Att inte hänga med

Jag tittar inte så mycket på TV. Jag har en TV, men jag tittar inte särskilt mycket. Ibland har jag TV:n på bara för att höra lite röster, men jag gör andra saker samtidigt och tittar inte på det som visas. Då skulle jag ju lika gärna kunna ha en radio, vilket jag inte äger någon, men med mina tjocka betongväggar har jag svårt att få en bra mottagning så jag gav upp med radio för många år sedan. Kanske dags med ett försök igen.
 
 
Men, det jag märker bland människor runt mig är att jag hänger inte med. Jag har ingen aning om vad de pratar om. Jag ser inte Idol. Jag ser inte Melodifestivalen. Jag ser inte på Så mycket bättre. Jag tittar inte på På spåret. Alla dessa program engagerar många människor och det pratas om människor hit och dit och jag sitter som ett fån och hänger inte med alls.
 
 
Varje sommar ordnar en vän ett väldigt roligt, och omfattande, Music Quiz. Många av artisterna, och då även frågorna, handlar om de som varit med just i Idol, Melodifestivalen eller Så mycket bättre. Jag är bra på musik, men där står jag mig rätt så slätt. Enda sättet för mig att kamma hem poäng där är om jag känner igen rösten :)
 
 
 
 
Ett par intressanta artister jag gärna hade sett på Så mycket bättre är Veronica Maggio, där jag gillar i stort sett allt hon gör, och Håkan Hellström. Båda två titulerades kung och drottning vid P3 Guld-galan som gick i Göteborg förra veckan, där båda fick pris. Som av en händelse gör de dessutom en aktuell duett tillsammans som jag gillar - Hela huset.
 
 
 
 
Nåja, om jag nu tittar så lite på TV - varför har jag då en TV överhuvudtaget kan man undra? Ja, och ännu mer kan man undra varför vi har två TV-apparater. Dottern har en TV i sitt rum också, en gammal av tjock variant, men som aldrig någonsin används numera, då varken hon eller jag ägnar särskilt mycket tid åt just TV-tittande.
 
 
Jag vet att människor som har gjort slag i saken och faktiskt slängt ut sin TV, har fått frågor från sin omgivning om vad de då gör hela kvällarna. Sorgligt egentligen att TV:n har blivit där vi samlas på kvällen. Ibland sitter dottern och jag och diskuterar allt möjligt, ibland sitter vi brevid varandra i soffan och surfar på varsin dator, ibland tar vi och läser (vilket vi båda två gillar), ibland bakar vi och jag skulle gärna vilja lägga mer tid på att vara kreativ och pyssla. Det finns massor med saker man kan fylla sina kvällar med än TV-tittande.
 
 
Men konsekvensen blir att jag hänger inte med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0