Garderobsrensning

Tycker du att det är svårt att rensa i garderoben? Svårt att bestämma vad som ska få stanna och vad som ska rensas bort.
 
 
Här är några exempel på sådant du inte behöver fundera på längre, utan lägg det i påsen för sådant som ska doneras:
 
 
*  Allt som inte passar, eller som skaver eller är obekvämai. Kläder ska vara sköna och ta fram ditt bästa jag.
 
 
* Kläder som finns kvar efter ett ex
 
 
* Kläder som är trasiga och inte går att laga. Finns det kläder som är trasiga men som går att fixa - lägg dem i en hög för sig och ta tag i lagningen så fort som möjligt. Blir det aldrig av? Gör dig isåfall av med plagget!
 
 
* Skor du har hittar på rea, superfina, men ett nummer för små som du tänkte att du skulle kunna gå ut. (Japp, been there, done that!) De kommer aldrig att bli sköna.
 
 
* En finare klänning du köpt till ett specifikt tillfälle, men aldrig använt igen. (Själv hade jag en balklänning som jag använde en gång, men som hängde på vinden i flera år innan den åkte iväg till loppis!)
 
 
* Kläder som du har lånat, men som blivit kvar i din garderob. Återbörda till sin rätta ägare.
 
 
* Kläder köpta på semester i något varmt land. De passade så bra där, men funkar inte alls hemma.
 
 
* Kläder med fläckar som inte går att få bort, även om du har försökt med fläckborttagning
 
 * Minneskläder, kanske från din ungdom,  men som inte blivit använda på flera år, kanske decennier. Ta ett foto, spara kanske ett plagg men låt resten hitta nya ägare
 
 
* Hattar, sjalar, mössor, väskar du inte använder. Accesoarer kan pigga upp en outfit, men om de aldrig används har de inget i din fungerande garderob att göra
 
 
* Kläder du inte känner dig bekväm i - som är lite för tajt, lite för kort, lite för skrikig färg etc
 
 
Om du börjar med dessa saker har du en bra start, för att senare gå igenom det som är kvar och analysera vad är det som gör att du gillar, och trivs i vissa saker, medans andra inte blir använda så ofta. Är det färgen? Stilen? Snittet?
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna-vegetarian of doom

Tack för ett bra inlägg. Min vårrensning av garderoben närmar sig med stormsteg. Det kommer nog att bli en del som flyger vidare.

Svar: Vad bra! Nästa helg ska det bli tio grader och då kommer vårkänslorna rusande. Då kommer jag att gå igenom både vintergarderoben, sälja av en del på Tradera, och gå igeom vårgarderoben, rensa och se om det behövs några nyinköp
None None

2014-03-02 @ 10:00:44
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Iz

bra inlägg, ska försöka tänka på det när jag rensar

2014-06-25 @ 09:08:39
URL: http://ikiz.blogg.se
Postat av: Mattias

Även fast du skrev det för över ett år sedan så är det instressant med rensa och städa, hur svårt det kan vara. Vid flytt finns http://moveria.se/article/stada-och-rensa-hemma-tips/ men tror du skulle kunna skriva ihop något bättre om att städa och rensa. Om du inte kollat in Marie Kondos bok om "Konsten att städa" så gör det, den är lite japansk men helt ok.

2015-12-30 @ 15:28:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0