Längtar

När jag tänker på "det goda livet" finns det vissa regioner, i olika länder, där naturupplevelser, kultur, mat, inredning, aktiviteter, utflykter samlas - områden jag gillar, och längtar till. I USA har vi New England, i Italien Toscana, i Frankrike Provence - och här hemma i Sverige symboliserar Österlen allt det där för mig. Och nu har jag ett hus där. Åh, vad jag längtar och skulle vilja ha huset redan nu. Senast till påsk, men får ge mig till tåls flera månader till.
 
 
Det är en både jobbig och skön känsla att längta efter något och veta att det finns där framme, fast det känns så långt borta. Det där med ögonblicklig tillfredsställelse är ju något som vi blivit ganska vana vid nuförtiden. Jag tror ändå att det är sunt för oss, både barn och vuxna att få längta efter något. Fast jag hoppas, hoppas, hoppas att de som bor i huset idag ska hitta ett annat boende snabbt, för då får vi snabbare tillträde :))
 
 
Igår hade vi fantastiskt vårväder här, vilket jag tror att de flesta hade om jag utgår från vad jag läst i olika bloggar och på Facebook. Jag tillbringade precis hela dagen i trädgården. De senaste tre veckorna har jag vid tre tillfällen åkt långt, fram och tillbaka, samma dag, så det var så skönt att bara placera mig i min lilla trädgård. Pyssla lite och sen lägga mig i solstolen och läsa den här fina boken
                                              
 
En underbar bok som tyvärr varit svår att få tag på. På amazon har den varit slut och mitt bibliotek hade den inte, men på Uppsala universitet fanns den så till slut hittade den sin väg hem till mig :)
 
 
Underbara bilder från New England utifrån de fyra årstiderna. Jag älskar boken, så jag ska läsa den fram och tillbaka så länge jag får ha den.
 
 
 
 
När jag sökte på nätet så hittade jag sidan Visit Ystad & Österlen. Även där har de delat upp årstiderna så man kan läsa mer om vad man kan göra vid de olika årstiderna kryddade med fantastiska bilder, som får mig att längta ännu mer.
 
 •  
   
  1
 •  
   
  2
 •  
   
  3
 •  
   
  4
 •  
   
  5
 •  
   
  6
 •  
   
  7
 •  
   
  8
 •  
   
  9
 •  
   
  10
 •  
   
  11
 •  
   
  12
 •  
   
  13
 •  
   
  14
 •  
   
  15
 

                            Vår                       

Färgstarkt ubud för all sinnen!

Konstrundan med 100-tals konstnärer som öppnar upp och ställer ut, tusentals äppelträd blommar, rapsfälten lyser, gullvivorna och backsipporna i Brösarps backar, bokskogen slår ut,  gårdsbutikerna öppnar upp med vårens primörer, sparrisdagar, rabarberfest, Matrundan, Skånes matfestival, guidade turer i Sveriges sydligaste nationalpark, tranornas dans, gediget kulturutbud på teatrarna. Kom, upplev och känn våren!

 

                            Sommar                       

Lata dagar, soliga dagar, nyfikna dagar. Strand, skog, på cykel eller till fots. Bada, fika eller upptäcka en ny spännande plats som du aldrig har varit på men kanske fått nys om. Ett nytt guldkorn att lägga till minnena bland alla de unika och trevliga upplevelser som finns.

Oj, vad du har mycket att fylla dina härliga sommardagar här på Ystad & Österlen med. Kom och känn dig som hemma – vi hjälper dig om du behöver fler tips och idéer.

 

                            Höst                       

Hösten i Ystad och på Österlen är egentligen bara en förlängning av sommaren - men lite lugnare, lite friskare. Citat från andra om vad som är så bra med hösten i Ystad & Österlen:

”Höstfärgerna och den krispiga luften”

”Havet, stranden, lugnet efter sommarlivet… det är mer tillåtet att bara vara och njuta av allt det ”goa” som bara finns på Österlen”

"...vidderna, färgerna och de härliga vyerna"

 

                            Vinter                       

Ystad & Österlen är värt ett besök även under vintern då man t ex kan avnjuta opera eller teater. En lugn och stilla promenad längs havet. Fika på mysiga caféer och restauranger. Veckorna före jul finns det massor av små och mysiga julmarknader runt om på Österlen och Ystad – tänk att köra runt och hitta de där små guldkornen.

Fryser det kan på kan du åka skridskor på Gyllebosjön och har det snöat kan du åka skidor i Brösarps backar.

r

 

foto: Thorsten Persson

 

Foto: Janne Ottosson

 

Foto:Barbro Lindeberg

 

Ales stenar. Foto:Bengt Westerblad

Foto: Claes Löwdahl

 
 

Kommentarer
Postat av: nillashalsaharmoni

Vilka fantastiska bilder - tack! Älskar också de platser som du skriver om och har besökt dem alla, utom New England. Dit vill jag verkligen resa! Österlen är underbart och jag förstår att du längtar till ditt hus! Ja, det är "nyttigt" att få längta!
Kram, Gunilla

Svar: New England skulle jag vilja åka på en roadtripp. Har bara varit i the Hamptons när jag bodde i New York, men det är ju bara en pyttte, pyttedel av hela N.E
None None

2014-03-30 @ 09:52:22
URL: http://nillashalsaharmoni.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0