Att få tummen ur...

Är ni som jag,, benägna att skjuta upp saker? Lägga mer tid på att fundera på att göra något utan att faktiskt få något gjort?
 
 
Jag är expert på det. Jag samlar saker på hög tills det blir så många surdegar att ta tag i, så bara tanken på dem känns jobbig. Och så blir det inget alls gjort istället.
 
 
Det är en stor fördel med att läsa bloggar. När jag läser om allt som andra får gjort, sådana som inte är som jag, utan som sätter igång med ett projekt i samma stund som tanken dyker upp, blir jag inspirerad. Jag skulle kunna känna dåligt samvete, och få ännu mindre gjort, men jag väljer att se det positivt - och blir inspirerad att sätta igång själv.
 
 
Så idag har jag tagit tag i flera surdegar som har legat länge. Jag var och tittade på tapeter för jag ska tapetsera om en litet, litet rum men den tapeten jag sett i en tidning var inte så snygg i verkligheten som jag trott så det blev inget tapetköp idag. Däremot köpte jag en del andra saker jag behövde för mina projekt. Så här har det lagats och fejats. Och varje gång jag gör någon sådant så slås jag av vad lite tid det faktiskt tar att bli färdig. Jag lägger mycket mer tid på tänkandet om ett projekt än vad själva projektet tar i tid. Dumt. Det ger så mycket energi att bli klar med sådana saker och det stjäl enormt mycket energi att tänka på det som är trasigt, men som inte blir lagat.
 
 
 
 
Så idag har jag lagat skostället i hallen som varit skevt länge. Nu är det stadigt och stabilt igen, och en favoritplats för flera av katterna att ligga på den sköna fällen. Den här skohyllan ska målas vit har jag tänkt då jag tröttnat på denna mörka färg. Jag ser även på bilden att ett annat stundande projekt blir skovård :)
 
 
 
Det lilla bordet i hallen har haft ett löst ben länge. Nu är det fixat.
 
 
Jag har också lagat kragen på en tröja och sytt igen ett stort hål på en klänning. Nu ska jag sy igen ett par små hål i mina svarta leggings och på mina vantar. Att något går sönder innebär inte att det inte går att använda. Slit och släng är inget för mig. Jag lagar så länge det går att laga :)
 
 
 
På bordet står annan smart återanvändning. Istället för att slänga glasburkar när de är tomma går de att ha till massor av saker. Här har jag använt decoupage och lackat över. Innan lacket har torkat har jag strött på lite glitterströssel i olika färger. Jag har andra liknande glaslyktor på andra ställen där jag gjort en frostad yta istället. Stryk insidan med äggvita, häll i socker och skaka med locket påsatt. Sockret fastnar då i äggvitan. Häll ut överflödigt socker och du får en frostad yta. På andra burkar har jag snurrat ett grovt, brunt snöre högst upp som dekoration. Det ger en lite nautisk båtkänsla, New England som är en stil jag gillar. Det går också att sätta ståltåd runt halsen och hänga upp lyktorna i träd eller i parasollet utomhus.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0