Säkert för katten!

En annan sak som vi snabbt måste göra i vårt nya hus är att hägna in tomten så det blir säkert för våra katter att vistas fritt där. Huset ligger nära en väg, visserligen med lite trafik men ändå en fara för katterna. Vår första katt blev påkörd där vi bor och där åker det inte heller så många bilar, men det räcker med en :(  Hon dog direkt vid smällen, vilket på ett sätt var skönt istället för att gå iväg svårt skadad och behöva lida.
 
 
Det blir också säkert för dem mot andra katter, räven, människor som inte är snälla (och det har vi tyvärr sett flera exempel på i Göteborg de senaste åren) och också mot att springa vilse och inte hitta hem igen.
 
 
Jag har tänkt mig att hägna in hela tomten på ungefär samma sätt som de har gjort på katthemmet där vi har adopterat två av våra katter från.
 

Ett helt vanligt nätstängsel i grönt så det smälter in bland buskar och träd, precis ett likadant som man ofta ser som inhägnad vid tex förskolor. På så sätt blir hela tomten, med alla spännande buskar och träd tillgängliga för dom. De kan springa fritt och ha det skönt.
 
 
I USA är det ganska vanligt att man bygger hela inhägnader med tak och klätterställningar för sina katter så de ska kunna vistas ute säkert. Här kan man se flera olika exempel (jag har fått förfrågningar om bra sätt att säkra utevistelse för sina katter - här får ni massor av bra exempel och kan ta det som passar er)
 
http://catioshowcase.com/
http://blog.theanimalrescuesite.com/the-ultimate-catio-how-to-guide/
http://www.just4cats.com/page7.html
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Oj vad mycket länkar och tips. Superbra, ska sätta mig och titta igenom noga.Här har vi sett räven stryka omkring några dagar så jag är rädd att släppa ut mina kissar, trots att den ena mest håller sig i närheten och bara är ute när jag är ute. Den andra vildningen går i sele med mig så det är väl ingen fara hihi./Annika

2014-06-11 @ 13:18:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0