Att tacka nej

I augusti 2011 var jag bjuden på grillfest hos Charlie Söderberg, som setts på TV i Lyxfällan, Plus och Tonårsbossen. Han hade precis köpt en gård i Skåne och bjöd in massa folk på fest. Jag bokade in mig på en bed & breakfast några mil därifrån och hade en skön helg i Skåne. På söndagen innan jag skulle åka hem satt jag länge på en stol i trädgården med en kopp te, en spinnande katt i knät och tittade ut över det böljande landskapet.
 
 
Där och då blev det så tydligt för mig att så vill jag ju bo! Jag ville inte alls sätta mig i bilen och åka mot Göteborg. Jag ville stanna där i lugnet och med den utsikten. När jag kom hem såg jag att just den bed & breakfast var till salu. 11 miljoner och den hade varit min. Nu har jag ju inte en så stor summa att köpa hus för, men jag satte mig ner och skrev ner, ganska detaljerat, hur jag ville bo och hur jag ville leva. Jag skrev ner vad jag ville jobba med och hur min vardag såg ut.
 
 
Dotterns katt Kiwi
 
 
Nu, i september 2015, drygt fyra år senare, har jag köpt mitt hus i Skåne. Det ligger ca 10 km från den bed & breakfast jag bodde på då och 7 km från Charlies gård. Så jag hamnade mitt emellan dessa ställen som jag föll så handlöst för då.
 
 
Jag kan också se att flera av de sakerna jag skrev att jag ville jobba med faller på plats. Flera av de utbildningarna jag ville gå är jag klar med.
 
 
Men, så händer något intressant. Jag blir erbjuden precis ett sådant jobb jag då skrev ner att jag ville jobba med. Ett bra jobb, och en rätt så bra lön. Jobbet var i Malmö, 45 km från mitt hus. Och jag tackade nej! Jag tackade nej till något jag för fyra år sedan trodde jag ville jobba med. Och jag vill fortfarande jobba med innehållet, arbetsuppgifterna. Men i flera andra avseenden har jag blivit mycket klarare över vad jag vill framöver. Jag vill jobba mindre! Jag vill inte pendla till mitt jobb! Jag vill arbeta med miljö och hälsa, där jag kan koppla ihop mina psykologikunskaper med mitt miljöintresse. Jag vill kunna jobba en del hemifrån. Jag vill vara ledig mycket! Jag vill odla mina egna grönsaker och påta runt i trädgården. Jag vill ha djur, ännu fler än vad jag har idag.
 
 
Jag fick det jag önskade då. Men idag var det inte rätt. Så jag tackade nej. Och nu är det dags för mig att sätta mig ner och formulera en ny plan för de närmaste fem åren. Jag skriver ner mina önskemål igen. En del är detsamma och en del saker har jag modifierat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0