Mysigt i advent

På Facebook är jag med i en grupp som heter Frivillig enkelhet - mer med mindre. Där har det de senaste dagarna varit en diskussion om hur man kan göra en enklare jul. En del väljer bort julen helt och hållet, inget pynt, ingen särskild mat utan en dag som alla andra.
 
 
Sådan är inte jag. Jag älskar julen och går gärna all in. Men jag vill ändå ha en enkel och naturlig jul. Jag väljer att lägga till en del röda detaljer i inredningen då jag tycker det ger en varmare känsla som är starkt förknippad med julen. Jag väljer också att ta in en hel del naturmaterial att pynta med.
 
 
Att bo i hus har stora fördelar. En av dem är att det bara är att gå utanför ytterdörren för att hämta in material för att pynta med. I år har jag valt att göra julkransar med mossa som bas. En krans band jag på Svaneholms slott häromdagen tillsammans med ett tjugotal andra kvinnor i alla åldrar. Den andra har jag gjort idag. Här har jag adventsmys med pyssel framför brasan, en kopp kryddigt julte, saffransbiscotti som jag köpte på en julmarknad igår. Och solen visar sig i Skåne idag. En härlig dag helt enkelt.
 
 
Julen för mig handlar mycket om att njuta och att mysa. Dofter, smaker och julmusik skapar stämning. Sen behövs det inte så mycket mer. Jag trivs i mitt eget sällskap, och tycker också att det är oerhört roligt att dela min tid med familj, gamla vänner eller helt nya bekantskaper som man delar något roligt med i stunden. Det är jul för mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna/notonmusic

Åh vilken fin mosskrans!

2014-11-30 @ 21:36:03
URL: http://www.notonmusic.com
Postat av: CrimsonAnna-vardagslyckans sköldmö

Vi verkar tänka lika inför julen. Jag är nöjd med julte, julmusik (har en lista på Spotify och en på Youtube) och så tända ljus.

2014-12-01 @ 15:03:35
URL: http://crimsonanna.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0