Drömmen

 
Så här vill jag ha i min trädgård. Stora odlingar med egna, ekologiska grönsaker. Ett växthus, fast lite snyggare modell, för de köldkänsliga växterna och en skön rottingfåtölj där jag kan sitta och njuta av värmen tidigt på våren, med en bra bok eller en inredningstidning.
 
 
Jag vill bli självförsörjande på grönsaker, och gärna frukt och bär också, och slippa tänka på alla varningar som kommer när det gäller maten vi köper i affärerna. Sylt och saft är något som går åt väldigt lite hos oss, och det lilla vi äter skulle vi kunna göra själva. Lite lingonsylt och lite hallonsylt räcker långt. Och äppelmos. Flädersaft. Rabarbersaft.
 
 
I min trädgård vill jag också ha ett hönshus med en liten hönsflock så jag kan plocka egna, ekologiska ägg varje morgon.
 
 
Sen får jag väl skippa all annan mat :) Nejdå, lite kött äter jag men numera bara ekologisk kött. Fläskkött smakar mig inte så mycket längre kände jag igår då vi gjorde fläskpannkaka. Det är en konstig smak på fläsket jag inte gillar. Kanske skulle det smaka bättre om jag gjorde som några av mina favortibloggare har gjort, nämligen skaffa egna grisar. Tror dock att jag skulle ha svårt att slakta dem senare, så det känns inte som ett alternativ för mig.
 
 
Naturskyddsföreningen har skrivit lite tips om hur man kan ha ett grönt midsommarfirande, och några saker att tänka på. Du hittar artikeln här http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/schyssta-midsommartips
 
 
En av mina favoritbloggare är Maria Österåker i Finland. Hon odlar mycket och jag blir lite sugen när jag läser hennes trädgårdspromenad här http://levmerpamindre.blogspot.se/2014/06/vandring-i-tradgarden.html
 
 
Vilka ätbara saker skulle du vilja producera själv, och vilka gör du idag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0