Inflöde

Den senaste tiden har jag känt att inflödet i mitt liv varit alldeles för mycket. Det flödar in saker via olika kanaler hela tiden - i brevlådan, jobbmail, privatmail som jag måste läsa och ta ställning till. Ofta innebär det att jag också måste göra något tex fylla i blanketter eller göra något överhuvudtaget. Trots att jag gjort allt jag kan för att minimera inflödet tex stoppa reklam, avsluta olika nyhetsbrev, gått ur grupper etc så är inflödet fortfarande för stort och det stressar mig.

Så det här är ett område som jag behöver jobba mer med och försöka förenkla och minimera. Har ni några bra tips, förutom de åtgärder jag reda har gjort?

Kommentarer
Postat av: Annette

En sak jag verkar vara rätt ensam om är att jag inte läser e-post (varken jobb eller privat) i mobilen och har heller t ex inget FB.Ser på andra att de blir stressade av att försöka hålla reda på flera saker samtidigt,särskilt de som får FB-uppdateringar i mobilen.
Jobbmailen läser jag på arbetstid och 1 gång morgon+ kväll om jag inte har något roligare för mig.
Mitt korta tips är alltså att använda mobilen för samtal/sms/mms och dator för resten.
Min devis - en sak i taget.
Ha en skön söndag!

2015-05-24 @ 11:30:14
Postat av: Irene

Jag tänker slå ihop mailen ( jobb+privat ) o. bara ha en till allt, såsom Anki ( enklalivet.nu ) gjort... känns enklare att ha en enda bara och lägga ner den privata ( brukade förut byta ut den emellanåt för att bli av med massa skräpmail ). Jag är heller inte med på FB, tror säkert det skulle vara kul att kommunicera där med folk o. i grupper men det är det där med datortid som jag inte vill ha mera utav o. allt "runt omkring" som man blir ansatt av fastän man egentligen inte är intresserad. Jag reggar mig heller inte på sidor eller butiker på nätet, händer ibland att jag beställer böcker o. då fyller jag i adress etc. varje gång ist för att ha ett kundnr.
Jag har dock mailen kopplad till telefonen så jag kan läsa, men svarar bara om jag kan göra det på typ en mening, annars besvarar jag mail på min datortid. Skall bli kul att höra sedan vilka åtgärder Du kommer göra :-)

2015-05-27 @ 15:22:55
URL: http://wangborgshem.se
Postat av: Irene

Kom på att Du har väl jobbmail genom kommunen så då är det kanske inte så smart att slå ihop den med Din privata ;-), men Du kan lägga ner den privata helt o. skaffa en ny som Du bara delar ut till de som Du vill ha mail från :-)...

2015-05-27 @ 15:29:25
URL: http://wangborgshem.se
Postat av: Anki

"...som jag måste läsa och ta ställning till.", skriver du. Där ligger kärnan för mig. Jag vill också göra färre och färre val. Och den bästa strategin då är att minimera det ständiga inflödet. Det handlar om att avgränsa sig som min kärs 83-åriga psykologväninna Maj-Britt Lindahl sa en gång när jag beklagade mig över att jag kände mig stressad. Vad sägs ska vi ha en FB-frånvaro över sommaren?

Svar: Det jag tycker är jobbigast är sånt som kommer i mail eller snigelposten som jag måste läsa igenom för att sedan fatta någon typ av beslut. Jag hatar sådant och iblanda tycker jag att det kommer i drivor från tex bank, förädkringsbolag, pension mm mm. Det är de sakerna jag vill minska. På fb har jag bara grupper som intresserar mig kvar och där hittar jag istället mycket inspiration
None None

2015-06-02 @ 07:59:08
URL: http://www.enklalivet.nu
Postat av: Karin

Jag får sällan snigelpost numera och det är skönt. Räkningar kommer på autogiro eller e-faktura. Specifikationer och utdrag från pensionsmyndigheten, banken, försäkringsbolag, Fk och annat kan man också avsäga sig enkelt på hemsidorna. Det sparar tid. Mindre att sortera, fundera över och återvinna.

Vad gäller e-posten tror jag på att åtgärda direkt. Inte sortera i olika mappar först. Åtgärda, släng eller arkivera direkt. Tom inkorg är avstressande för mig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0