Jobba-hemma-dagen :)

Idag är det en dag som iallafall jag inte hört om tidigare: jobba-hemma-dagen. Så här skriver WWF:
 
 
Jobba hemma-dagen 26 mars: mer distansarbete sparar miljö Att jobba på distans, till exempel hemifrån, blir allt vanligare, och just i dag firas detta arbetssätt med en särskild dag: Jobba hemma-dagen! Alla har inte arbeten som tillåter d...etta såklart, men andelen företag i Sverige där anställda ibland sköter jobbet på distans har ökat från 40 procent 2009 till 55 procent 2013, enligt SCB*. Genom att jobba hemma kan de som vanligtvis bilar till jobbet dessutom göra en insats för miljön. Enligt en undersökning bland tusen bilpendlare i Stockholms län skulle varannan gärna ställa bilen minst en arbetsdag i veckan om kollektivtrafiken blev bättre och om det fanns möjlighet att jobba hemifrån. Det skulle kunna minska koldioxidutsläppen med 200 000 ton per år bara i Stockholmsområdet, enligt beräkningar från KTH. Och samtidigt skulle länet kunna spara 1,68 miljarder kronor per år i minskade kostnader för olyckor, tidsförluster och utsläpp från bilarna, berättar forskaren Markus Robért. Samtidigt som forskning pekar på att vi blir effektivare när vi jobbar hemifrån - riktiga arbetsmyror med andra ord! Skulle du vilja ställa bilen en dag i veckan om kollektivtrafiken var bättre där du bor, eller om det fanns möjlighet att jobba mer flexibelt, hemifrån?
 
 
Jag tycker att det här med att jobba på distans borde bli vanligare. Själv skulle jag kunna tänka mig att göra både planeringsarbete och adminstration hemifrån. Det blir mer effektivt och får mer gjort. Jag gillar att träffa mina arbetskamrater men det blir också avbrott i arbetet som jag slipper när jag jobbar hemifrån. Alla möten man är på kan också ifrågasättas om de behöva, och en del går att sköta digitalt.
 
Jag säger JA till mer distansarbete, och att man då även tänker på att skapa en struktur kring arbete och arbetstid. Det kan lätt bli så att man inte känner sig helt ledig om man har jobbet i hemmet.
 
 
Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att arbeta mer hemifrån?
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: PiaFia

Ja om det var möjligt! Kanske skulle arbetstiden blir mer effektiv. Idag har jag gjort något som jag tänkt göra en tid. Var på bibblan och lånade Charlie Söderbergs bok:"Ett rikare liv". Tack för inspirationen till detta. Detta är jättespännande! Tänker att det kommer hända massor med nya spännande saker i mitt liv. Yes! Tack igen :)

Svar: Åh vad roligt. Har du varit och lyssnat på något av Charlies seminarium? Han är ju ute och föreläser rätt mycket och är oerhört inspirerande att lyssna på. Säg till om du är intresserad för då kan jag ordna en gratisbiljett åt dig :)
None None

2014-03-26 @ 19:15:42
Postat av: Lena Sågerås

Hejsan!
Stort Grattis till ert fina hus!
Va kul:-)
Maken jobbar mycket hemifrån, suveränt!
Själv jobbar jag i tandvården så lite värre jobba hemifrån då:-)
Dock gör jag ju vad jag kan miljömässigt genom att cykla till jobbet. Min elcykel som jag skrivit om innan är verkligen kanon!
Kram Lena

Svar: Ja en elcykel skulle jag kunna tänka mig att testa. I huset kommer vi dock försöka hitta två gamla "tantcyklar" och cykla runt på landet med :)
None None

2014-03-27 @ 15:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0