Nya tapeter

Efter mycket om och men har vi nu bestämt att tapetsera om dotterns rum. När vi flyåttade in här var rummet tapetserat med ljusblå lite flammiga tapeter med en bård mitt på. Ja typiskt 90-tal :) Jag målade om tre väggar vita, och så gjorde jag en klarröd fondvägg. Hennes rum inreddes sedan i rött och vitt som jag tycker är en väldigt fräsch färgkombination. Det blev rödvitrutiga täcken och gardiner, en röd stor lekmatta. Då var hon dryga året.
 
 
Några år senare när hon var i prinsessåldern var det dags att göra om. Den röda färgen passade ju inte en prinsessa. Nej, nu skulle väggen vara rosa, så det målades och pysslades. Bla målade jag en stor spegel från IKEA i guldfärg, klippte ut en prinsesskrona i karton som också målades guld och klistrades fast på spegeln. På kronan klistrade jag juveler i olika färger. I rummet fanns också en gammal, enkel träbyra. Den målades rosa, och på lådornas framsidor klistrade jag fast ett fint rospapper. Till sist målades knopparna i guld. Nu var det ett lekrum för en liten prinsessa.
 
 
Men liten blir snabbt stor, och i 8-årsåldern var det inte alls rosa som gällde. Nu var det dags att tuffa till rummet. Helst ville hon ha svart vägg, men det avstyrde jag så vi målade fondväggen mörkt blå istället. Nya, lite vuxnare möbler införskaffades bla en schäslong med svartvit klädsel och en hylla med dörrar för förvaring.
 
 
Nu, när hon fyller 15 år, är det dags att göra om igen. Vi har tittat på blommiga tapeter, gärna i en mörkare blågrön ton. Här kommer lite förslag:
 
 
Cath Kidston
 
 
 
 
 
Pip Studio
 
 
 
 
 
Jag tror att det kommer bli något liknande på två väggar och de övriga två väggarna målas. I rummet finns bara en hel vägg. På två av väggarna finns dörrar till angränsande rum och på fjärde väggen ett fönster och en altandörr, så de stora ytorna blir tapetserade.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Miranda

Något stilrent och lite mer diskret tror jag det blir :)

2014-01-12 @ 22:26:04
Postat av: Susanne Jonsson

Åh vilka underbara tapeter! Såna vill jag absolut ha!!! Jag älskar den stilen som är gammeldags och romantisk och det skulle bli perfekt att tapetsera ett rum med någon av de där tapeterna! Jag är nog mest förtjust i den nedersta tapeten... hoppas den finns med annan botten färg!
Tack för tipset!

2014-01-13 @ 21:32:52
URL: http://www.exselor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0