Trött.....

Den senaste tiden har jag varit så oerhört trött. Ibland har jag inte orkat göra något alls, utan bara gått omkring hemma, legat i solsängen i trädgården eller i soffan inomhus. Inte orkat iväg på yogan, inte orkat träffa folk, men till stallet och till ridningen har , och energin räckt till.
 
 
Jag tror att jag börjat bli trött i hjärnan. Jag har krigat på så många olika fronter nu sedan i höstas och nu säger kroppen nej. Jag orkar inte kriga mer, jag orkar inte splittra mig mellan så många olika saker. Jag orkar helt enkelt inte.
 
 
Därför har också bloggen blivit lidande de senaste månaderna. Ibland får jag en energikick och skriver flera inlägg, men så går det många dagar emellan och jag blir trött bara av att tänka på att skriva något.
 
 
Nu har jag fem veckor kvar till semestern börjar och sen har jag tänkt vara ledig i drygt sex veckor. Då ska jag bara ligga i hängmattan och titta på hur molnen rör sig över himlen, ligga på stranden och njuta av solen, elda i kaminen i mitt nya hus och sitta och titta på de hypnotiserande lågorna, klappa en katt i flera timmar och njuta av deras spinnande och mjuka päls, pyssla lagom mycket i trädgården utan några krav eller egentliga mål.
 
 
Jag behöver det. Jag behöver få landa. Låta kroppen och hjärnan koppla av, inte tänka några tankar om jobbet. Vår avdelning som läggs ner 1 augusti, alla människor som har farit illa sedan oktober. Inte tänka på hur den nya organisationen försämrar för mig och mina kollegor. Inte tänka på vad min nya tjänst egentligen innebär. Vad jag egentligen ska göra när jag kommer till baka till jobbet efter semestern. Inte tänka på min specialistutbildning och det vetenskapliga arbetet som ska påbörjas efter sommaren. Nej, sådana tankar tänker jag lämna på jobbet.
 
 
I och med sommaruppehållet lämnar jag också över stafettpinnen som facklig representant till en kollega. Jag ska börja fokusera mer, splittra mig mindre mellan olika saker och olika uppdrag.
 
 
I sommar ska jag känna efter vad ett lugnare liv på landet faktiskt innebär, och sedan se vad det får för konsekvenser för mitt liv framöver....

Kommentarer
Postat av: Anki

Så himla klokt!! Kroppen och hjärnan är fascinerande. Signalerna tydliga men ändå är det många gånger svårt att uppfatta dem. Bra gjort, att ta steg tillbaka! Njut så gott det går!

Svar: Tack Anki! Jag har ju också det där med ev polisanmälan att ta tag i, och fortfarande en del tjafs för att få tillbaka mina pengar...men sen ska det bli lugnt och stilla i trädgården eller på stranden hela sommaren lång
None None

2014-05-25 @ 12:22:45
URL: http://www.delamed.se
Postat av: .

Så klokt ...så klokt Ställ inga krav på,dig huset ,vädret låt allt bara bli enkelt En säng en vilstol Bra gåskor och en trave böcker ok en o annan inrednings magasin köpt på loppis 2006 års lantliv ( ingen stress med det roliga ...)

Svar: Ja inredningstidningar funkar lika bra med några år på nacken :) Är ju ingen skillnad på hemmen de visar. Så en trave Lantliv från 2006 funkar alldeles utmärkt en solig dag i hängmattan :)
None None

2014-05-25 @ 16:55:19
Postat av: Helle

Känner så väl igen mig. Att lyssna på det kroppen och hjärnan faktiskt försöker säga är det klokaste jag någonsin gjort. Att inte oroa sig så mycket för framtiden är det svåraste jag någonsin gett mig in på, men träning ger färdighet.
Du skriver så mycket klokt och jag är alldeles för dålig på att kommentera, men tack för dina tänkvärda inlägg.
Helle

Svar: Tack Helle! Ja kroppen är väldigt bra på att tala om vad vi behöver. Det är vi som ibland inte är så bra på att lyssna
None None

2014-05-25 @ 20:16:04
Postat av: PiaFia

Tänker på dig! Hoppas att du kommer att få en härlig sommar med lugn och ro. Vila och njut så mycker du orkar. Bloggen kan ju vila ;) Sköt om dig! PiaFia

2014-05-25 @ 21:07:24
Postat av: Lena Sågerås

Hej!
Följt din blogg under en längre tid.
Alltid blivit inspirerad av dina kloka inlägg.

Jösses vad jag har rensat i vårt hem:-)
Effekterna av att rensa ur sitt hem är ju påtagliga.

Har nu tagit rensandet till en högre nivå.
Jag har rensat kropp och själ på gamla blockeringar.
Misstänker du har en andlig sida så du förstår nog vad jag menar.
I själen sätter sig ju blockeringar som även de behöver rensas bort. Likväl som skräp/ onödiga saker påverkar oss i vår
omgivning.
Det var en märkbar lättnad efter jag gjorde det!
Känns skönt nu har jag verkligen rensat bort allt onödig runt omkring mej:-)
Rensningen av kropp och själ sker på distans.
Tänkte om du blev nyfiken.
Det är en väninna till mej som har gåvan.
Fått följa hennes fantastiska resa de senaste åren.
Hon har hjälpt så många, både kända och okända runt om i världen.
Lämnar Lenas mob nr om du är intresserad. Sms henne om du är nyfiken på att rensa dej själv med.
Många kramar från Lena
Här kommer Lena Anderssons mob nr 0738-535885

Svar: Tack Lena :) Jag ska fundera på det. Just nu har jag fullt med att följa upp anmälan, bidra med information och försöka få tillbaka mina pengar. Sen ska jag vila upp mig och bara vara. Efter det ska jag se vad nästa steg blir
None None

2014-05-27 @ 09:29:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0