Livets goda
I vår familj är vi riktiga ostälskare, och sedan vi slutade äta kött så mycket som vi har gjort tidigare spelar osten ofta en huvudroll i våra måltider.
Bara denna veckan har flera olika sorters ostar stått på menyn. I måndags åt vi ugnsrostade grönsaker med halloumiost, i tisdags vegetarisk lasagne med mycket riven parmesanost, igår gjorde vi egen pizza med mozzarella och parmesan .
En av veckans höjdare var en enkel, men mycket god, vardagsrätt: rödbetsbiffar med chevrékräm.
Flera av er har frågat efter vegetariska recept. Detta är superenkelt att göra, och så gott!
750 g rödbetor och 1 gul lök rives grovt. Blanda med 3 ägg, 1 tsk salt och lite nymald peppar. Blanda i 1 - 1½ msk majsstärkelse och stek små biffar i stekpannan, ca 2 min på varje sida.
Ta 75 g chevré och blanda med 3 dl creme fraiche. Mosa osten med en gaffel så det blir en röra. Tillsätt lite hackad färsk rosmarin, lite salt och 1 tsk honung och servera till biffarna.
Detta är en favorit hemma hos oss. En annan väldigt god favorit är grönmögelost på små salta kex toppad med lite fikonmarmelad. Mmmm :)
Kommentarer
Postat av: GoForFit
Mums! :)
Postat av: Irene
Ha! Där har vi en olikhet i alla fall, jag har aldrig varit någon ostälskare ( kan ha det som pålägg och som gratinering men sällan annars ). :-)
Svar:
None None
Trackback