En mindful morgon

Är du tillbaka på jobbet efter semestern? Vill du hålla kvar lugnet du hade under semestern, men känner att stressen börjar komma tillbaka? Unna dig en morgon i total närvaro. Börja direkt när du vaknar och njut av varje syssla du gör. Fokusera på det du gör och gör en sak i taget.


Att möta stunden som den är och ha ögonblick i full närvaro gör dagen levande. Unna dig en mindful frukost även en måndagmorgon innan du ska iväg till jobbet. Kanske det innebär att du får gå upp en kvart-en halvtimme tidigare. Det är värt det. Använd dina sinnen, och upplev det du gör. Lyssna på hur det låter när du häller i grynen i kastrullen för att koka gröten, smaka på smörgåsen.


 

Börja redan i sängen när du vaknar, genom att ligga kvar en stund och följ din andning, långsamma och djupa andetag. Gör en sak i taget. Duka fint och var närvarande i det du gör. Ställ fram ett ljus, känn dofterna, gör iordning kaffet och lyssna till hur det låter. Känn känslan i armen när du skär brödet - är det skillnad mot när du skär tomaten? Även en enkel måltid kan bli en riktig höjdare om du ger dig själv chansen att fokusera på känslan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0