Inspirerande läsning

Ett av mina favoritställen är ju biblioteket. Jag älskar böcker. Älskar att läsa, både skönlitteratur och fackböcker. Att då komma till ett bibliotek med rad efter rad med böcker är rena himmelriket. Nya böcker. Gamla böcker. Böcker i alla möjliga, och ibland mycket oväntade, ämnen hittar jag när jag botaniserar runt.
 
 
Mitt bibliotek är också väldigt bra på att köpa in nya böcker, och är det en bok jag vill läsa som de inte har så köper de den.
 
 
Ett av mina mål är också att bli mer självförsörjande. Speciellt när det gäller maten, men jag är också intresserad av att sätta upp solpaneler och bli självförsörjande på el.
 
 
Just nu läser jag dessa böcker:
 
 
 
Jag blir så inspireradd när jag läser dessa böcker. Grönsaker och höns tänker jag satsa på. Och när jag tänker på maten jag beskrev i mitt förra inlägg skulle jag kunna lösa dessa saker på egen hand: tomater, gul lök, röd löl, vitlök, purjolök, basilika, ägg, rödbetor, haricot verts, spenat, äpplen, morötter, chili - ja ganska många av de ingredienser som ingår i de fyra rätterna jag skrev om.
 
 
Jag tror det skulle kännas befriande och skönt att kunna producera mat själv, utan att vara beroende av andra. Jag äter ofta omelett med olika grönsaker (check), soppor av olika slag (check) och en mycket grönsaksbaserad kost. Några av de här böckerna om självhushållning tar ju även upp massor av andra saker, men precis som att förenkla sitt liv och dra ner på olika saker runt omkring tänkte jag börja mitt självhushållande i liten skala till att börja med. Starta med ett område och sen se vad jag vill utöka med framöver.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Irene

GRATTIS på DIN dag!!!
Ha det så skönt nu på massagen :-)
Kram Irene

Svar: Tack Irene! Ja jag ska njuta av massage och sedan av en god lunch och sen njuta i bassängen. Ett perfekt sätt att tillbringa en födelsedag enligt mig :)
None None

2014-11-11 @ 07:23:57
URL: http://wangborgshem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0