Rensa i skåpen

Januari brukar ju ofta kallas för fattigmånaden. Lönen i december kommer några dagar tidigare än vanligt, sen kommer julen med julklappar och vi lägger ofta extra mycket pengar på mat (själv köper jag ekologisk skinka och även om jag valde den minsta de hade i affären så kostade skinkan nästan 200 kr!) och utöver det kanske äta lite extra lyxigt på nyårsafton vilket innebär att det är många dagar kvar till januarilönen kommer in på kontot.
 
 
Då kan det vara ett ypperligt läge att titta vad som gömmer sig längst in i skafferi och frys, och vara lite kreativ med det som redan finns. Har ni, som jag, en mängd lådor i frysen med oidentifierbart innehåll? Jag har några stycken sådana som jag tyckte var så solklart vad de innehöll när jag frös in rester en gång i tiden, utan att märka upp lådorna.
 
 
Dessa lådor tänkte jag nu äta upp, vilket är mycket spännande. Jag tog fram en låda och tinade upp den och tänkte att det kanske kunde bli lite klarare vad den innehöll då, men även i upptinat tillstånd vet jag inte riktigt vad det är, eller när jag gjorde det. Jag värmde iallafall på det såsiga innehållet och åt det till middag idag. Tillsammans med lite spaghetti jag hittade längst in i skafferiet och lite sallad som började se lite halvtrött ut blev det en jättegod middag. Det smakade lite asiatiskt om det så jag tror att det innehöll kokosmjölk iallafall och även lite sweet chili kanske, men resten är fortfarande en gåta :)
 
 
Läxa till nästa gång: Märk upp burkarna i samband med infrysning, för någon månad senare kommer jag INTE ihåg vad som är i, och det går inte att identiifera genom att titta på det.
 
 
Och förresten har jag alltid tänkt att det går ju inte att blogga utan bilder, men se det går alldeles utmärkt! Jag har hittat en jätteintressant blogg som jag håller på att läsa igenom alla inlägg på. Där finns inte en enda bild, men intressant text. Där får man följa en kvinna, ensamstående mamma i hennes torp på vägen till att bli skuldfri och leva ett enklare liv. Du hittar bloggen här http://omedvetenellermedvetenkonsumtion.blogspot.se/
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ensamman mamman

Haha! Känner igen det där med att frysa in burkar utan att skriva på! Tack för bloggtipset!

Svar: Ja, varför överskattar man alltid sitt minne? :)
None None


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0