Have a nice cat day :)

 
Djur är glädje, avkoppling, lekfullhet - ja så många positiva saker. Själv skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan djur, och jag tror djuren kan vara till hjälp på många sätt. Man använder terapihundar i dag på flera olika ställen: äldreboenden, sjukvården, autistiska barn. Kanske det är dags med antistressterapi också :) Trädgårdsterapi vid utbrändhet har ju funnits ett tag, och är något jag är intresserad av att lära mig mer om. Naturen är läkande för själen. Men även djur har en liknande inverkan på oss.
 
 
Tänk om jag skulle kunna göra en ny verksamhet vid mitt lilla hus i Skåne där jag kombinerar trädgårdsterapi med djurterapi. Arbeta både förebyggande och åtgärdande vid stressproblematik......
 
 

Kommentarer
Postat av: Irene

Jag tänkte faktiskt på Dig härom dagen när jag läste om kattcaféer, där folk kan komma och fika och umgås med katter... en storstadsgrej förvisso men något liknande kan Du ju ha hemma på Din gård, kan ju vara för både friska och sjuka :-)

Svar: Hundcafeer har jag hört talas om, men då har det mer varit där man kan ta med sig sin egen hund när man vill fika och där det finns godsaker för hundarna också. Men kattcafé var något nytt.
Ja jag ska fundera vidare på min tanke hur jag kan kombinera mitt djurintresse med psykologin och min önskan att arbeta hemifrån. Kan vara en bra idé. Läste om katten som dragit in massor med pengar till hemlösa katter genom att vara med sina ägare på olika marknader och så många människor ville klappa katten, som älskade det, så de började ta betalt 1 kr per klapp och alla pengar doneras till olika katthem. Kanske kan göra något liknande med de av mina katter som älskar människor :)
None None

2014-11-18 @ 13:15:44
URL: http://wangborgshem.se
Postat av: Anna/notonmusic

Tror verkligen att djur kan göra underverk, inte minst hos gamla dementa. Hörde om en dement dam som inte sagt ett ord på länge som utbrast när terapihunden kom ; "Karo - var har du varit?"

Svar: Ja jag tror också att djur kan vara en viktig länk mellan människor. Vi har bla använt terapihund bland utagerande barn och det har fungerat väldigt bra. Man kan mötas kring något som inte är så laddat, och djuren har en läkande och lugnande inverkan. Både hundar och hästar används mycket som hjälp med autistiska barn.
Härligt att läsa om din berättelse. Jag tror att djuren rör vid något djupt inom oss.
None None

2014-11-18 @ 22:16:23
URL: http://www.notonmusic.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0