Stilla morgonstund

Nu ska ni äntligen få lite bilder från vårt fina hus :) Vi fick ju tänka om när det gäller mycket men är ändå ganska nöjda så här en vecka in i vårt boende.
 
 
Dottern och jag har lite olika dygnsrytm. Jag vaknar ofta runt sjutiden på morgonen och har mina tysta, lugna, ensamma timmar då. Innan hon kommer upp och vi gör något tillsammans. Hon har sina timmar för sig själv på natten, efter jag har somnat.
 
 
På morgonen gör jag iordning en enkel frukost, antingen något gott surdegsbröd vi har köpt på något bageri, eller som här en skål med yoghurt, lite bär, juice och en kopp te. Alltid en kopp gott te :)
 
 
 
 
I matdelen har vi möblerat med ett nätt slagbord vi hittade på en av alla de loppisar vi varit på, och här finns det mängder, för ynka 350 kr. Vi gillar det jättemycket. Två pinnstolar har jag köpt på en annan loppis för 250 kr styck. En står här vid bordet och den andra står i vardagstummet. Kökssoffan hittade vi på en bortskänkesannons, klädde om den med ett nytt blåvitrandigt tyg. Soffan har jag slipat och tänker måla den vit. Det blir ett projekt till en regnig dag. Hittills har solen lyst varje dag och då blir det inga större inomhusprojekt.
 
 
 
Frukostskålen har dottern hittat på en loppis och gav mig i morsdagspresent (tillsammans med allt porslin och tallrikar vi använder här). Blommorna har jag plockat i trädgården. Det är en sådan lyx att kunna gå ut i trädgården och plocka buketter och placera ut på olika ställen i huset. När de börjar vissna lägger jag de bara på komposten och går ut och plockar in nya.
 
 
 
 
I fönstret står ett annat loppisfynd. Den blå glasskålen, som jag tycker är jättevacker, kostade bara 35 kr. Den är ständigt välfylld med ekologisk frukt. Vi äter mycket frukt :)
  
 

Kommentarer
Postat av: Irene

Mysigt Ni har det! :-)

Svar: Tack Irene :) Ja vi stortrivs och bättre blir det för varje dag, men bäst blir nog i augusti när de kan montera in kaminen igen :)
None None

2014-07-13 @ 15:00:54
URL: http://wangborgshem.se/blogger
Postat av: nillashalsaharmoni

Mysigt med små och enkla medel. Måste vara underbart att ni äntligen är där - huset är ditt!
Kram, Gunilla

Svar: Ja det är jättehärligt. Vi stortrivs och försöker få till huset precis som vi vill ha det utan att spendera mycket pengar. Man kan göra riktigt bra fynd på loppis, och här finns mängder med bra sådana. Det har blivit ett nöje att finkamma loppisar efter precis de sakerna vi behöver för att få till den rätta känslan som vi vill ha
None None

2014-07-13 @ 18:42:43
URL: http://nillashalsaharmoni.wordpress.com
Postat av: Anki

Ser härligt ut. Anar katten under bordet:-)Perfekt tid att komma till nya huset.

Svar: Ja katterna är med överallt. Vaknar ibland med tre katter i sängen :)
None None

2014-07-13 @ 21:32:56
URL: http://www.xn--kldgalen-1za.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0