Försöksdjurens dag

24 april är det försöksdjurens dag. Jag stödjer Forska utan djurförsök då jag tycker det är vidrigt att vi idag, 2015, fortfarande håller på att testa massor av olika saker på djur.
 
 
Forska Utan Djurförsöks foto.
 
 
Här är en studie som Karolinska institutet har sök tillstånd för:
 
 

Cornetto, Top hat, Calippo, Igloo, Magnum, Puck, Piggelin, Sandwich, Tip top och Nogger är inte bara namn på populära glassar. Det är även namnen på de tio apor som anlände till Sverige från en försöksdjursuppfödning i Kina i mitten av januari. De ingår i ett djurförsök på Karolinska Institutet där de med hjälp av provrörsbefruktning kommer att bli gravida. De kommer dock aldrig att tillåtas föda sina barn, utan fostren tas ut med kejsarsnitt och halshuggs. Därefter dissekera...s deras hjärtan.

Vid ett senare skede i försöket planeras det även att implantera genetiskt modifierade embryon i aporna. Denna process utsätts Cornetto och de andra aporna för upp till fem gånger och därefter avlivas de eller återanvänds i ett annat experiment. Försöket utförs för att försöka förstå hur hjärtat utvecklas och vad som går fel i utvecklingsprocessen vid medfödd hjärtsjukdom. Ytterligare 40 apor kommer att användas i försöket som pågår till 2019.

Foto: Karolinska Institutet

Djurrättsalliansens foto.
 
 
 
Eller sådana här studier:
 
 

Apan Britches föddes på ett laboratorium i USA och skiljdes direkt från sin mamma och han fick därefter sina ögonlock igensydda. För 30 år sedan räddades han och 700 andra försöksdjur då gruppen Djurens Befrielsefront bröt sig in och räddade honom. Efter att han behandlats av veterinär fick han en adoptivmamma och slapp att utsättas för plågsamma djurförsök. Se filmen: https://www.youtube.com/watch?v=Y1hc5EnjUGA

Djurrättsalliansens foto.
 
 
Forskning behövs, men idag kan man driva forskningen framåt utan att använda djur. Forska utan djurförsök delar varje år ut pengar till olika forskare eller institutioner som arbetar för att främja forskning utan att behöva använda djur. Det vill jag stödja!
 
 
Du också?
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Marstrand hemskt på sommaren dvs juli månad men så ljuvligt resterande månader . I juli är Marstrand försvunnen bara solen och havet kvar hela ön täcks av kommersiella intressen av skilda slag . Bäst störst rikaste och vackraste är det som gäller så sorgligt om man som urinnevånare bara råkar födas där råkar tillhöra men inte kan bevara .

Svar: Ja det tycker jag är det värsta med flera av dessa ställen som är riktiga turistmagneter. Juli månad är då en månad man inte vill vara där
None None

2015-04-23 @ 17:37:46
Postat av: Irene

Absolut stödja Forska utan djurförsök, ligger mig också varmt om hjärtat!!

2015-04-24 @ 13:44:19
URL: http://wangborgshem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0