Livets goda

I vår familj är vi riktiga ostälskare, och sedan vi slutade äta kött så mycket som vi har gjort tidigare spelar osten ofta en huvudroll i våra måltider.
 
 
 
Bara denna veckan har flera olika sorters ostar stått på menyn. I måndags åt vi ugnsrostade grönsaker med halloumiost, i tisdags vegetarisk lasagne med mycket riven parmesanost, igår gjorde vi egen pizza med mozzarella och parmesan .
 
 
En av veckans höjdare var en enkel, men mycket god, vardagsrätt: rödbetsbiffar med chevrékräm.
 
 
 
Flera av er har frågat efter vegetariska recept. Detta är superenkelt att göra, och så gott!
 
 
750 g rödbetor och 1 gul lök rives grovt. Blanda med 3 ägg, 1 tsk salt och lite nymald peppar. Blanda i 1 - 1½ msk majsstärkelse och stek små biffar i stekpannan, ca 2 min på varje sida.
 
Ta 75 g chevré och blanda med 3 dl creme fraiche. Mosa osten med en gaffel så det blir en röra. Tillsätt lite hackad färsk rosmarin, lite salt och 1 tsk honung och servera till biffarna.
 
 
Detta är en favorit hemma hos oss. En annan väldigt god favorit är grönmögelost på små salta kex toppad med lite fikonmarmelad. Mmmm :)
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: GoForFit

Mums! :)

2014-06-07 @ 16:38:47
URL: http://goforfit.se
Postat av: Irene

Ha! Där har vi en olikhet i alla fall, jag har aldrig varit någon ostälskare ( kan ha det som pålägg och som gratinering men sällan annars ). :-)

Svar: Ja, det var det något vi var olika på ;) Vad bra, så man inte tror att vi är klonade :)
None None

2014-06-10 @ 09:55:27
URL: http://wangborgshem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0