Sparrissoppa

Jag fick en fråga igår om ett bra recept på sparrissoppa som man kan göra på alla samlade stumpar av sparrisen istället för att slänga bort den (och på vissa är det nästan en fjärdedel av sparrisen som man bryter av så det blir mycket svinn om man kastar det)
 
 
Jag brukar göra soppan efter ett jätteenkelt recept som jag tagit från Per Moberg och modifierat lite.
 
  • Skala sparrisen, 500g  och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna  i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  • Skala och hacka löken, 5 chalottenlökar eller en stor gul lök, och fräs lätt i en kastrull. Häll över 1 dl vitt vin, 8 dl buljong och 2 dl grädde och koka upp
  • Lägg sedan i sparrisen, koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
  • Smaka av med salt och peppar. Om du har hela sparrisar är det fint att dekorera med några knoppar.
 
Vill man ha en lite fräschare sparrissoppa kan man även toppa soppan med lite matlagningsyoghurt blandad med en kruka mynta.
 
 
Denna soppa är ett bra sätt att ta reda på sådant som annars bara blivit sopor. Bra för miljön och bra för plånboken, win-win med andra ord :)

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Tackar! Det skall absolut testas.

2014-06-11 @ 09:34:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0