Med tungt hjärta

Med tungt hjärta läser jag en nyhet i Expressen igår. Ett ungdomsgäng i Borås har tagit en katt, stoppat henne i en påse och hängt upp på en vägg för att sedan stena henne. När hon hittas är hon fortfarande vid liv och vid medvetande men så svårt skadad att hon måste avlivas.
 
Ni kan läsa hela artikeln här: http://www.expressen.se/gt/ungdomsgang-i-boras-stenade-katt-till-dods/
 
 
 
Jag blir både arg och så ledsen när jag läser om sådana här händelser. Jag tänker både på den stackars katten som måste ha lidit fruktansvärt av den grymma misshandeln. Men jag tänker också på dess ägare. För mig, och många, många fler, är djuren en daglig källa till glädje och så mycket villkorslös kärlek. Att någon kan göra något så grymt mot en levande varelse, som är helt försvarslös, och dessutom någons bästa vän är ofattbart för mig.
 
 
Samtidigt läser jag på en annan sida om hemlösa i USA, som lever ett hårt liv på många sätt där djuren ger de både en orsak att fortsätta kämpa och ett hopp om ett bättre liv. Många gånger offrar de sin egen mat bara för att se till att deras kamrat inte ska behöva gå hungrig. Titta på dessa bilder där man kan se kärleken mellan människa och djur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr är händelsen i Borås inte första gången något sådant händer. Det var inte så länge sedan flera kattägare i Göteborg hittade sina katter sönderskurna i Högsbo. Det är en av anledningarna till att mina katter är innekatter som får gå ut på en inhägnad tomt. Jag vill ge dem ett bra liv och skydda dem mot olika faror, där människan är den grymmaste.

Kommentarer
Postat av: Anna/notonmusic

Åh vilka gripande bilder, helt obegripligt med djurplågeri. Fullständigt. Man vill bara gråta.

2014-09-24 @ 22:52:54
URL: http://www.notonmusic.com
Postat av: Carina

Jag sulle vilja at en en djupgående undersökning av dessa djurplågares hjärnor för att undersöka vilken del av hjärnan som är skadad.För en normalt fungerande människa skulle ju aldrig någonsin få för sig att plåga ett djur på detta viset.Jag skulle vilja förstå hur de tänker.

2014-09-25 @ 11:28:58
Postat av: Birgit Ståhl

Jag tror att det är att det är störda personer(känzlomässigt) som får med sej andra som inte vågar säga nej.
Hemskt o avskyvärt.

2014-09-28 @ 15:36:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0