Att göra skillnad

Alla kan vi göra skillnad. I det lilla eller i det stora. Vi kan alla göra något annorlunda som gör skillnad för en annan människa. Att hjälpa någon annan, att vara mer altruistisk har också visat sig i forskning ger oss en lyckokänsla. Det får oss att må bra av flera skäl. Dels för att se, eller veta att vi har gjort något för en annan som har gjort deras liv lite bättre, eller gett de glädje och dels för att det gör att vi känner oss som bättre människor.
 
 
Vad vi gör spelar inte så stor roll. Det kan vara en liten gest, som för oss kanske känns ganska betydelselös, men som kan göra skillnaden just den dagen för en annan person. I förra veckan när dottern och jag var och handlade, vi använde självscanning, och fick en avstämning fick vi av mataffären en chokladkaka, som de alltid ger efter en  avstämning, men då vi inte äter ljus choklad så hade vi två val. Antingen tacka nej till chokladen, eller ge den till någon annan. I närheten stod en ensam pappa med en dotter i 10-11 årsåldern. Vi frågade om de ville ha chokladen och de blev väldigt glada. De visade en glädje som var mycket större än vad själva chokladen skulle ge, och jag tror att det var just det oväntade i att någon annan gav dem något som gjorde dem så glada. På väg till bilen var även dottern och jag glada över att ha gjort dem glada. Win-win som var så enkelt.
 
 
En annan sak som är viktig för mig är att ge pengar till välgörenhet. Även där kan vi alla göra skillnad. Även om du tänker att det är så lite det du kan ge, en droppe i havet, så är en droppe också betydelsefull. Flera droppar tillsammans kan utgöra en stor sjö, ja tom ett hav består av en mängd droppar där alla är lika betydelsefulla.
 
 
Det finns massor av olika sorters välgörenhet att skänka till - för djur, barn, mänskliga rättigheter, forskning kring olika sjukdomar, hemlösa och många fler. För er som känner oss genom bloggen kommer det nog inte som en överraskning att vi har valt välgörenhet som arbetar för djurens rättigheter och välfärd. Ett av de är WSPA - World Society For the Protection of Animals. Jag fick ett mail från dem om olika saker de åstadkommit under senaste tid. Jag blev så glad när jag läste det, för jag kände att jag har varit med och gjort denna skillnad. Jag skänker pengar varje månad, och mina pengar har hjälpt till att göra detta. Även om det fortfarande finns massor att göra, så har mina pengar hjälpt till att göra stor skillnad för de tre björnarna som nu slipper användas i kamper mot hetsade hundar där de får stora skador. Det känns bra. Utöver det stöder vi Forska utan djurförsök och är tigerfaddrar hos WWF.
 
 
Featured in this issue of WSPA News:
 
 
 
Disaster update - Philippines typhoon
 
    When Typhoon Haiyan hit the Philippines in November, the impact on humans and animals was devastating - thousands died, millions were displaced. However, thanks to you, WSPA quickly responded to support thousands of animals and the communities that depend on them. Read more here.
 
 
 
 
Another 3 bears rescued!
 
      Bear baiting is a cruel blood sport, one of the world's  worst forms of animal cruelty. Thanks to you, we have worked to rescue three  more bears in Pakistan. Veera, Daisy and Maori are now destined for a better  life at the WSPA-funded sanctuary in Pakistan. Read more here.
 
 
 
 
Saving dogs in the Philippines
 
    Supporters like you have helped to save the lives of thousands of dogs in the Philippines. Our campaign to end the inhumane culling of dogs due to the fear of rabies has saved the lives of thousands of dogs and their communities. Read more here.
 
 
 
 
Portia de Rossi - a voice of influence
 
Our campaign against the live export trade hit new heights in 2013. The backing of over 250,000 Australians like you has put more pressure than ever on government. We have also been supported by an amazing group of voices of influence, spearheaded by Portia de Rossi. Read more here.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tackling the bear bile industry 
 

      Thanks to your support, WSPA has been working to end the cruel bear bile industry. WSPA's Luke Nicholson, who campaigns across Asia, was  featured on ABC's 7.30. Read more here and watch ABC 7.30’s special feature       showing how together we are making a difference to this horrendous industry.

 

Kommentarer
Postat av: Queen of Kammebornia

Ja, visst kan alla göra skillnad och så gott de kan utifrån sina egna förutsättningar! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något är ett slitet men bra uttryck. Hoppas du får en fin helg!

2014-01-24 @ 12:42:10
URL: http://kammebornia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0