Gör någon glad

Det som jag inte använder, och som mest bara är en belastning för mig att ha kvar i mina lådor och skrymslen är saker som kan glädja någon annan. Att göra en annan människa glad får en själv att må bra, och är också en sak som lyckoforskningen har visat ökar vårt välbefinnande och den upplevda lyckokänslan.
 
 
Man kan naturligtvis glädja någon annan på en mängd olika sätt, men denna veckan har jag, genom att rensa hemma, lyckats göra två människor glada. Det ena var en klänning från Cream som jag köpte för några år sedan. Jag tycker klänningen är jättevacker, men då jag köpte den var jag mellan två storlekar och valde den större för jag tycker inte det är snyggt med för tajt. Då jag gått ner minst 10 kilo sedan dess är den numera för stor och har bott i en byrålåda minst ett år. Då tog jag med den till jobbet, hängde den på en galge med en lapp att den som ville ha gärna fick ta den. Säljer du en klänning fick jag frågan först så jag fick lägga till att den var GRATIS. Fick sedan ett tackmail från en kollega som gillade den skarpt och som den passade perfekt på, så nu sk den få följa med henne på julresa. Ett betydligt bättre öde för en vacker klänning än att ligga ihopvikt längst in i en byraålåda :)
 
 
Den andra "saken" var en kasse full med lekservis med fat, koppar, kastruller, rivjärn etc som jag gav till en tjej i stallet med en 3-årig dotter. Hon blev jätteglad och tänkte ge det som julklapp. Julklappar behöver ju inte vara nya, eller ens inköpta, för att mottagaren ska bli glad.
 
 
Så två saker som hos mig inte fyllde någon funktion alls får nu glädja någon annan, Det känns bra.
 
 
Själv njuter jag här ikväll
 
 
 
Jag öppnar kaminens luckor, sätter mig på golvet och njuter av eldens värme, doften, det sprakande ljudet av knäppande ved och förlorar mig i lågorna.
 

Kommentarer
Postat av: AktivaDagar

Härligt! Minns en gång nyligen då jag kom till en loppis med en massa böcker. Jag skämdes nästan, jag menar kan man ens sälja böcker på loppis idag? De brukar ju typ skänkas bort. Men det var några pensionärer där som blev helt i extas över mina böcker. Och sedan kom ju pengarna de betalade för böckerna till glädje för nån genom välgörenhet från loppisen. Och jag var glad bli av med den! Glädje i tre led!

2014-11-30 @ 22:02:57
URL: http://aktivadagar.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0