Att bli lurad

Vad lätt det är att bli lurad! Bara det är "rätt" person som säger "rätt" saker kan vi alla bli lurade att göra något vi aldrig skulle gjort annars.
 
 
Jag har själv varit där de senaste veckorna. För några veckor sedan blev jag presenterad för en "fantastisk" affärsmöjlighet. Då jag hade förtroende och respekt för personen som presenterade det för mig sa jag ja till det. Men ganska snart insåg jag att det bara var en stor bluff. Hur mycket pengar det kommer kosta mig i slutändan vet jag inte riktigt än.
 
 
Men pengarna är inte det stora i det, även om jag grämer mig för det och tänker på vad jag hade kunnat använda pengarna til istället. Nej, det som gör mest ont är att inse att den personen jag trodde gott om inte var sådan jag trodde och också skammen över att ha blivit lurad.
 
 
Jag tänker om mig själv som en intelligent person och den föreställningen får sig en törn när jag gått på en sådan nit. Men när jag rannsakar mig själv så inser jag att både kroppen och själen hade invändningar mot affären, men jag bortsåg från det pga personen som presenterade det för mig. Jag ville tillhöra den gruppen personen tillhörde och hade förtroende för denne, då slog jag ifrån mig varningssignalerna.
 
 
Jag hade också en dröm om att hålla kurser och föreläsningar för företaget ifråga, men den drömmen krossades i och med detta. När en dröm visar sin fula baksida är det också något som kan vara svårt att hantera.
 
 
Jag kom först i kontakt med detta företag för fyra år sedan och kände då att jag ville tillhöra denna gruppen, göra samma saker - men sen har det hänt mycket i mitt liv sedan dess. Jag har fått lite andra perspektiv på livet och vad som är viktigt. Så redan innan detta hände började jag få en känsla av att vi inte längre är på samma plats. Det är inte detta jag vill vara en del av. Men det tar tid att överge en dröm.
 
 
Min dröm idag ser inte likadan ut. Jag drömmer idag om att bo i ett hus på landet, inte så långt från stan, men ändå lantligt, lugnt och tyst. Där bor jag med massor av djur - mina katter, hund, höns, får, häst. Jag vill odla grönsaker, pyssla i trädgården - ha en lättare form av självhushållning med grönsaker och ägg. Jag vill inte arbeta så mycket så jag vill även kunna skaffa mig inkomster från annat håll. En tanke är att hyra ut en del av fastgiheten för att få inkomster. Jag vill hålla kurser, föreläsa, skriva - inspirera människor till att hitta sin passion i livet, våga leva det livet de vill, våga ta steget till en större livsglädje och tillfredsställelse.
 
 
Det är min dröm. Så vill jag leva inom några år. Ibland serverar livet oss gupp och negativa händelser. Det jag har lärt mig och försöker använda när det händer är att inte älta för mycket, eller gräva ner mig i det som har hänt. Men en stund måste man tillåta sig att känna de negativa känslorna också - som besvikelse, ilska, sorg för att sedan kunna gå vidare.

Kommentarer
Postat av: Carola

Hej!
Usch va tråkigt! Jag lider med dig. Det är klart
att du måste få älta och känna dig besviken ett tag.
Sköt om dig! Kram Carola

2014-05-11 @ 13:00:53
Postat av: PiaFia

Tänker på dig! Det kommer att gå bra för du verkar vara en sådan bra och klok person. Men klart att det är jobbigt att ha blivit lurad.

2014-05-11 @ 17:11:51
Postat av: Anki

Så trist! Jag var snubblande nära att göra något liknande med en grupp som jag också ville tillhöra och inspirerades väldigt av. Det handlade om att våga ta sitt liv och ekonomi på allvar. Jag identifierade mig mycket med företagets idéer och fick många bra verktyg att arbeta med men när den här "affärsmöjligheten" kom upp blev jag lockad samtidigt hörde jag varningsklockor. Tänkte att "jag är nog lite feg, tänk att jag inte vågar. Det låter ju så bra." Nu är jag glad att jag förblev feg och att jag lyssnade till min magkänsla....Kram till dig från Uppsala

Svar: Det låter som om det kan vara samma företag vi har varit i kontakt med. Jag funderar på att polisanmäla
None None

2014-05-11 @ 21:01:23
URL: http://www.delamed.se
Postat av: nillashalsaharmoni

Hej! tack för att du delar med dig av din "dyrköpta erfarenhet!" Precis som du säger så finns det oftast varningstecken på att något inte stämmer. Men så blir man förblindad och försöker intala sig något annat!
På ett eller annat sätt fixar du det här...du är redan på väg genom att du står upp för dig själv och vågar dela med dig av din erfarenhet.
Kram, Gunilla

2014-05-11 @ 21:53:48
URL: http://nillashalsaharmoni.wordpress.com
Postat av: Anki

Hör av dig om du vill. Elände det där. Så trist att behöva bli så besviken och lurad av någon/några man absolut inte trodde att det skulle ske med.

2014-05-11 @ 22:31:32
URL: http://www.delamed.se
Postat av: jeanette sandelin

Jag tycker du ska namnge företaget då många blir utsatta för påverkan samt lyckoköpta.
Kram fr Dalsland.

Svar: Jag kanske kommer göra det längre fram. Jag har anmält företaget så vi får väl se vad som händer framöver.
None None

2014-05-12 @ 10:03:46
URL: http://litenbruksort.blogspot.se
Postat av: Carina S

Nu blev jag nyfiken.Är det samma affärsmöjlighet som vi diskuterade för några veckor sedan??

Svar: Alldeles riktigt Carina. När jag grävde lite mer om företaget upptäckte jag att det var en bluff och att det inte finns något av substans hos dom. Jag har anmält och de är under utredning nu. Vi får se om det blir åtal
None None

2014-05-29 @ 12:41:41
Postat av: Carina S

Väldigt tråkigt att bli lurad av någon som man tror gott om.

2014-06-02 @ 09:03:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0