Lantliv

Idag har jag varit på Skördefest på Tjolöholms Slott. En underbart vacker dag, men väldigt varm för att vara i oktober. Tidigare år har jag gått och småfrusit men i år var det nästan sommarvarmt.
 
På skördefesten får man provsmaka mat från massor av lokala mathantverkare, se och klappa djur, jag fick massor med gratissaker som tex ekologiska rödbetor, äpplen, tidningen Äkta vara.
 
 
 
Fartfylld uppvisning med islandshästar
 
 
 
Klappa fåren, men också köpa lammskinn, ullgarn, lammkorv.
 
 
 
Titta på Lisa Lemke när hon lagade mat och provsmaka massor av läckerheter, som en liten miniostbricka och alla tre av de tävlande bidragen i äpplekaketävlingen.
 
 
 
Fina dekorationer överallt
 
 
 
Självaste "Bellman" dök upp lite överallt och underhöll med sina visor
 
 
 
Grönsaker är även fina som dekoration
 
 
 
 
Kalvuppvisning - liten kille med liten kalv var bedårande. Men den sötaste på hela dagen var en tvåveckorskalv som släpptes ut ur sin hage och glatt skuttade iväg över åkrarna och engagerade massor med folk för att fångas in. Han såg så lycklig ut när han gjorde sina krumsprång.
 
 
 
Under tiden låg grisarna och sov
 
 
 
Små kycklingar är ju alltid söta. På skördefesten fanns också höns, både för visning och försäljning, nordsvenska hästar som drog vagnar, brevduvor, hundar, traktorer och allt som hör till vid en traditionell skördefest på landet. Lite engelsk känsla blandad med amerikanska traditioner som squaredanceuppvisning.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0