Vad består dina drömmar av?

                                              Måndagskram från 4good :-)
 
Ibland är det lätt att leva sitt liv så som vi tror att det ska vara. Vi blir påverkade av media, vänner, reklam - ja allt möjligt som säger till oss att vi ska leva på ett visst sätt tex arbeta heltid i ett pålitligt arbete, bo i en normal villa, ha två bilar i familjen, åka på semester minst en gång om året (medelhavet, Thailand, fjällen ja vi får tom veta vart vi ska åka), ägna helgerna åt att gå i affärer och köpa nytt, nytt, nytt hela tiden, renovera köket och badrummet. Ja hela livsstilen kan vi lätt få oss serverade.
 
 
Men i allt detta bruset är det ännu lättare att glömma bort vad man själv vill. Vad får mig att må bra? Vad vill jag? Hur vill jag leva mitt liv? Ibland behöver vi stanna upp och ställa oss dessa frågor.
 
 
Hur vill jag att mitt liv ska se ut om fem år? Om jag skalar av alla dessa förväntningar från andra, och tankar om hur det "ska" vara - vad blir kvar då? Vill jag jobba med något annat? Jobba mindre? Utbilda mig till något helt nytt? Flytta? Bo mindre? Ägna min tid åt andra saker?
 
 
Vad får din själ att sjunga? Vad kan du göra som ett första steg för att komma lite närmare ett liv som får hela din själ att må bra?

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej!
Vill bara "ge mig tillkänna" och tala om att jag är en av dina läsare. Jag gillar din blogg och dina tankar om livet. Vad som får min själ att sjunga, det ska jag ta mig en ordentlig "funderare" på!
Tack och ha en fin dag!
Kram från Åsa i Dalarna

2014-03-17 @ 13:08:56
URL: http://himmelochsmultron.blogspot.se
Postat av: anonym

Fågelsång en tidig morgon ..
.i mars Bara att ta in och bli tillfreds av
Mitt ärva sommarhus samla stora små familjemedlem ar vänner och mig själv där ger mig förnöjsamhet Att inreda med det jag har (ärvda hus ruvar skatter )
läser din blogg med glädje och håller tummen för dig med huset att din första påsk där blir som du drömmer om släpkärra till loppis ....maggan

Svar: Vad det låter härligt :) Ja, det är ju de små sakerna som ger så mycket glädje. Jag vill verkligen ha detta huset. Vi sa det både dottern och jag, att det kändes som att himlen var mycket högre upp där på Österlen, vilket gjorde att det kändes ljusare (även en regngrå marsdag) och mer luft att andas.
None None

2014-03-17 @ 18:51:46
Postat av: Lena Sågerås

Hejsan!
Bra skrivit!
Det är så lätt att få dåligt samvete för att man inte gör som alla andra.
Här har vi gjort som dej. Skalat av mer o mer onödigt i våra liv. Gått ner i arbetstid, nån av oss är hemma när sonen 8 år kommer från skolan.
Har nu mera en bil. Sålde min o köpte en elcykel. Helt suverän! Cyklat hela vintern i ur o skur 1 mil till jobbet.
Inser mer o mer vad som är viktigt här i livet o det är definitivt inte shopping o andra ytliga nöjen.
Kram från Lena

2014-03-18 @ 21:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0