Enkelhetens lov

Eller konsten att njuta av livet, och alla de stunder i vardagen som tillsammans utgör våra liv.
 
 
Onsdag. Ledig dag. Vaknar tidigt. Väcker dottern. Sätter oss i soffan och äter frukost i mörkret med ett tänt ljus på soffbordet. Börjar dagen lite lugnt. Åker till stallet. Inte varit där mycket sedan förra vårterminen. Så roligt att återse alla igen, både människor och hästar. Sist i kön får jag ta den hästen som blev kvar när alla andra har valt.
 
 
Men det är helt ok för min del, för jag råkar gilla den hästen som ingen annan har valt idag. Piri-Piri. En gammal dam. Lite stel i början, precis som jag, men ju längre lektionen går desto mjukare blir vi båda och vi avslutar lektionen på ett skönt sätt. Njuter av att vara tillbaka. I stallet, och i sadeln. Det här vill jag ju göra oftare. Hur ser nästa vecka ut? Är jag ledig onsdag då också? Jag vill börja varje morgon här, eller iallafall ett par gånger i veckan. Fikastund i klubbstugan. Te, smörgås med ost och gurka och skönt prat om allt möjligt.
 
 
Solen skiner. Vårkänslor som spritter runt i kroppen. Glädje. Väl hemma njuter jag av en lång varm dusch. Katterna har också vårkänslor så efter duschen går vi alla ut i trädgården. Njuter av solen mot väggen. En kopp te till. Börjar rensa bland alla gamla böcker som nu ska få åka iväg till loppis. Rensa, rensa, rensa - bort med allt som inte fyller någon funktion eller som inte ger mig någon glädje.
 
 
Ut i solen igen, på en promenad. Letar efter vårtecken och blir så glad när jag ser vårblommorna med sina färgglada huvuden sticka upp bland vissna gamla blad.
 
 
Tömmer kylskåpet och gör mat av det som finns. Här ska inget förgås utan alla små slattar av olika saker tas tillvara. Till en sen lunch blir det pannkaka av det sista ägget och en skvätt mjölk som har gått ut. Blir jättegott. Till middagen planerar jag att använda den skrumpna halva squashen som gömmer sig längst in tillsammans med några tomater, sallad, bönröra, ett halvt äpple, sallad, polkabetor och fetaost. Sen börjar det vara tomt i kylskåpet och dags för att fylla på snart.
 
 
Dagen avslutas med ett yogapass, gos med katter och läsa del i boken Lycka på allvar som ligger på nattduksbordet och är en av de böckerna jag lånade vid senaste biblioteksbesöket.
 
 
En enkel dag med massor av livskvalitet för mig :)
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Tänkvärt som vanligt och tack för att du delar med dig av dina tankar.Jag blir alltid lika glad när du skriver något på din blogg!
Kram :)

Svar: Tack Mia. Idag kommer jag skriva ett inlägg om ungdomar, arbete och pengar som jag funderat lite på och hoppas på att få respons och feedback från er som läser kring detta :)
None None

2015-03-05 @ 07:58:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0