Vårlängtan

Igår storstädade jag i min lägenhet samtidigt som jag tvättade alla sängkläder inklusive täcken och kuddar. Dammsög madrasser och tvättade fönster. Och den härliga solen kunde fritt strömma in i varje dammfri vrå. Avslutade sedan med en promenad till handelsträdgården och köpte lite vårblommor.
 
 
Sen satte jag mig i soffan och läste trädgårdsböcker där de skrev om VÅR :) Men då menade de ju typ april. Längtar till det blir skönt att vara ute i trädgården och fixa hela dagen för att sedan sätta sig mot en solig husvägg och njuta av en kopp te och en god kaka eller hembakad paj.
 
 
Detta blir första våren jag kommer uppleva i mitt fina lilla hus i Ystad. Tittar på bilderna och längtar redan. Huvudet är fullt med massor av saker jag skulle vilja göra
 
 
Här vid trädgårdsskjulet tog jag ner enarna förra sommaren. Oj, vad jag slet en riktigt solig och varm julidag. Några veckor senare kom kommunen och grävde upp nästan hela gräsmattan ni ser på bilden. Allt för att hitta vart vattnet går in på tomten. Då hade de tagit ner enarna om jag hade väntat. Men, men det var rätt så roligt att såga ner dem en eften en med en vanlig handsåg :) GAveln som inte syns i bild vätter mot väster med en underbar utsikt över fälten. Där vill jag göra ett trädäck med sköna möbler och en grill för härliga sommarkvällar. Vid dörrarna, som då är mot söder vill jag ha en träbänk och planteringsbord där jag kan njuta under lite kyligare vårdagar.
 
 
 
När alla träd blommar då är det senvår :) eller försommar (samma sak eller?) Jag tänker också plantera några fler fruktträd. Äpplen och plommon finns redan, men jag vill ha något mer äppleträd, körsbär, svarta vinbär. Fler hallonbuskar och björnbär står också på önskelistan.
 
 
Här vill jag odla mer än jag gjorde förra året. Och hoppas att vi slipper snigelinvasionen i år. Oj, jag har aldrig sett så många sniglar som förra sommaren. I trädgården till min lägenhet har jag kanske sett tre stycken på fjorton år.
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Låter som många härliga planer inför den underbara tid vi har framför oss!!

2015-02-19 @ 14:28:06
URL: http://komma-hem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0