hur den sträcker ut sig, framåt och bakåt, innan den är klar att gå iväg.


Om du låter din kropp vakna på detta sätt ger du dig själv en bra start. Le och välkomna dagen. Forskning har visat att även om vi ler på kommando, inte för att vi känner för att le, så väcker själva leendet glädje. Prova får du se.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0