Unik?

 
 
 
Jag tycker det är roligt att läsa olika trendrapporter och se hur strömningarna i samhället ser ut, vad som kommer och blir stort.
 
 
Nyligen har trendanalytikerna Stefan Nilsson presenterat trenderna för 2015, och jag kan säga att när jag läste dem känner jag mig inte så unik :)
 
 
Den starkaste trenden för 2015 är det som kallas för New Simplicity. Det handlar om minimalism, enkelhet, att köpa färre saker men av högra kvalitet. Enkelhet i inredning utan en massa krusiduller och utsmyckningar, utan allt är användingsbart och har ett syft. Inpsirationen kommer både från amish och shaker.
 
 
Även odlingstrenden blir starkare, och fler och fler vill odla grönsaker och bli självförsörjande.. Trenden är att vi odlar överallt, både inomhus, på fönsterbrädan, i amplar och det gröna byggs in i inredningen. Även stadsodling blir större.
 
 
När de gäller mat, och hälsa fortsätter juicetrenden och vi äter mer vegtariskt, eller "vegetarish" som Stefan kallar det. Det innebär att vi äter gärna vegetariskt men lite kött ibland. Veggivore är ett annat uttryck för samma sak. Grönkål och rotfrukter är hett.

 

När det gäller inredning är det blått i alla former som kommer stort. Jeans, marint, turkos, pastell - alla blå nyanser är trendigt.

 

 

IMG_9346

 

En annan trend är att ta in saker från skogen. Köra ner några kvistar tallris i en kruka istället för blommor, grenar, kottar, stubbar - ja skogen flyttar in kan man säga

 

IMG_9316

 

 

IMG_9365


Kommentarer
Postat av: Anna/notonmusic

Passar ju bra att man har en massa barr från granen kvar i varenda golvspringa som anfaller en i fotsulan! Då är man lite trendig i alla fall.

Svar: Haha, ja så kan man ju se på saken på ett positivt sätt. Jag fattar inte vart alla barren kommer ifrån. Min gran var så torr så jag skakade av alla barr, sopade upp dem och slängde och har också dammsugit flera gånger efter det. Ändå hittar jag barr lite överallt :) Men det innebär ju att jag är trendig i min inredning och tagit in skogen :) Så kan jag tänka när jag hittar barr i soffan...
None None

2015-01-17 @ 16:28:54
URL: http://www.notonmusic.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0