Åska

På väderrapporten i morse pratade de om åska i västra Sverige, men solen strålade från en knallblå himmel så idag trodde jag att de hade fel i sina förutsägelser.
 
 
Men vid lunchtid började himlen mörkna och nu mullrar det rätt ordentligt och jag såg just blixten
 
(bild lånad från nätet)
 
 
Och direkt börjar det pirra i kroppen. Jag gillar åska! Det är något så mäktigt och vackert över naturens krafter tycker jag. Jag älskar att stå och titta på blixten, och åskans mullrande. Det är som om jag själv blir lite smittad av naturens energi.
 
 
Det häftigast åskväder jag någonsin varit med om var för många år sedan på Bornholm. Vi vaknade mitt i natten av att ett riktigt kraftigt åskväder. Jag gick upp, öppnade balkongdörren och stod där länge och tittade på naturens egna fyrverkeri.
 
 
Jag har flera vänner som är väldigt rädda för åskan, men jag har själv aldrig känt någon rädsla. Snarare energi, kraft och upprymdhet. Och det häftiga skyfallet som ofta följer med åskan gillar jag också. Även om jag är utomhus och blir dyblöt. Då är det bara att skratta åt det och njuta, speciellt om det är på sommaren och ändå ganska varmt.
 
 
Jag gillar överhuvudtaget naturen, skiftningarna och den kraft som finns omkring oss. I vattnet, vinden, luften och jorden. Jag tror att vi behöver bejaka naturens egna krafter och förstå att vi små människor behöver vara vän med naturen. Titta, lyssna och framförallt respektera!
 
 

Kommentarer
Postat av: Irene

Jag också får sån energi av åska ( och huvudvärk innan åskan kommer, haha )... men då vi bodde i stugan gick den så hårt, slog ner i elstolpen utanför och eluttaget på mitt kontor så tapeten sprack, då var det inte fullt så mysigt ;-)

Svar: Nej det är ju också så med naturens krafter att de är ju inte ofarliga. Blir det för kraftigt och för nära är det rätt så skrämmande. Jag älskar när det blåser också, men jag har varit nära en riktig tromb som lyfte upp saker och slängde iväg. Då var det mer skrämmande än energigivande. Älskar vatten och havet också, men det kan bli för mycket, för hårt och därmed farligt. Det finns en gräns mellan att vara häftigt och ge energi och bara vara skrämmande
None None

2014-06-26 @ 09:14:14
URL: http://wangborgshem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0