Mycket arbete

Ja, vad menar jag med den rubriken? Det kan ses på två olika sätt. Dels har jag haft mycket på jobbet senaste tiden, med både egen utbildning, hållt kurser och förbereder för att hålla ledarutveckling kommande vecka.
 
 
Dels kan det ses som att jag fixar och donar i mitt lilla hus :) Förra helgen var jag nere i Skåne och målade bla klart på övervåningen och för varje gång jag är i huset händer det lite mer och huset blir mer som jag vill ha det. I helgen kom också ett par snickare dit och kollade på en del arbete jag vill ha gjort och ska lämna offert. För allt arbete kan jag inte göra själv, eller vågar inte ens ge mig på. Jag vill ta upp en altandörr mot trädgården i huset. I brygghuset vill jag slå ner en vägg och sen inreda hela huset till bostad.
 
 
Så här ser de numera ut på övervåningen:
 
 
Mitt rum går i rött så här på vintern, med ullfiltar och fårskinn som ger en mysig känsla. Till våren tar jag bort dessa och sätter istället till en del rosa och blommigt för att skapa en ljus, fräsch och sommarlätt känsla
 
 
 
Väggar och tak har nu blivit vita istället för trärena. Även hyllorna har blivit vita så de smälter in i väggen. Men innan jag åkte hem fick jag måla ett lager till så alla böcker ligger på golvet innan de placeras på sin plats nästa gång jag är där. Läsfåtöljen är skön att sitta i och se ut över det vackra landskapet. Istället för IKEA-byrån ska det så småningom bli en äldre byrå, men innan jag hittar den rätta på loppis duger denna jag redan hade på vinden.
 
 
 
Efter att alltid ha bott på ett plan är det en skön känsla att ha en övervåning att dra sig undan på. När jag och dottern är här båda två kan det ge en skön plats att ha lite egentid. Jag gillar att slänga mig mot alla kuddarn och så eb kelig katt som kryper upp i knät och sen bara ligga här och filosofera lite samtidigt som kattens spinnande gör mig sömnig :)
 
 

 
Dottern gillar blått och hennes rum har varit mycket marint under vintern, men egentligen vill hon ha himmelsblått så vi ska se om vi kan hitta detaljer i rätt nyans. I båda rummen är det vita dominerande, tillsammans med trä och sen lite färg.
 
 
 
De möbler och prylar vi har inrett huset med är dels sådant som jag redan hade och dels sådant vi har hittat på loppisrundor på Österlen under sommaren.
 
 
 
 
 
Jag gillar känslan när det blev vitt på hela övervåning. Det känns större, ljusare och luftigare. Golvet kommer få vara trärent. Jag är inte så förtjust i alla vitmålade golv ,man swr i tisningar och bloggar. Jag vill ha en jordad känsla som trägolven ger, vilket också ger en tyngd åt rummet. Däremot funderar jag på om trappen ska få bli vit, eller om jag ska behålla den träfärgad?
 
 
 
När man kommer ner för trappan så kommer man till köket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0