Vandra

Vad glad jag blev av alla era kommentarer igår! De flesta av er gillar den blandning jag har idag :) Jätteroligt.
 
 
Några av er kom med ideér om vad ni vill läsa om, vilket också är roligt. Jag vill fortsätta skriva om saker jag redan skriver om, men också utveckla mer.
 
 
I en kommentar på Facebook var det en person som önskade att läsa mer om vandringsleder,vilket jag tycker är intressant då jag aldrig varit ute och vandrat på en led, men är något jag önskar göra.
 
 
Min ridlärare har de senaste somrarna åkt iväg en vecka helt själv för att vandra i norra Spanien. Det tycker jag är väldigt tufft gjort av henne. Riktigt så tuff vill inte jag vara, även om det ser väldigt vackert ut. Hon går några mil varje dag, och får sin packning körd till nästa natthärbärge.
 
 
 
 
Vandring är en bra aktivitet tycker jag. Den tilltalar min längtan efter ett långsammare liv, samtdigt som det är en aktivitet och ger kroppe välbehövlig rörelse och motion. Där finns tid och utrymme att njuta av naturen och samtidigt lyssna till sina egna tankar.
 
 
Själv tänker jag börja min vandringserfarenhet lite närmare. I den delen av Sverig som jag tycker är så oerhört vacker och som jag gärna återkommer till om och om igen. Skåne där man kan gå olika etapper av Skåneleden.
 
 
Där finns det flera platser jag gillar, både i norra och i södra Skåne. Vid Mölle finns Kullaleden
 
 
 
 
Bjäre har en speciell plats i mitt hjärta och där tycker jag att Sinarpsdalen är så vacker med sina böljande kullar
 
 
 
 
 
 
Här har jag faktiskt planer på att delta i en vandring senare i vår. I närheten finns också Lindegrens som är en ekologisk köttproducent. På gården har de en gammal svensk lantras - rödkulla och i butiken har de eget charkuteri och säljer kött, egengjord korv som är himmelsk god och annat som de producerar själva, eller köper in från närliggande gårdar.
 
 
 
Under våren arrangerar de vandringar i dalen med mattema, som låter så härligt. På olika platser under vandringens gång serveras förrätt, varmrätt och div smakprover för att sedan när man är tillbaka på gården bli serverad efterrätten.
 
 
 
 
Förra sommaren åkte jag ner till Bjäre när de hade sin ekorunda då alla ekologiska gårdar hade öppet för studiebesök och var bla här. Bonden pratade så passionerat om sina kor och sin del av universum. De flyttade hit från stan för ett antal år sedan och har byggt upp ett liv på gården. Det inspirerade mig väldigt. Att hitta ett sätt att bo, och leva på landet.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Hej
Min kompis vandrade i svenska fjällen.En grupp med ledare.Ledaren berättade (lagom)om allt från örter till historia om platserna.Lagom långa turer.Packningen kördes till nästa övernattning.God mat!

Svar: Fjällen har jag vandrat mycket som barn. Det är en fantastisk miljö. Intressant att vandra med ledare och få ta del av information man aldrig hade fått utan. För min del låter det som en lagom utmaning att enbart vandra och inte behöva bära på packningen också :)
None None

2014-03-06 @ 18:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0