Var rädd om hälsan

I år har jag tänkt att jag ska ta ett steg vidare med att leva ett hälsosamt liv.
 
 
 
Förra året började vi äta nyttigare. Vi började köpa mer ekologisk mat, som sedan spred sig till andra delar i livet och nu köper vi så mycket ekologiskt som möjligt. Vi drog ner på socker väsentligt, och äter inte mycket socker alls numera. Jag vill dock inte bli extrem på något sätt, så en kaka til fikat slinker ner emellanåt, men inte så ofta. Förra året började jag också träna mer igen, vilket har fått mig att må väldigt bra (förutom 10 kg viktnedgång). Vi började även äta mer och mer vegetariskt, och har dragit ner på köttet väsentligt.
 
 
Nu vill jag kolla min hälsostatus på alla sätt, så jag har tänkt boka tid för en grundlig hälsoundersökning på vårdcentralen och ta en del tester. Jag har också tänkt boka tid för en gynundersökning och även ta prover för ev livmoderhalscancer. Det var flera år sedan jag var hos tandläkaren sist. Jag har väldigt bra tänder, och sist jag var där hade jag inte varit hos tandläkare eller tandhygienist på åtta år, vilket förvånade dem då tänderna var i så bra skick. Men nu är det dags att göra en genomgång igen.
 
 
 
 
Jag var hos en optiker i slutet av förra året och konstaterade att det börjar bli dags för terminalglasögon, så det ska ordnas i början av detta år. 
 
 
Så et kommer bli en total genomgång av hälsan på olika sätt under första halvåret i år. Utöver det har jag tänkt att förbättra min kondition detta år - genom längdskidåkning, simning och löpning. Yogan och ridningen har gjort mig smidigare, starkare och mjukare förutom en mycket bättre hållning. I år är det dags för konditionen.
 
 
Vilka hälsofrågor tänker du ta tag i detta år?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0